Kaj dogaja 300 mladih ogroženih...

logistik

MODERALTER 2007
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
7.521
5
38
baje so se okužili z nekakšno bakterijo(smrtno nevarno).

Ve kdo kaj več?

Ravno poslušal špico za 24ur zvečer.

logistik

MODERALTER 2007
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
7.521
5
38
Se vidi, da samo poslušam zadnje čase tv in bolj malo zaidem na 24 ur
tongue-1.gif

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
To sem tudi jaz slišala, pa po tv je neki dim kazalo, sem že mislila, da kaj gori ali pa kaj podobnega, potem pa tudi zajadram na 24ur.

No, ja, danes nikjer nisi varen.

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
meningokokni meningitis se mi zdi..vsako leto umre pri nas nekaj mladih zaradi te bakterije; pred kratkim je umrlo dekle v NG..prenaša se kapljično ampak kolikor sem se zanimala o teh zadevah nekak niso obolevali bližji od žrtev (po mojem mnenju moraš imet hudo oslabljen imunski sistem, da se te prime)..baje pa živi ta bakterija v naši sluznici, ne vem pa kdaj in zakaj napade..pa žrtve so predvsem otroci in mladostniki do 25. leta..

Sefan

Pripravnik
22. jul 2007
249
0
16
40
SG
Je kr vlka panika tu pr nas
bonk.gif
Fora je v tem, da je blo "izpostavljenih" vlko število ljudi, ker je pač vsak v določenem lokalu sam neki cajta pa greš naprej. Posledično je zarad tega lahk vlko okuženih, ker je Koroška relativno mala in mamo takih placov bol malo

NeGrA

Pripravnik
20. jul 2007
720
0
16
pa glede na to da se kao prenaša kapljično... a ta bakterija je bla v vodi? pijači?? ... groza nooo... da se ti začne gnojit možganska ovojnica... al kako so že rekli... res kriza no!! Upam da ne bo (še več) smrtnih žrtev...
confused-1.gif

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
a ni tvoj sošolec še v OŠ umrl zaradi tega? pa ste potem bili vsi cepljeni se mi zdi..

Sefan

Pripravnik
22. jul 2007
249
0
16
40
SG
Hvalabogu... te morm popravit. Od mojih bivših sošolcev še na srečo noben ni umrl. Se poznava mi2 drugač, da to vprašaš?

Sefan

Pripravnik
22. jul 2007
249
0
16
40
SG
Ni bla v pijači... Prenaša se na podlagi izdihanega zraka oz. s kašlanjem, kihanjem al pa s slino, ki je lahko tut na neumitem kozarcu
uf-1.gif

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
očitno ne, sem te zamenjala z nekom drugim
wink-1.gif
je pa bil v SG že enkrat tak primer in je bil cel razred cepljen proti temu..in kolikor mi je znano takrat ni zbolel nihče drug razen tistega fanta, niti starši ne in najbližji..

zakajaltersuxu

Fizikalc
19. jul 2007
1.608
88
48
ja, ni priporočljivo se zadrževat predolgo v zaprtih prostorih, po možnosdti tam kjer je dosti ljudi, smrtno nevarno je če ne greš k zdravniku in doma se poskušaš ozdravit.

simptomi pa so, mislim da, utrujenost in prehlad, ki trajata

Sefan

Pripravnik
22. jul 2007
249
0
16
40
SG
Pozabil si na vročino pa kožne izpuščaje.

@nadi: Glede tistega fanta pa obsataja možnost. Se mi neki dozdeva čeprav nism hodo na isto šolo

NeGrA

Pripravnik
20. jul 2007
720
0
16
Citat:
Zgodnji simptomi so: nagel izbruh bolezni, zvišana telesna temperatura, razdražljivost, tesnoba, glavobol, bruhanje. Še posebno pozornost pa je treba posvetiti značilnim spremembam na koži, ki jih imenujemo petehije. Petehije so točkaste krvavitve v koži, ki nastanejo kot posledica vaskulitisa (vnetja majhnih žil) kože. Značilno za opisane točkaste krvavitve je, da ob pritisku steklene površine, npr. kozarca na kožo, te krvavitve ne zbledijo. Ponavadi se pojavljajo na okončinah (goleni) in na trupu. Zato velja opozoriti, da je treba otroka pred zdravniškim pregledom nujno sleči do golega, da zdravnik morebitno nastalih petehij ne bi spregledal. Pozni simptomi so: zelo slabo počutje, nihajoča telesna temperatura, ko se menjajo obdobja zelo visoke telesne temperature z obdobji, ko telesna temperatura pade skoraj na normalnih 37 stopinj celzija (t.i. žagast tip vročine), spremembe v stanju zavesti, šok, krvavitve na večji površini kože.

drgač pa tle piše "mal" več o tem...
shocked-1.gif

meningokokna sepsa

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
se mi zdi pa res dobro obveščanje in vabilo v ZD po antibiotike s strani koroškega zdravstva..takšnega vpoklica nikoli prej ni bilo, niti obveščanja..zdej pa ne vem, ali morda še vedno iščejo prenašalca in zato tak vpoklic?

NeGrA

Pripravnik
20. jul 2007
720
0
16
ja sej, po mojm je bil to že nujen ukrep... 300 le ni mejhna številka... pa pol še stiki z ostalimi... to bi lahko še v kako epidemijo preraslo...
shocked-1.gif

NeGrA

Pripravnik
20. jul 2007
720
0
16
ja itak... kok čjo pa predvidet tolikšno število? čez noč se pa tut ne da dobit tolk antibiotikov!!!
No lepo da je Nemka spet "nazaj" ... upam da ne bojo kake "večje" posledice... možgani so je.bena stvar
rolleyes-1.gif