Zakaj bi šla cik cak?
Naprimer zato?
Zakaj bi šla cik cak?
Se pravi imas ti bolj strmo krivuljo (premico) kot Vincent. Strmina krivulja je odvisna od izolacije hise in gostote talnega. Boljsa ko je izolacija,bolj polozna je krivulja.No nulo imama enako pri 10 stopinjah imaš ti 3 stopinje višje nastavljeno, pri -10 in -20 pa imaš nižje od mene. Torej imaš nastavljeno po čist drugačni logiki. Bolj kot gre v minus bolj ti nižaš temperaturo vode (ne sicer dobesedno ampak bolj sorazmerno) isto velja za plus, bolj gre plus bolj ti višaš vodo (v primerjavi z hudimi minusi). Ja drži, sem teoretik, sploh pri zadevah ki jih ne poznam poskušam prvo razumeti teorijo, kako bi naj zadeva v teoriji delovala.
Tole je bedarija.Naprimer zato?
Hja velika vecina tc ima samo dve tocki in vmes ravno crto. Nekatere imajo se kak popravek okoli nic stopinj, ne prav veliko pa to kar ti pravis.No, čeprav nisem profi se vseeno tukaj s teboj ne bi strinjal, če bi bilo tako enostavno bi imela TČ samo 2 točki za nastavit, tako pa si lahko poljubno nastavljaš vse 4 točke in ti med vsako točko posebej potegne premico. Res je da lahko nastaviš prvo in zadnjo točko in ti potegne premico od -20 do +10 ampak ta premica je verjetno samo neko ekvivalentno povprečje ki narašča ali pada s temperaturami veni. Če pa ti npr. ugotoviš da pa imaš pri 0 stopinj notri vseeno malo prevroče, čeprav je pri -10 ok pa verjetno popraviš samo to točko in ne greš prestavljat dol celotne krivulje? Verjetno ni nujno da je CELOTNA ogrevalna krivulja ena ravno premica, verjetno lahko gre cik cak ali...?
Ne pitaj me nočas ništa...
Pojma nimam kje (možno da so temeprature fiksne)..to sem jaz nastavljal desetletje nazaj in od takrat ne mrdam.
Potem nastavi na te 4, ki jih ponuja (se mi zdi da imaš ti malo novejšo izvedenko Estie, ker jaz imam OČ s fiksnimi hotrostmi (3) pri tebi pa možno da zna TČ že prilagajat ovrate (?):
V glavenem tako nastavi:
-20: 32
-10: 32
0:30
+10: 28
Če bo ob določeni zunanji temepraturi temperatura itven želene, dvigneš temp vode za stopinjo (oz. jo spustiš).
....................................................
Samo stari..jaz mam občutek, da si ti en tak hud teoretik (vrzi se v prakso, jebemtiš)
7) Kjer misliš, da je pretoplo, vejo malo pripreš, kjer misliš, da je malo prehladno, malo bolj odpreš. To je, če T v posasmeznih prostorih ne ustreza. Če je povsod premrzlo, krivuljo dvigneš, če je povsod pretoplo, jo spustiš. Naklone ugotavljaš, ko se en cel spekter T premakne skozi sezono.
Mislim, da nisem nič spustila, imam napisano, delala sem pa to seveda samo enkrat leta nazaj.
Igi je omenjal temperature okoli nule.
Zna biti da krivulja lahko dobi takrat en "mozolj" zato ker ima tc takrat najvec defrostov ko ogrevanje ne poteka.
Pravzaprav poteka "hlajenje". In s tem "mozoljem" bi pecajzelj kompenziral to hlajenje
Daikin ima recimo korekcijo za X stopinj "okoli nule". Naj bi prišlo prav na določenih lokacijah, kjer so "čudni" pogoji. V prilogi izsek iz navodil, kako izgleda takšna krivulja. Ampak, to uporabiš, če imaš težave z vzdrževanjem temperature pri nič stopinjah.Proba naj, pa bo videl. najprej brez teh mozoljev... Zna biti presenečen, ker nekateri ingi so bržkone predvideli defroste in regulacijo naštimali na povprečje. tok pa tok energije je treba za defrost in potem mora TČ segreti vodo na toliko pa toliko višjo T, da bo povprečen DV tak in tak.
potem pa dodaj še urnike. Ponoči pomakni krivuljo kakšno stopinjo višje, da narediš nekaj rezerve na poceni elektriki, čez dan pa malce dol.Zdaj pa še ena teorija... Glede na to, da so te visoke temperature pretežno ponoči, ko je nizka tarifa toka, je vprašanje če je smiselno šparati na temperaturi vode, namreč po tvoji krivulji se bo ravno čez dan dogrevalo in kompenziralo tisto kar boš ponoči "prišparal"? Podnevi pa je višja tarifa?