Kadilski zakon na novo

kajn

Guru
5. okt 2007
2.787
1.619
113
Iskajoč brata
Ze vceraj sn slisal na 202 da bo vlozena "pritozba" za omilitev kadilskega zakona
confused-1.gif

Se verjetnost da bo sov v parlamentu cez je zelo majhna, sam ce sn prov slisal jo bo v kratkem vlozil LDS.
Nekak bodo dovolil kadit , ce bo zrak izhajal vn. Niki tazga sn slisal.

Svasta

Zerly

Pripravnik
20. avg 2007
592
0
16
od kdaj pa poslušaš val202?
shocked-1.gif
drgač naj pa zakon ostane tak kot je...

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Bom počakal na referendum ali smo za/proti, da se zakon omili.
grin1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

A že spet dišeče palčke kurit? Tokrat celo v parlamentu?
smile-1.gif

Upam, da ne gre zadeva skozi... zadnje mesece prav rad posedim v kakem kafiču in v miru pojem kosilo. Nekadilci smo bili v podrejenem položaju 100 let, kadilci penijo po 3 mesecih. Dajte še malo potrpet no... tudi mi smo. Vem, da je mrzlo zunaj in piha... ampak po drugi strani se tudi vi niste nikoli sekirali, če ste kadili, medtem ko je kdo pri sosednji mizi jedel.

zgrabljenec

Fizikalc
4. sep 2007
1.524
0
36
MS ali LJ
Sem kadilec in podpiram zakon v tisti točki, kjer prepoveduje kajenje na krajih kjer se streže hrana! Tam je tudi mene motilo včasih, če je kdo medtem ko sem jedel poleg kadil! Ne podpiram pa pri tem, da se v lokalih kjer se točijo samo pijače ne sme kadit, tukaj pri nas so gostilne prazne, tudi tisti, ki ne kadijo sedijo zunaj z kadilci in nevem kje je zdaj point tega zakona! Zadnji mesec se pa predvsem tukaj pri nas začnejo v lokalih delat t.i. privatne sobe! Enostavno lastnik nalepi na ena vrata napis privat in gostje grejo s pijačo tja in tam sedijo, kadijo... Mislim da bi se moral zakon spremenit v tej smeri, da bi bilo določeno število lokalov kjer bi se lahko kadilo, potem bi pa kadilci izbirali te, nekadilci pa druge lokale!

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Mislim da bi se moral zakon spremenit v tej smeri, da bi bilo določeno število lokalov kjer bi se lahko kadilo, potem bi pa kadilci izbirali te, nekadilci pa druge lokale!

Se strinjam. Pa magari tistim, ki bi imeli nekadilske lokale priznati kako (davčno) olajšavo. Me prav zanima koliko bi bilo sploh nekadilskih.
evil.gif

Ampak kaj, ko bi potem v kadilske lokale hodili tudi nekadilci in spet jamrali.
bonk.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Ah saj tudi sam dobro veš, da kar se tiče protikadilske zakonodaje - ni kompromisov. Ali popolna prepoved (kot sedaj), ali pa dobimo en luknjast zakon in spet bo vse kot po starem. Drugače pa osebno v Celju ali Ljubljani nisem opazil upada prometa... čez vikend so lokali polni, čez teden pa pač v stilu 1,5 evra za skodelico kave (ja seveda... najprej je bil uveden protikadilski zakon in potem smo dobili evro...).

Kar pa se tiče lokalnih pajzlov, kjer samo "servisirajo" lokalne pijančke... resno ne vem, zakaj bi se vesoljna Slovenija podrejala tistim gostincem.

Glede sedenja zunaj... le počakaj, da še malo padejo temperature. Pri +5 do +10 še gre... ko bo pa okoli nule in kak prijeten vetrič... bodo še tako zagreti zasvojenci raje odšli noter sedet.

Kot sem rekel... quid pro quo. Dajte sedaj še vi malo potrpet. Recimo... 100 let, potem pa zamenjano spet. Prav?

Pa če pustimo subjektivne argumente pri strani... zakon ni napisan PROTI kadilcem, ampak ZA zaposlene v gostinstvu. Plain & simple.

Nazadnje urejeno:

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
LOL... se bo LDS začel prostituirat za glasove? Razen Guliča so namreč vsi njegovi člani glasovali ZA zakon.

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
zakon ni napisan PROTI kadilcem, ampak ZA zaposlene v gostinstvu.

Mhm, šefica v lokalni gostilni je prehlajena do amena ker hodi kadit ven.
priden.gif
Naša pa zaradi tega, ker leta ven in not s pladnjem v roki. Do spomladi bo že na žalah, tolk breha.
frown-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
9.967
1.850
113
brez skbi, do konca zime se bodo ohladili še najbolj vztrajni pušači, se bodo lepo navadli da hodijo ven kadit in vse bo v najlepšem redu. To jokanje in stokanje enih in drugih mi že gre počasi na organ. Vsakemu lahko rečem da si je sam kriv za upad prometa v gostilni in da morajo zdaj veni kadit. Gostinci so si sami krivi ker so izigravali prejšnji zakon, ki ni bil slab, zdaj pa še cene navili v nebo, pušači pa ker so brezobzirno vlekli in pihali, kjer se jim je sprdnilo (sem bil nekoč med njimi
evil.gif
)

Isaac

Pripravnik
24. jul 2007
118
0
16
42
In zakaj tebe zdaj boli to če bodo spremenili zakon, da se bo dalo v nekaterih manjših lokalih kaditi? Saj nekadilci boste še vedno imeli na izbiro, da boste šli v nekadilsko gostilno. S to spremembo zakona bi bli vsi zadovoljni in mi kadilci in vi nekadilci.
cheer.gif

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik zgrabljenec pravi:
Mislim da bi se moral zakon spremenit v tej smeri, da bi bilo določeno število lokalov kjer bi se lahko kadilo, potem bi pa kadilci izbirali te, nekadilci pa druge lokale!

Vsi vemo, da to niti pod razno ne bo funkcioniralo v praksi. Recimo...družba šestih najboljših kolegov, non-stop skupaj, trije zagriženi kadilci, trije zagriženi nekadilci...v kateri lokal it?

kane

Gay(lord) Fucker
11. avg 2007
1.224
0
36
35
Fufn
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:
Uporabnik zgrabljenec pravi:

Vsi vemo, da to niti pod razno ne bo funkcioniralo v praksi. Recimo...družba šestih najboljših kolegov, non-stop skupaj, trije zagriženi kadilci, trije zagriženi nekadilci...v kateri lokal it?

Vsak v svojga
evil.gif

Sicer pa ni tako hudo,gres na pijaco,ce se ti zalusta gres ven enga prizgat,tako kot jaz recimo.se bolse je zunaj
zmaga.gif

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik kane pravi:
Sicer pa ni tako hudo,gres na pijaco,ce se ti zalusta gres ven enga prizgat,tako kot jaz recimo.se bolse je zunaj
zmaga.gif

Jaz ne vidim prav nobenega problema v tem. Kadilski del moje družbe nad tem prav nič ne nerga...pač gre ven, ga spuši in nazaj notr. Še sami priznavajo, da je sedaj bolje. Nepredstavljivo, kajne?