Je tole lahko nateg? Nujno rabim pomoč.

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Skratka prodajam nek večji kos pohištva na bolhi, za cirka jurja. Nakar naslednji dan dobim mail od nekega tujca, po imenu in priimku sklepam da je nekje iz UK ozeroma tam nekje. Dopisujeva se po mailu ene dva dni, nakar pristaneva na ceno. Misleč da je pač tujec ki živi v SLO, dobim naslednji mail takšen:

I am ok with your price, give me your paypal email so i can proceed with the payment, my shipping agent will be coming for the pick up
after i complete the payment, and i will be responsible for all transportation charges to my home in Scortland I'll like you to send
me your address so that my shipping agent can figure it out and come for the pick up and other necessary things.

Meni zgleda sumljivo. Mnenja? Vem za natege iz Afrike, Nigerijce, cifre na katere se ne smeš javljat itd, ampak tole mi je novo....mnenja?
confused-1.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.638
3.093
113
v lokalni ostariji
ja nekako isti mail sem jaz dobil.. s temdodatkom da mi je napisalda je drugače slovenec:))))))

sem mu lepo sočno j vse po spisku.

cash only on pickup!

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Dispute lahko sproži na paypalu in potem prekliče denar.

Ti si pa zaščiten samo na ebay-u.

No kot sem jst razumel.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.198
3.562
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
ena varianta je da nakaže več€ potem pa prosi da vrneš višek (za transport...) nato udari dispute in si v minusu...
Točno tako. Recimo artikel prodaš za 1000eur, on ti na paypal račun nakaže 1300eur, pri čemer moraš ti teh dodatnih 300eur prenakazati dostavni službi (ki je fejk). On bo storniral plačilo v tvoj paypal račun, ti pa denarja od "dostavne službe" ne boš dobil nazaj.

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik SpidiGonzalez pravi:
OK, prekliče keš, ampak kaj bo imel od tega? Dejansko nekdo pride iskat 300 kil težko pohištvo?
bonk.gif

Upoštevati moraš,da so oni profiji v tem nategovanju,ki imajo vse naštudirano!
Res misliš,da obstaja možnost,da te NEBI hoteli nategnit?
grims-1.gif

Plačilo torej samo Westernunion ali keš v kuverti,na paypal raje pozabi.

Nazadnje urejeno:

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.079
11.185
113
Nateg je zagotovo, ampak je res vprašanje, zakaj bi tebe moral paypal nategnit.sej pa ni zaščiten samo kupec. Kaj pa prodajalec?

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
pa sej direktnega Paypal plačila (tak ki ne rge preko ebaya) ne moreš stornirat. ali pač?

krava

Majstr
5. sep 2007
3.669
341
83
www.kacnje.eu
Ja, tole sem se tudi jaz vprašal.
Ali sploh lahko storniraš, ko si nekomu nakazal?

Sicer gre po mojem mnenju za tak nateg.
Glavna fora je, da ti kot prodajalec dobiš email od "Paypala" ali "posrednika" ... ki bo sprostil denar, ko pošlješ (oz. ko "kupec" dobi izdelek).

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Evo sem mu napisal da samo keš ob pickup ker kao nimam paypal in dobim nazaj
smile-1.gif
:

Thanks for your mail once again i will like you to understand that I insisted on paypal because i don't have access to my bank account online as i don't have internet banking and i can't go to the bank due to the nature of my work, but i can pay from my paypal account, as i have my bank account attached to paypal account, i will need you to send me your paypal email address so i can make the payments asap for the item and pls if you don't have paypal account yet, it is very easy to set up, go to www.paypal.com and get it set up , after you have set it up i will only need the e-mail address you use for registration with paypal so i can make the payment immediately through your paypal account okay....

Here's the Information Needed...

PayPal Name ;
PayPal E-mail ;
Cell Phone No :
Home Address for pick-up :

Await news soon..
Thanks...

On bi zdaj da jaz naredim paypal account in pa on revež ne more do banke, pa še cifro mojo rabi....
hysterical-1.gif

mr_

Guru
20. sep 2007
9.419
2.772
113
Zakaj pa ne bi naredil PP racuna in prejel denar? Pa nategni ti njega. Ko nakaze denar, ga hitro prenakazi naprej al ne bi slo tako?