Je tole pri golovškem predoru radar?

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
V Sloveniji ima zaradi slabih cest 80% vozil, ki so starejsa od 4 let zanic amortizerje. Ampak drzavo to ne briga in ne predpise zakona, da bi se na tehnicnem pregledu to kontroliralo.

Ce so amortizerji zanic in avto "plava" po cesti ti iz stalisca varnosti seveda ni pomembno, ker pri nas je razlog za prometno nesreco neprilagojena hitrost

ametist

Fizikalc
5. nov 2012
181
47
28
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik ametist pravi:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Takole je šlo:

In zakaj se voziš po prehitevalnem pasu, namesto po voznem pasu? Ali boš potem spet limal film, ko te bo kdo po desni prehitel?
lp.

Si imel tole v mislih ali le rad nabijaš?

Nič ne nabijam, ampak pač vedno takoj lepiš posnetke drugih kateri delajo bedarije na cesti in kako letiš na PP, sam pa očitno nisi dosti boljši oz. dostikrat izgleda sam sprovociraš take reakcije drugih udeležencev. Torej po tvojem če se mi bo zazdelo, da je desni pas preveč uničen za vožnjo lahko potem vozim po levem pasu ali pa kar po odstavnem? Dokler bomo videli samo tuje napake svojih pa ne in gledali samo na svojo rit v prometu potem bo tako kot je in nič boljše.
lp.

Nazadnje urejeno:

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Ti ne zamerim nič,ker je to normalna praksa,če bi vsi vozili po voznem in prehitevalnega uporabljali samo za prehitevanja bi bla cela štala.
Precej več gužve,karambolov itd! Za moje pojme nesmiselen zakon !

Namesto,da tukaj nekateri obdelujete njega,bi blo bolše da obsojate tiste ki vozijo naprimer 120hm/h po predorih in prehitevajo po desni,čez naselje 100 ali več itd.
Takih ekstremnih idiotov ni malo na cesti !

Naprimer zadnjič sem naletel na enga celjana,ki je v golovcu priletel z vsaj 120hm/h in prehitel po desni.Potrebno bi bilo samo da se najde še nekdo ki ne gleda ogledal ali pa še en tak [cenzura] in bi iz predora priletelo enih pet vozil po bokih in po strehi !

ametist

Fizikalc
5. nov 2012
181
47
28
Citat:
Uporabnik sgh pravi:
Ti ne zamerim nič,ker je to normalna praksa,če bi vsi vozili po voznem in prehitevalnega uporabljali samo za prehitevanja bi bla cela štala.
Precej več gužve,karambolov itd! Za moje pojme nesmiselen zakon !

Namesto,da tukaj nekateri obdelujete njega,bi blo bolše da obsojate tiste ki vozijo naprimer 120hm/h po predorih in prehitevajo po desni,čez naselje 100 ali več itd.
Takih ekstremnih idiotov ni malo na cesti !

Naprimer zadnjič sem naletel na enga celjana,ki je v golovcu priletel z vsaj 120hm/h in prehitel po desni.Potrebno bi bilo samo da se najde še nekdo ki ne gleda ogledal ali pa še en tak [cenzura] in bi iz predora priletelo enih pet vozil po bokih in po strehi !

Kdo je pa rekel, da se takih ne obsoja?

lp.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik ametist pravi:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik ametist pravi:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Takole je šlo:

In zakaj se voziš po prehitevalnem pasu, namesto po voznem pasu? Ali boš potem spet limal film, ko te bo kdo po desni prehitel?
lp.

Si imel tole v mislih ali le rad nabijaš?

Nič ne nabijam, ampak pač vedno takoj lepiš posnetke drugih kateri delajo bedarije na cesti in kako letiš na PP, sam pa očitno nisi dosti boljši oz. dostikrat izgleda sam sprovociraš take reakcije drugih udeležencev. Torej po tvojem če se mi bo zazdelo, da je desni pas preveč uničen za vožnjo lahko potem vozim po levem pasu ali pa kar po odstavnem? Dokler bomo videli samo tuje napake svojih pa ne in gledali samo na svojo rit v prometu potem bo tako kot je in nič boljše.
lp.

Očitno si pozabil prebrati, ko sem napisal, da vozim tam samo, ko je to varno, drugače se pač postavim na zluknjan pas.

Jaz sprovociram? Kaj na mojih zgornjih posnetkih sem sprovociral? Je vožnja po voznem pasu AC provociranje?

Destvo je in na to opozarjajo strokovanjaki že leta, da slabe ceste ogrožajo varnost na cestah in to je realnost. Ne samo z vidika nestabilne vožnje, ampak tudi s tega vidika, da se ljudje prestavijo na vozni pas, ki je manj uničen. Pelji se zjutraj ali popoldne kdaj od Trzina do rondoja Tomačevo. Večina vozil vozi po level pasu, ker je desni že tako uničen.

