Kaj bi naredili v takem primeru (preveč denarja)?

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Znanec (25) je od stare mame podedoval dve stanovanji in zajeten kupček denarja (280k€). Po pokojni materi mu pripada stanovanje. Brezveze je govorit, da bi že od najemnin za stanovanji lahko lepo živel, obresti od denarja pa mu spet nosijo eno dobro plačo mesečno, tako da ima denarja preveč.

Zdaj pa je finta, ker ima tip zaključeno SŠ in ne ve, kam bi sam s sabo. Jasno, ima same bonbončke (xbox, wii, velik lcd, mac ...), nima pa punce, ne zgleda dobro in tip je začel obupavat. Najprej je bila fešta, zdaj mu je pa počasi že malo dosedlo in bi nekaj rad naredil v življenju.

Kaj bi vi svetovali takemu človeku oz. kaj bi naredili sami?

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Za začetek naj si najde nove prijatelje
smile-1.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Super osnova za izi lajf
zmaga.gif
s temi dohodki bi jaz lepo živel brez dela in fural hobije

Ali pa naj si najde zoprno babo, da mu pomaga zapravit
smile-1.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Jaz mu nisem prijatelj, ampak znanec, pri njemu se zamenja tolko folka, da menda še sam ne ve.

Babe si ne more najdet, vsaj ne glede na njegovo obnašanje in izgled, hobijev nima (nobenega športa), delat ne zna nič ... Vseeno pa bi rad nekaj naredil s sabo, ker čuti, da iz dneva v dan propada med štirimi stenami. Zajebano, a?
smile-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.024
1.934
113
tu mu noben denar ne pomaga, če je taki kot je. da te nekaj interesira, ne rabiš denarja in ko ga imaš preveč, ne pomei da se boš zdaj začel ukvarjat z stvarmi, s katerimi se prej nisi.
Najbolj trotl ziher je kot že rečeno, avion karta pa bluzit nekam. Samo če te to ne zanima, si spet v riti.
Jaz sploh ne vem ki bi začel. Prvo najhujši pecikl pa gurat brege cele dneve, pol potovanja da bi že kozlal od aviona, preostanek pa v online biznise. Nekaj poceni kupil na kitajskem in tukaj drago prodajal. Če bi me kaki rumeni nategnil, ups, jebiga, pa bi probal pri naslednjem
grims-1.gif

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.179
1.258
113
43
Oddajat stanovanja, z denarjem pa kupit vilo na Tajskem, Indoneziji, Baliju in do kona lajfa bit ttam. Tud če je še otok grd bo dobu dol kako dobro babo če ma dnar.

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Se strinjam.
467716-post_slo.gif

edit: ker čebo ostal tukaj, bo šlo kmalu vse v maloro (babe, frendi, "dej posod 10k€ za 14 dni...", "dej vlož sm pa sm..."... skratka - nateguni mu bodo kmalu vse pobrali.

Nazadnje urejeno:

Chief_Wiggum

Fizikalc
24. jul 2007
1.064
3
38
Žalostno. Nimaš pa mu kaj dosti svetovati, ker če sam ne najde rešitve še tako dober nasvet ne bo zalegel, vsaj ne za dolgo.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
v dveh letih bo brez denarja, v 5 brez enega stanovanja, v 10 brez obeh

nasvet
naj se prime orodja, sklepam, d aje..tehnik, delavc..in se nauci vsaj delat, d ane bo pri 40 socilani slucaj

17. dec 2010
1.174
0
36
125
Jaz ves ta denar spičkam za izlete po svetu, kupim čisto navaden avto ... Hiši pa bi takoj dal v najem - če bo pri pameti ...

Najprej si naj porihta finance ... da si bo dal cilj kaj, kam, kako, zakaj tako itd z denarjem .. potem se naj spravi iskat punco in šiht ... ker s temi dohodki s podnajemnikov ne bo preživel meseca ... ali pa.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Stanovanja že oddaja.

Z dobrimi 300k dolarji kupiti bajto na Baliju in živeti celo življenje kot bog, je malo utopično.
smirk-1.gif

Ni tehnik. Kvazi gimnazijski maturant.
bonk.gif

Šiht je že iskal, a s takšno izobrazbo te nihče noče, sploh v današnjih časih, ceste pa tudi nekak ne bi pometal.
wink-1.gif

Meni se zdi kako humanitarno delo dober predlog. Ali pa najti hobije, ki te veselijo. Samo se mi bolj zdi, da bo končal čez 2 leti kot Amy, če bo še tak trotl.
crazy1.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.639
215
63
Kranj
a dobil je 2 stanovanja + 280 čukov? rešeno za cel lajf....če ima pošlihtano v glavi, drugače bo zafural vse....lahko mu svetujemo za 10% :D

B81

22. jul 2007
38.012
11.168
113
Odvisno, če je prej bil brez dnarja in nima kolegov, katerih mnenje upošteva, bo verjetno softijeva napoved, če pa je že prej imel denar, pa bo že nekako...

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
sam to se šeta z 20 juriji v žepu ... ampak samo do big banga
bonk.gif

dnar na treh bankah pa brez izpita za avto
hysterical-1.gif

damo

Majstr
4. sep 2007
1.028
153
63
ko imajo bedaki denar, kramarji služijo...

Po moje bo softijev scenarij.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Citat:
Uporabnik softi pravi:
v dveh letih bo brez denarja, v 5 brez enega stanovanja, v 10 brez obeh

nasvet
naj se prime orodja, sklepam, d aje..tehnik, delavc..in se nauci vsaj delat, d ane bo pri 40 socilani slucaj

Čisto možno. Za začetek se je že zahebal, ker je povedal prevelikemu krogu ljudi
rolleyes-1.gif

Jaz bi fural drugače. Kupil bi eno hudo rider kosilnico za cca 10k€, malo prečekiral v mestu kje so zanemarjene ali redko košene travnate površine, naredil načrt z okvirnimi cenami in šel recimo do župana in do upraviteljev. S takim finančnim zaledjem bi lahko ponudil dumpinške cene (ne preveč ker bo kasneje treba dvignit). Jaz sicer kosilnice obvladam, tvoj frend bi se pa tudi naučil, še Forrest Gump se je
smile-1.gif
. Potem furaš in razvijaš firmo, morda zaposliš nekaj koscev in si šef, v par letih mora firma laufat brez tebe.

Sounds like a plan?
cool-1.gif