Kaj bodo naredili z Mercatorjem

Steve

Guru
13. avg 2007
10.024
1.934
113
jaz pomoje veljam za čudaka, ker nimam nobena in vsakemu prodajalcu, ki me gleda očitajoče namenim kratki podčelni pogled
grin1.gif

ibizadriver, daj malo več povej o tej tvoji "kvalitetni" trgovini
stupid-1.gif

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
jaz pomoje veljam za čudaka, ker nimam nobena in vsakemu prodajalcu, ki me gleda očitajoče namenim kratki podčelni pogled
grin1.gif

Nisi edini čudak. Nas je kar nekaj. Ampak mi kao ne znamo z denarjem, ne obvladamo, oni drugi pa seveda znajo...
bonk.gif

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Osnovno dejstvo je, da tisti POS terminal, ki je vezan na telefonsko linijo, deluje pač počasi... Tisti, ki pa ima POS terminal vezan preko internetne povezave, pa so njegove transakcije izjemno hitre.

POS ali ne POS, POSerjem se na čakanje in onaniranje s karticami. Me ne zanima, zakaj imajo ali nimajo hitre povezave.

Kupec je kralj in to že kar nekaj časa.
cheer.gif

In če ga nekaj moti, je treba kaj spremeniti, ukiniti, ali dodati. Ne pa furati isti sistem 15 let...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.520
793
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Jah... Meni grejo pa na zivci tisti, ki pred blagajno iscejo drobiz... Ali ce ga ne isces, da te blagajnicarka vprasa, ce imas drobiza in potem sprasuje pri drugih blagajnah, kera ima za zmenjat 20€
bonk.gif
in sele potem, ko naberejo ves drobiz, zacnejo pospravljat robo v vrecko...

Torej sva dva kupca, ki gresta en drugemu na zvice
wink-1.gif

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
No, nekateri približno vemo, ali smo kupili za 4 evre, ali za 40. Zato med čakanjem v vrsti pripravimo 5 evrov, ali 2 x 2 evra, ali dvakrat 20 evrov, ali 50 evrov. In morebitne stotine, če jih imamo...

Tisti nesposobni pa itak začno iskati drobiž (ali kartico) takrat, ko so že na vrsti...

In blagajničarko (ali pa znano stranko) je seveda treba vprašati, če je njena sestra ozdravela in kje je kupila tako lepo bluzo...

Nekajkrat sem tako moral pripomniti, da blagajna ni frizerski salon, kjer se sedi in naklada 2-3 ure. Rdeča ušesa sta potem imeli obe. BMK.

Nazadnje urejeno:

hgard

Guru
22. jul 2007
4.100
592
113
Citat:
Uporabnik nekdo pravi:
In še obvezno vprašanje blagajničarke, če imaš kartico, kar mi zveni kot očitek, zakaj še nimam njihove kartice.
Bi jo moral imeti? Da bi šlo (tudi zaradi moje kartice) še počasneje, kot gre?

Verjetno imajo navodilo, da vprašajo. Da se lahko potem spremlja nakupovalne navade.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.660
1.168
113
Titograd
Jaz pa popizditis dobim v Hoferju, imam pripravljen denar, tako da ko mi da račun ji že tiščim bankovce, ženska pa mi na 50x50 cm pult meče stvari kot da gori, drugi že takoj za mano in če imaš za pol vozička stvari, si ne zmečeš vsega vanj ko ti že meče od onega zadaj...... samo še čakam kdaj te bodo kar z buldožerjem porinili ven, vse da bo sekundo hitreje
bonk.gif

Špar in Tuš sta ok, hitrost je nekje med mečkatorjevimi prodajalkami in hofer/ lidl prodajalkami.

pimp

Pripravnik
30. jun 2011
761
0
16
49
Obišči stran
Dej ne seri! V tušu sem zadnjič skoraj zaspal ko so bli trije pred mano....za mano je vsak že pihal in stokal, k se premikajo ko zombiji. Pol ti pa še kak deda spredaj s položnicami uleti! Fak se ti pa utrga.
V šparu je isto! Hvala bogu imajo tiste hitre blagajne da švrknem skoz.
Kar se pa Hoferja in Lidla tiče je pa res včasih prehitro...samo če se navadiš ni blema.
V Spinu je fajn če so trije v vrsti takoj že zvoni za drugo blagajno in jo tudi takoj odprejo....pa neka normalna hitrost keširanja je.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.660
1.168
113
Titograd
trije pred tabo, pa si skoraj zaspal? Če ni ravno tri polne voze, si v 5 minutah na vrsti (redkokdaj sem toliko časa čakal, mogoče tam okrog božiča kdaj), a te bo konec če počakaš fakin 5 minut? Je*ote folk nestrpni, bi res najraje vrgel onega pred sabo ven ker vidiš samo SEBE. Enkrat sem enemu takemu, ki je po minuti čakanja za mano že imel neokusne komentarje, rekel naj bo tiho ker me bolj kot čakanje spravlja ob pamet njegovo pametovanje, pa je vsaj tačas vtihnil.