Kar zatiskajte si oči in obsojajte tiste, ki nočemo voziiti po sami jami. Zraven pa si ne upate nič narediti proti tistim, ki vaš namenski denar kradejo iz vašega žepa, ga dajo drugim, vam pa predpišejo, da vozite po sami jami in popravljate podvozje.

Nazadnje urejeno:

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Ne morem garantirat za vse, ampams tistim s katerimi sem jaz sodeloval so to strikno preverjali. Je pa res, da je to tezava, ker ko je avto ven iz garancije gre redko kdo na pooblascen servis. To smo se na Alterjunze naucili, da so lopovi, zlatarji in nateguni.

Ostalih je pa malo, ki imajo primerne naprave.

Je tudi zanimiv sledec podatek. Amortizer ni del, ki ga tovarna prizna za zamenjavo pod garancijo (razen v izjemnih pogojih, ko npr. nov spusti - ceprav je to zelo redek pojav). No kljub temu obstaja neko pravilo, ko koliko prevozenih kilometrov je tovarna pripravljena menjati amortizerje kot "good will". Ena od znam ima standard, ki velja 60.000 kilometriv za Nemcijo in 12.000 kilometrov za Slovenijo. Razlog? Kvaliteta cest. Tudi ni nakljucje, da je najbolj obremenjen prvi desni amortizer.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.933
6.977
113
Kaj pa pravi zakon, je dovoljena takšna vožnja? Ker recimo tudi po regionalni, če je prazn (nikoga pred tabo in za tabo), ne smeš ravno vozit drugje, kot po voznem pasu.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Citat:
Uporabnik seba81 pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ja, to je radar. Ampak ga bos sprozil sele nad cca 116 ker je tam omejitev 80

Toliko je tolerance?
Toleranca do 100km/h je 5 km/h, nad 100 pa mislim da 6 km/h.

Ampak policisti ki s tem upravljajo nastavijo zadevo tako da meri hitrosti ki za vec kot 30km/h presegajo omejitev. Ce se spomnis sem enkrat na alterju objavil en post v katerem sem opisal kako laufa sistem izrekanja cpp kazni. No tam si videl da prekrski za hitrost s kazenskimi tockami zasedajo drugacno pozicijo v excel tabeli kot tisti brez kazenskih tock

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.933
6.977
113
To velja tudi za "ostalo AC"? torej recimo pomurska, kjer je 100-110 omejitev, merijo samo nad 130-140?

Verjetno pa so tisti radarji, "škatle" ob gradbiščih, vseeno drugače nastavljene, ali?

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.050
119
63
Doma
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik seba81 pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ja, to je radar. Ampak ga bos sprozil sele nad cca 116 ker je tam omejitev 80

Toliko je tolerance?
Toleranca do 100km/h je 5 km/h, nad 100 pa mislim da 6 km/h.

Ampak policisti ki s tem upravljajo nastavijo zadevo tako da meri hitrosti ki za vec kot 30km/h presegajo omejitev. Ce se spomnis sem enkrat na alterju objavil en post v katerem sem opisal kako laufa sistem izrekanja cpp kazni. No tam si videl da prekrski za hitrost s kazenskimi tockami zasedajo drugacno pozicijo v excel tabeli kot tisti brez kazenskih tock

Hvala za odgovor, tiste teme pa nisem prebral.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.753
15.809
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Citat:
Uporabnik Tommy17 pravi:
V Sloveniji ima zaradi slabih cest 80% vozil, ki so starejsa od 4 let zanic amortizerje. Ampak drzavo to ne briga in ne predpise zakona, da bi se na tehnicnem pregledu to kontroliralo.

Ce so amortizerji zanic in avto "plava" po cesti ti iz stalisca varnosti seveda ni pomembno, ker pri nas je razlog za prometno nesreco neprilagojena hitrost

Kaj pa potem delajo na servisih, če ne preverjajo tega?

Si že kdaj peljal avto na tehničnega ali si pač šel vedno v Kranj in "mimovrste"?

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Citat:
Uporabnik Tommy17 pravi:

Kaj pa potem delajo na servisih, če ne preverjajo tega?

Si že kdaj peljal avto na tehničnega ali si pač šel vedno v Kranj in "mimovrste"?

Ocitno nimas pojma, kako se preverjajo amortizerju, ker tega ne dela noben tehnicni, niti nima naprave za test.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.753
15.809
113
Ne vem zakaj to meni repliciraš, meni je kristalno jasno kako potekajo te zadeve.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik Tommy17 pravi:
Ocitno nimas pojma, kako se preverjajo amortizerju, ker tega ne dela noben tehnicni, niti nima naprave za test.

To pa ne bo držalo. Na našem koncu so štirje tehnični ... eden izmed njih ima napravo za testiranje amortizerjev.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.003
-1.289
113
Citat:

Ampak policisti ki s tem upravljajo nastavijo zadevo tako da meri hitrosti ki za vec kot 30km/h presegajo omejitev.

To je nepreverjena trditev.
nahrung002.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.933
6.977
113
Rekel sem servis, torej ko se avto pelje na uradni servis na redni pregled, ne preverijo tudi amortizerjev in ostalega?