TV je hud. Res lepa slika. Problem je, ker bom zgleda moral še receiver kupit novejši. Ne podpira 4K passthrough, kar pomeni, da če želim HD zvok (DTS HD ipd), da je nekaj več od digital dolby, bom imel 1080 resolucijo. Če pa predvajam preko HDMI ARC 4K, pa mi preko TV-ja spusti passthrough zvok max digital dolby.
Ja za lossless preko ARC, bi rabil eARC, ki ti ga starejši receiver ravno tako vrjetno ne podpira. Čeprav vidim, da je tudi s tem sranje. Ko sem pred parimi leti kupil B7 OLEDa, še ne bilo eARC-a in sem potem nakdnano menjal receiver in Apple TV (za 4K verzijo), tako da sem vse predvajal preko Infusea appa na Apple TV. Receiver mi sedaj podpira eARC in z menjavo TVja za A80J (z Google TV in eARC), sem že mislil, da po Apple TVju niti ne bo potreba, pa vidim, da v vseh teh letih niso uspeli kaj dosti narediti, saj passhtrough lossless formatov preko eARC na Android oz Google TV še vedno ne dela, kot je treba. Menda dela za externe naprave, ki jih preko HDMI priklopiš direktno v TV (ampak to imam itak priklopljeno v receiver, prav bi mi prišlo edino za 4k VRR 120Hz source, kar mi spet receiver ne podpira), iz appov pa očitno ne gre (vsaj zaenkrat mi ni uspelo, pa kolikor gledam po forumih pravijo, da ne gre).
ja, zdaj so časi za reciverje
reciever mora imet e-arc in to je to.
Cene vidim, da so kar konkretne ja. 2019 sem dal za Denona X4500H (takrat aktualni model) cca. 1000€, sedaj je naslednik X4700H bližje 2k (najcenejše ponudbe okrog 1,75k).
Ja eARC v teoriji reši problem, ampak kolikor vidim, ne vedno, pa še receiverji, ki imajo eARC, so ponavadi tako ali tako tudi 4K.