Sam za sebe mislim da nisem neka živina, mečejo pa mi tak kot da sem.... ok, mečkatorjeve so res počasne, hofer/ lidl pa so navadni bedaki, vsake toliko mi na jogurt vrže kaj gor ker meče ko budalo in ga seveda predre... pa gre čas po zlu ko je treba po novega iti
smile-1.gif

Razumem samo, če si greš v trgovino po malico, imaš pol ure časa da prideš tja, požreš in si nazaj na delovnem mestu, pa ti na edino blagajno pride nekdo z 15 in več položnicami za plačati.... tu ti res lahko vročina v glavo butne ker veš da jih boš poslušal kje si tako dolgo hodil. Sicer pa, malo chill down, koristi lepoti
smile-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
mogl bi odprt take mejhne štacune za tele malice. men je tud zoprno čakat s 3 stvarmi, pred mano pa penzijoner s polnim vozičkom. Sicer se najdejo asi, k te spusti naprej, sam to je zelo redko. V lj in večjih mestih je verjetno še hujše... sam jeba.t ga, malicat je treba.

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik nekdo pravi:
No, nekateri približno vemo, ali smo kupili za 4 evre, ali za 40. Zato med čakanjem v vrsti pripravimo 5 evrov, ali 2 x 2 evra, ali dvakrat 20 evrov, ali 50 evrov. In morebitne stotine, ...

Takih je malo...
grims-1.gif

Ne, nimaš smole, le Murhphy deluje. Nenehno...

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Citat:
Uporabnik hgard pravi:
Verjetno imajo navodilo, da vprašajo. Da se lahko potem spremlja nakupovalne navade.

Nič ne bodo spremljali, pri meni že ne!
Še malo, pa nas bodo vprašali, kako dolgega imamo, če lahko dvakrat dnevno in ali imamo profil na FB....

Ravno zato sem tako velik nasprotnik socialnih mrež in vsakršnega spraševanja. Pa kaj vas briga, katero kartico imam in če imam vašo?

Ali jaz vprašam vsakega, ki gre mimo, če si redno umiva zobe? Kaj takega ne vprašam NOBENEGA. Ker bi potem mogoče ostal brez zob.

In veliko vprašnje je, ali lahko trgovina preko blagajničark sploh kaj sprašuje? Nisem prepričan. Bo treba vprašat tržno inšpekcijo in informacijsko pooblaščenko.
Naj nam na blagajni dajo vprašalnik za domov (6 sekund) in za nagrado (najmanj) eno Pohravka juhico (3 sekunde), pa bo sigurno kakšen odgovoril.

Drugače pa že nehajmo enkrat spraševat, anketirat in težit!

Dinotti

Fizikalc
27. sep 2010
1.226
0
36
Ljubljana
Če bi jz biu trgovc, se tud nebi za tistih bogih 500 evrov mudiu in hiteu zarad strank! Ko jih jebe, plaæite me dobr, pa bomo tud delal hitrej! Ta Mercator je itak en sam sužnjelastniški sistem!

pimp

Pripravnik
30. jun 2011
761
0
16
49
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Dinotti pravi:
Če bi jz biu trgovc, se tud nebi za tistih bogih 500 evrov mudiu in hiteu zarad strank! Ko jih jebe, plaæite me dobr, pa bomo tud delal hitrej! Ta Mercator je itak en sam sužnjelastniški sistem!

467716-post_slo.gif

Srandi

Pripravnik
16. feb 2011
338
0
16
@nekdo ima popolnom prav glede plačevanja s kartico/gotovino. Jaz že od nekdaj pravim,da naj uvedejo ločene blagajne za tiste,ki plačujejo s kartico in tiste, ki plačujemo z gotovino. Pol se pa naj kartičarji čakajo med sabo. Sicer so pa itak veliko rešili s hitrimi blagajnami, sam bog ne daj, da naletiš na mamico z otrokom, ki mu je skeniranje kod priljubljena igra.