Kaj dajete na noge od stolov

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
- da lepš drsijo,
- da se k. filc ne odlima
- da se lim od k. filca ne maže po parketu (al pa kšni drugi talni oblogi)

Zaenkrat sem posegal (in NE prisegal) na filc z limom od Ikee in Bau varjante, tudi z unimi od hobija ni nič bolje, tako da ...

Kako ste to rešili pri vas, da nimate problemov z zgoraj opisanim
uf-1.gif
.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Lahko poskusiš z "gumbi", ki se na nogo privijejo (vijak) ali pribijejo "žebelj"

Pazi samo, da bojo ti čepki res imeli na spodnji strani filc in ne kar plastiko, kot sem videl pri enih v Bauhausu.

Aja, pa če boš spet lepil filc direkt na stol, vzemi kako kvalitetno lepilo, namaži tako filc kot stol, počakaj kot je predpisano in šele potem stisni. Če je lepilo kvalitetno in noga stola dobro očiščena, bo držalo bp.

Nazadnje urejeno:

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.524
1.109
113
Nazadnje sem to naredil iz ostanka "žaklovine" za ribnike prekrivat, pa sem lepo modelček izrezal in prilepil z lepilom...

Pongo

Pripravnik
19. jul 2007
644
0
16
Obišči stran
Ravno rešil ta problem- Hofer je imel prejšnji teden akcijo.
Kupil sem filc, ki je na žebljičkih in se pribijejo na stol.

Lepo drsi, ne praska po tleh.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Sam sem lepo debel filc (od oka 5mm debel) po pravilih prilepil z neostikom. Drži ko pribito, se ne maže in podobno in zdrži že precej let. Še najtežje je dobiti pravi filc v taki debelini se mi zdi.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
predno prilepiš pošteno očisti nogo-e stola. Dodatno uporabi tudi neostik.

Pa bi moglo držat.

Egonislaw

Fizikalc
12. dec 2007
2.600
-4
38
Mb
www.pkr.com
To se da kupit v bauhausu in podobnih trgovinah-že narejen filc ki ga potem z neostikom nalimaš na stol. Res pomembno pa je da površino dobrosčistiš in posušiš predno nalepiš.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Filc pa elastomer (nek kit pač, samo ne silikonski, ker se ne prime fajn na les - npr. dinitrol je super) pri nas funkcionira zelo dobro. Odlepit se praktično ne more, odstraniš pa lahko z žico ali olfa nožem. Predpriprave za lim so pa tudi minimalne.

Kara_Demz

Pripravnik
7. avg 2007
506
0
16
Filc dobiš pa v Mengšu, je ind. trgovina, tako da dobiš kar hočeš. (Filc Mengeš)

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Jaz sem raje stole pribil na tla, nima se folk kaj preseravat kje bodo sedeli.

Company

Pripravnik
7. okt 2007
787
6
18
Jaz v take namene uporabim koščke toplega poda, ki jih nažicam v prodajalnah. Zalepim z Neostikom. Prvi stoli, ki sem jih tako obdelal, imajo še vedno prvotne nalepke gor. Pa se mi zdi, da je bolj prijetno za šlepat stole po tleh, ker je načelom stvar lepo mehka (seveda odvisno od toplega poda).
LP!