Kaj izbrati: kitajc proti Prestigio Multiphone?

BlonG

Pripravnik
10. avg 2010
174
15
18
@netko
- iskanje GPS - ja, kakor kdaj: včasih res najde v nekaj minutah. Se pa mi je večkrat zgodilo, da ni mogel fiksiral lokacije in je pomagal le reset.
- čez vidnost na zaslonu res nimam pripomb, sem zadovoljen! - seveda če odmislim polarizacijo, ki je lastnost teh zaslonov.
- iGo - z veseljem predam telefon kakšnemu mojstru, da mi ga usposobi! :) Na večini naprav sem iGo usposobil, na tem Prestigio pa ga ne morem/znam.
- vzdržljivost baterije - sem realen, zato sem tudi napisal zakaj oz. kdaj ni vzdržljiva: ob vklopljenem GPS-u in maksimalni svetlosti. In vem, da bo pri ostalih aparatih to verjetno šibka točka.

Za testiranje 5044 - kakšne pogoje pa pričakujete za testiranje?

@geronimo
bom pogledal - na prvi pogled oba zanimiva. Ciljam seveda na ceno <200 $, tako da bom drugega bolj preštudiral.

AsB

Zelenc'
30. apr 2013
15
0
1
Živjo,

5044 ponudimo na test tistemu, ki ga bo osebno prevzel pri nas v podjetju Asbis in tudi podpisal dokument o najemu. Telefona ne bomo pošiljali naokoli. Nahajamo se v Trzinu. V kolikor je kdo zainteresiran, naj mi napiše privat sporočilo in se bomo dogovorili o podrobnostih.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.569
1.091
113
Titograd
hehehehe

Prestigio ni prestiž, kot bi po imenu radi bili
smile-1.gif
nakar polovico programov sploh ne dela, baterija pa tudi če zdrži cel dan je zadosti. Edino ekrani so kar vredu, to pa zato ker se v zadnjih 2 letih nasploh v telefoniji tukaj ni zgodila neka revolucija.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Mene niso prepričali.
Pri nekomu bložnjemju se je ekran hitro "razlil" zaradi loma stekla zaradi padca (pa to ni bil padec na beton ali kaj takega, pa še to meni moj vse normalno zdrži in je ogromnokrat padel na beton).
Zadnjič pa pri tretji osebi, ko sem se pogovarjal na njemu, mi je skor ušesa odtrgal ob maksimalni glasnosti (hrešči,...). Aja star okoli mesec dni.

Mene ni prepričal s kvaliteto, mislim da za 200 evrov dobiš že kakšno bolj kvalitetno lumio ali kaj podobnega na androidu.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.569
1.091
113
Titograd
za tak denar jaz ne bi vzel nobenega aparata z androidom, kvečjemu WM.... zadeve delajo tekoče.

Ok, ekran lahko gre pri vsakem telefonu tudi pri padcu iz 20 cm višine, samo pravi kot udarca mora biti
smile-1.gif
ampak nasploh sem slišal že toliko o SW fintah, da ni šans da tvegam.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Že, da gre lahko ekran ob pravem kotu, ne pa ob vsaki višini. Recimo, da je toliko reklamacij o sgs 3 bilo in pri 4-ki ni nič bolje, pove da je slab dizajn.

Za dvesto evrov dobiš že Samsung Ativ.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.569
1.091
113
Titograd
Ravno tu bral o Ativu in njegovem (ne)delovanju kamere...... sicer pa po specifikacijah skoraj isti kot galaxy s3.

Meni je s3 padel iz višine več kot meter na tla, dvakrat, niti praske. Lucky me.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Da še jaz malo zasmetim... vendar ja, tudi jaz v rangu do 200 EUR prisegam na WP, pred dobrim letom kupil LG Optimus 7 (E900) za 150 EUR, ženi pred parimi meseci kupil HTC 8S za 150 EUR, sebi pred parimi tedni Ativ S za 195 EUR in vsi delajo (so delali) brez najmanjšega problema. Tudi z Ativom nobenih težav (kamera še dela - knock knock
smile-1.gif
), GPS dela super, skratka za tak denar je to poezija.

Iz Android sveta pa kvečjemu Nexus-a pa še to, če bi se dalo po US ceni dobiti. Ostalo je za racionalnega potrošnika preprosto predrago. Drugače pa WP over cheap Andorid all the way
cheer.gif

TheBizz

Pripravnik
7. mar 2011
578
0
16
Sam sem se v začetku leta odločil, da sprobam Prestigiov MP4500 s katerim do danes nisem imel najmanjše težave (tok tok tok), baterija še vedno bp zdrži cel dan (ob izklapljanju interneta 2-3dni), na tleh je pristal tudi že n-krat (hebiga, sem štorast) in razen vizualnih napak vse ok.

