Je to običajno ...

mukwai

Pripravnik
2. jun 2011
110
9
18
... da ti ob menjavi alu platišč za jeklena (skupaj z zimskimi gumami) posebej zaračunajo matice, ker one od alu platišč niso primerne? Me je zmotilo, ker je teh 20 matic zneslo skupaj več kot eno platišče
confused-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik mukwai pravi:
... da ti ob menjavi alu platišč za jeklena (skupaj z zimskimi gumami) posebej zaračunajo matice, ker one od alu platišč niso primerne? Me je zmotilo, ker je teh 20 matic zneslo skupaj več kot eno platišče
confused-1.gif
Odvisno od avta, ampak ja včasih vijaki ne pašejo 100% in rabiš druge. So pa vijaki hitro po 2 EUR na kos, 20 vijakov in si na 40 EUR.
frown-1.gif

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Je, nekatere jeklene feltne imajo drugačno sedišče kot alu feltne in zato so različni vijaki (različni konus). Pri nekaterih je tako, recimo pri VAG grupi pa je za original železno feltno in original alu feltno vijak enak.

KURKOFF

Pripravnik
8. avg 2007
401
0
16
Če imaš matice namesto vijakov bi ti načeloma morale ustrezati prvotne. Vsaj jaz poznam nekaj takih primerov. (recimo Chevrolet Cruze)

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.610
4.563
113
50
Na sončni strani ALP
Imam za zimske alu feltne od tomasona pa glave šraufov ne sedejo na original škodine feltne...
Torej imam pozimi še en komplet šraufov (original) zraven rezervne gume, ki je na jekleni feltni...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Jaz imam tudi različno. A ne dobiš vijake oz. matice zraven felg?
Jaz sem.

mukwai

Pripravnik
2. jun 2011
110
9
18
Hvala za odgovore. Me je presenetila koncna vsota, sem si predstavljal, da so matice bolj potrosna roba.

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Citat:
Uporabnik mukwai pravi:
Hvala za odgovore. Me je presenetila koncna vsota, sem si predstavljal, da so matice bolj potrosna roba.

Jah lej niso to navadne matice, ki jih v Merkurju dobiš na kile, so pač namenjene večjim silam, posledično mora biti trdnostni razred večji in večja je tudi cena. Malo k ceni pa prinese tudi marža, ker ravno tako potrošen materijal pa to spet ni.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
jaz sem tudi imel različne za lita in za železna platišča. za železna so ble take oblike, da so rezala v aluminij in ni šans, da jih zategneš, za lita je mela pa konus glavo. odvisno, kako je platišče, ampak ni kompatibilno, skoraj ziher ne.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.194
3.560
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik neo32 pravi:
Citat:
Uporabnik mukwai pravi:

Jah lej niso to navadne matice, ki jih v Merkurju dobiš na kile, so pač namenjene večjim silam, posledično mora biti trdnostni razred večji in večja je tudi cena. Malo k ceni pa prinese tudi marža, ker ravno tako potrošen materijal pa to spet ni.
Pa tudi navadna matica v Merkurju, v podobnih dimenzijah, ni kaj dosti cenejša od teh. Pa že količina 20kom, pol pa nanese.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Čudno da poleg nisi dobil drugih matic.
Jest imam za oboja alu (poletna in zimska), različne vijake.