Je to ta "smetana" ?

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
malo pognat na daljšo relacijo pa bo vse v redu. To je samo kondenz če ne zmanjkuje vode

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.008
6.183
113
Mi imamo pr bajti enak model Polota enak letnik s to mašino. Avto ima 140kkm in ne pije olja in ne vode, pa ima pravtako to smetano na pokrovčku. Velikokrat se tudi zgodi, da avto pokadi, to pa zato, ker je oddušnik speljan v prostor z filtrom zraka. Tako se dogaja, da ti šmrkli, ki jih je kot smo že ugotovili veliko, pridejo iz pokrova motorja nazaj v izgorevalni prostor. Ker je to mešanca, pare in olja, je logično da avto pokadi. Pa tako dela avto že odkar je pr bajti, pa se še kar vozi... So pa šmrkli posledica tega, da se avto fura od doma, do tgovine itd, skartka redko se zgodi da se motor popolnoma ogreje. Kar pa tudi pri tvojem primeru potrjuje, da ima avto samo 40kkm.

Ta motor ima tudi včasih trmo, in slabo vžge če je motor ogret. Takrat ga je ptreba malo dlje verglat.

Jaz bi najprej še zamenjal svečke, ker so notri še sigurno originalne, in bi potem preveril če še vedno trokira.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
KSZ

Evo sem ga razpihal, v četrti 140km/h na AC
grin1.gif

Avto je vžgal normalno,pelje se normalno,tiste "pare" ne kadi več. Pokrovcek se je kar malce "očistil" od razpihavanja verjetno. Pa če pri prižganem in ogretem avtu na 90°C odprem pokrov hladilne tekočine, se ne vidi nobenih mehurckov. Ce pa pohodim gas, se pa vidi povečan pretok vode , to je verjetno OK?

Zdej ne vem,a pelat komu na pregled al sam vozit. Svečke so stare pol leta.

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Jaz, ko grem na AC ga ponavadi prtisnem do konca, itak gre max.155...imam pa tud jaz polota 1.4 l.98.
Jaz te smetane nimam, ker delam samo relacije.

frnikola

Zelenc'
26. feb 2011
15
0
1
Nad Gorenjo vasjo pri Poljanah
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
KSZ

grin1.gif

Avto

...to se ponavadi ne dela, avto je prej vozil str fotr z nizkimi obrati, sedaj pa si ga ti kar iznenada poslal na najvišje obrate, to se ne počne, ampak postopoma privaja, pa kaj va tolk moti ta smetana, naj bo, dokler se avto lepo pelje, motor lepo prede in vžiga se samo vozi dalje.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Citat:
Uporabnik frnikola pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
KSZ

grin1.gif

Avto

...to se ponavadi ne dela, avto je prej vozil str fotr z nizkimi obrati, sedaj pa si ga ti kar iznenada poslal na najvišje obrate, to se ne počne, ampak postopoma privaja, pa kaj va tolk moti ta smetana, naj bo, dokler se avto lepo pelje, motor lepo prede in vžiga se samo vozi dalje.

A si pismen? Potem pa preberi da me smetana sploh ne moti,ampak je bil problem drugje !

Shaban

Fizikalc
14. apr 2010
1.001
1
36
Ne morem vrjet da človek dela v Avto Hiši in sprašuje o smetani na pokrovčku
rolleyes-1.gif

Pa če nisi vedu mehaniki ki šravfajo Opla oz. Renaulta bi ti tud znal kaj svetovat
smirk-1.gif

Vem, problem je ker si vzvišen in te noben ne prebavlja na AH pa si uporabu Alter znalce
zmaga.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
E pa še dobr da si povedu, sm pa že hotu Dannya smit danijela klicat za mnenje.

K se bos naucil gledat na koledar in uro,pa pridi se kaksen pameten komentar dodati.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
KSZ

Kaj pa če avto kuri olje (kar precej) in ima veliko te smetane na pokrovčku, zanima me če tega ne popraviš in se kar voziš s takim avtom pač olje dolivaš, kakšne so posledice ??? Gre pa za bencinarja.

LP

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.405
5.662
113
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
KSZ

Kaj pa če avto kuri olje (kar precej) in ima veliko te smetane na pokrovčku, zanima me če tega ne popraviš in se kar voziš s takim avtom pač olje dolivaš, kakšne so posledice ??? Gre pa za bencinarja.

LP

Najbrž kratke relacije......in pa v "mrzlem" vremenu......mel tud jaz k sm se 1km na šiht vozu
smile-1.gif

Je pa tud tko k je crashburnt reku...odvisno od olja......sploh kaka pocen olja k velik "hlapijo"

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.405
5.662
113
Načeloma ni
smile-1.gif
Oz. kukr kur....

Je pa res da olje na kratke relacije prej propade.....redči ga pozim nezgorel bencin pod zaugom......če je motor že v letih nardijo svoje tud tolerance ( mrzeu olje je redkejši......mrzla mašina ma večje tolerance).....tko da če mal več pokur niti ni tolk nenavadnga v tem primeru

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.146
6.962
113
pri taščici
A ni ta motor bil vpoklican zaradi zamrznjenega kondenza v oddusku oziroma nekaj takega.
Debata tudi na forumih okoli zime 2006? Baje so kar ribali ali nekaj takega.
Za postavitev diagnoze na osnovi slike in napisanega pa nimam znanja. Bo treba najbrz kar sravfat.

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
da ne odpiram nove teme: Ali je to normalno? BMW 3.0 i

Na servisu pravijo da je to čist normalno za 6aka
shocked-1.gif
pa Castrol 10-60 FormulaRS olje je not!

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.137
11.008
113
kod Džej-Zija
A je olje take gradacije predpisano? Ker se mi sicer 60 zdi čisto pretirano, če se avta ne tišči vsak dan. Tako olje je za navadno vožnjo pregosto in pride od premalo mazanja in prevelike obrabe, ker se niti ne segreje na delovno temperaturo. Če je ta gradacija predpisana, potem ok, je motor že prilagojen temu, sicer pa je bolje imeti dobro 5-40 olje, ki motor ščiti že od mrzlega zagona dalje.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
KSZ

No ker vidim da sem pozaibl napisati kako se je vse skupaj razpletlo.
Dala se je spucat mislim da loputa plina in avto dela ko urca. Vode očitno ne meša z oljem, smrdelo je pa po bencinu zato ker je očitno delal nepravilno mešanico zraka/bencina .

Zaenkrat dela brez problema.