Moj glas bi šel absolutno na Prestigio, ker so dosedanje izkušnje zgolj pozitivne (in upam da tako ostane)!

lp

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Tudi na mojmu Ativu kamera po updatu še vedno dela... Mislim, da ni ravno pogosta težava to.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
Namerno se nisem temi pridružil æe v začerku in to samo zato da ne bi mešal tok debate s svojimi izkušnjami z Prestigio telefoni, sam še vedno trdim da Prestigio telefoni nimajo konkurence v Evropi tako cenovno kot tudi to da s svojo DUO-tehnologijo posebno navdošujejo uporabnike ki so bili in so vezani na uporabo več kartic,SIM in posledično nosili s sabo več tel, aparatov, ko se boste enkrat spustili s svojimi mnenji da je Prestigio no name telefon in ceveva kopija kitajčkov se zavedajte tega da je skoraj vsak telefon oz 99 % tel. aparatov izdelani na kitajskem in tu ni kaj dodati, vendar je samo prestigio ta ki je začel nastopati na trgu telefonije z Android telefoni na dve sim kartici, in če odmislimo poiskus Samsunga z modelom duo se lahko vprašamo zakaj si drugi proizvajalci ne upajo z tako kakovostnimi produkti kot je prestigio z DUO telefoni na trg.Seveda so se v zadnjem obdobju pojavili tel aparati tudi drugih proizvajalcev z duo telefoni vendar je nebroj neznanih firm ki ne bojo nikoli dosegli trg z množično prodajo, in prav tu je Prestigio zadel terno poskrbel je skoraj za vse da osvoji trg in kupce s svojimi izdelki ki so kakovostni in cenovno sprejemljivi , hkrati pa ponujajo možnost da nosite en aparat z duo možnostjo sprejema klicev, ali rabimo še kaj več?
Sem pristaš in uporabnik Prestigio izdelkov v moji zbirki je nebroj izdelkov Prestigio, in teško me bo kdo prepričal da niso uporabni,posebno model Prestigio 5400 duo je model za katerega redko gdo ve da je ohišje telefona kovinsko in prevlečeno z plastično zaščito, tak aparat pa redko kateri proizvajalec dandanes da na trg, in to je po mojem trenutno eden izmed najboljših telefonov .

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.234
24
38
A je na prestigiu duos dosegljivost na obe cifre
confused-1.gif

Zadnjič mi je en razlagu da ima gsm duos pa samo ena cifra je dosegljiva
13.gif

kaj je pol fora duos-a tuki?

Pa Btw: Imam tablico Prestigio in dela k šus
zmaga.gif

luka51

Guru
16. avg 2007
14.414
5.693
113
ej retro pa si ti kdaj mel kak drug telefon v roki kot prestigio? Ker meni se ne zdijo nekaj oh in ah. pač poceni telefon, ki ti to daje vedet vsak trenutek.

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Citat:
Uporabnik retro pravi:
Namerno se nisem temi pridružil æe v začerku in to samo zato da ne bi mešal tok debate s svojimi izkušnjami z Prestigio telefoni, sam še vedno trdim da Prestigio telefoni nimajo konkurence v Evropi tako cenovno kot tudi to da s svojo DUO-tehnologijo posebno navdošujejo uporabnike ki so bili in so vezani na uporabo več kartic,SIM in posledično nosili s sabo več tel, aparatov, ko se boste enkrat spustili s svojimi mnenji da je Prestigio no name telefon in ceveva kopija kitajčkov se zavedajte tega da je skoraj vsak telefon oz 99 % tel. aparatov izdelani na kitajskem in tu ni kaj dodati, vendar je samo prestigio ta ki je začel nastopati na trgu telefonije z Android telefoni na dve sim kartici, in če odmislimo poiskus Samsunga z modelom duo se lahko vprašamo zakaj si drugi proizvajalci ne upajo z tako kakovostnimi produkti kot je prestigio z DUO telefoni na trg.Seveda so se v zadnjem obdobju pojavili tel aparati tudi drugih proizvajalcev z duo telefoni vendar je nebroj neznanih firm ki ne bojo nikoli dosegli trg z množično prodajo, in prav tu je Prestigio zadel terno poskrbel je skoraj za vse da osvoji trg in kupce s svojimi izdelki ki so kakovostni in cenovno sprejemljivi , hkrati pa ponujajo možnost da nosite en aparat z duo možnostjo sprejema klicev, ali rabimo še kaj več?
Sem pristaš in uporabnik Prestigio izdelkov v moji zbirki je nebroj izdelkov Prestigio, in teško me bo kdo prepričal da niso uporabni,posebno model Prestigio 5400 duo je model za katerega redko gdo ve da je ohišje telefona kovinsko in prevlečeno z plastično zaščito, tak aparat pa redko kateri proizvajalec dandanes da na trg, in to je po mojem trenutno eden izmed najboljših telefonov .

Pa dobro Retro, sicer z veseljem prebiram tvoje poste, vendar se mi v temle zdiš kot kakšen vernik (jehove priče, hare krišna,...).
DUOS telefoni so obstajali že zdavnaj pred Prestigio telefoni, tudi na Androidu. Tukaj je Samsung pionir in to so dejstva. Jaz jih uporabljam že nekaj let (prej, ko še ni bilo Androida, ter sedaj, ko so že nekaj let na razpolago DUOSi z Androidom).

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
wtf?? ok poznamo jabolcne fanatike, potem tu in tam kaki cudak tipa Sian, ki bo v vsakem postu toplo priporocal neuporaben in pohabljen wp sistem, ampak prestigio vernika pa se res nismo tu imeli
smile-1.gif