Je to možno?

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Helow
smile-1.gif

Moja prijateljica... ne res, moja prijateljica ima en problem. Namreč, spoznala je nekoga ki je ful zaposlen s svojim delom, notri res pravi deloholik in vse, skratka še za kihnit si ne vzame časa. Šla sta na kavo ene 4x in ji je to vedno dopovedal da mora dojet da ji s tem izkazuje pozornost da si vzame čas zanjo. Je pa fora da so mu med časom kofeta vedno zvonili telefoni in ko je rekel, da je na kavi s prijateljico, je moral se opravičevat klicočemu da onadva bosta šla pa že kdaj drugič. No, ker je moja kolegica videla da to vse skupaj ne pelje nikamor, ga je prejšni vikend povabila k sebi na drink pa chat, kakšen film in tko. Je sprejel povabilo in celo vpričo nje izklopo telefon, da ga ne bo nihče motil. Mela sta se baje fajn, ni blo pa nč intimnega (še?). Šel je okol polnoči nazaj domov.

Ona je izvedela preko njegovega kolega, da je bil to čudež da si je vzel čas ker baje ni bil na zmenku že lep čas, da so ga ženske odslovile zaradi njegove deloholičarske vneme, da je pač delo na prvem mestu (je pa odvetnik) in da ji kar sam pove, da če misli kaj več z njim, da ne bo doživela ker ga pozna že od otroštva in je bil že skos tak.
No, potem mu je ona to povedala in ga vprašala, če je res, ji je kar sam rekel da je res ampak da za njo bi se potrudu in mal izpregel, da ve kje je delal napako, da sam se ne more popraviti ker ga delo res veseli, da se pa lahko potrudi in postane bolj normalen zaradi nje. No, štos je tudi v tem da punca o kateri govorim, pa tud nima časa na pretek in bit vsake pol ure na preži kdaj jo bo poklical in kdaj bo mel čas, ker se zna zgodit da bosta pač oba zaposlena prek glave... Ima to kakšen smisel, dva človeka ki sta polno zaposlena vsak v svojem fohu...??

Zdej pa vas js sprašujem, če je možno da neozdravljeni deloholičar res drži besedo, al se bo po kakem mesecu zgodba ponovila? Predvsem bi tuki ciljala na take, ki ste deloholičarji in boste vedel približno o čem js to...

Pa upam da ne boste zaspemal z raznimi nevmesnimi komentarji, ok?

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Nima smisla. Prej gre stran - boljše bo zanjo.
On je kakršen je, delo ga tudi omejuje in ne bo prilagajal svoje rutine samo za eno punco - ne verjamem da bi, drugače bi se že spremenil.
Tip je verjetno dolgo študiral in gradil kariero katere pa verjemi da ne bo podredil zanjo. Mogoče čisto malo pa še to za kratek čas dokler nebi on nje podredil sebi.

Obstajamo tut normalni tipi
grin1.gif

No ubistvu sem ostal samo še jaz
grims-1.gif

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.773
169
63
ksz

vsak normalen deloholik si za fukrenda/ico najde človeka, ki ima veliko časa, da je na razpolago, kadar pač utegneš.
Tkole pa ne bo šlo.

lp

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Dva deloholika, pa to je neki najbolj lustnga. Vsaj vec ali manj imas mir in ti ne tezi.
smile-1.gif

Fiat007

Fizikalc
1. apr 2009
1.065
0
36
43
Gorenjska in okolica (Bled)
Verjemi, ta zgodba ne bo šla. Slej ko prej bo splaval nazaj v svoje vode.
Iz lastnih izkušenj lahko povem, da te v primeru deloholičnosti "obtožujejo" tudi prijatelji, kaj šele partner.

Potrebno je najti takega partnerja, ki to razume in te ob tem podpira. V kolikor pa to dekle že v štartu jamra, bo pa slej ko prej ena zatežena kura
bonk.gif

Jaz sem imel sodelavca, ki ima še vedno čisto posesivno žensko. Od nejgovega 8urnega delavnika je sigurno 3 ure na dan videl z njo v kontaktu. Ali je bilo to preko telefona ali preko Gtalka. Da bi fant naredil kakšno naduro pa je bilo težko, ker ga je doma čakalo dolgo upravičevanje, zakaj ni šel takoj iz službe. Tukaj potem lahko izbiraš. Ali se ti jebe za službo in slej ko prej letiš, ker ravno aktiven nisi. Ali pa se ti jebe za babo, ki jo za lasten mir čim prej pustiš
bonk.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Ta bo zelo v redu tip, ko ga bo zadela kap ali kaj podobnega zaradi preveč dela, seveda če bo to preživel.

andrejb

Jasnovidec 2008
9. okt 2007
948
0
16
Če druzga ne, ne bo mela unga standardnega izgovora..rabm čas zase
evil.gif
itak bo skoz sama....sadly

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
po eni strani - zakaj da stvar ne bi šla, po drugi pa ... get the hell out of there while you can ...

sam sem deloholik, plus da imam zelo zafookan delovnik, plus da je deloholik ona in da je tudi njen urnik bil precej krut. in posel obeh zahteva celega človeka ... pa sva normalno funkcionirala skoraj 2 leti.

čeprav sva bila oba nenormalno zaposlena. ampak sva se nekak naučila, kako iz svojega prostega časa potegniti največ, predvsem pa, kako tisti čas, ko veš, da si frej, čimbolje uskladit in ga čimlepše porabit. in nama je folgalo, čeprav sva se ravno zaradi mojega dela velikokrat kregala in sem na koncu mogoče tudi zato menjal firmo, ampak vseeno, očitno prepozno ... potrebnega je ogromno prilagajanja in mogoče sem ga od nje zahteval več, kot sem ga pokazal sam. če se to greš, mora biti dejansko fifti fifti razmerje, če ne ...

dovolj bi recimo bilo, da preden bi se spustil v delo, bi si moral vzeti par minutk za njo. sam sem ravno tu naredil napako, ker tega nisem naredil ampak sem jo mogoče malce preveč odrinil od sebe in posledično - tudi izgubil.

tako da, Tjasa, lahko poveš tema tvojima kolegoma - dovolj je, če si takrat, ko imaš največjo gužvo, skušaš vzet tistih pet minut, ker res veliko pomenijo, še več pa pomeni to, da znaš izklopit delo takrat, ko ne delaš. in enostavno uživaš v skupnih trenutkih.
smile-1.gif

da se, samo želja in volja morata biti!!
smile-1.gif

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.049
3.564
113
41
Lj
Pusti nej ga in si naj najde enga alkoholika iz zavoda za zaposlovanje. Ti imajo časa na pretek, včasih si vzamejo še čas da nabutajo svoje ženske.

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
papua nova gvineja :)
Če ji je užitek bit s tipom, kateremu nonstop zvonijo telefoni in kateremu se bo morala skos prilagajat, ok. Čeprav ne vidim smisla bit v zvezi z nekom, ki še za kihnit nima časa, kot si napisala. Razen če se misli prisesat na njegovo denarnico
grims-1.gif

Deloholik bo pa težko postal nedeloholik, razen če ga kak fršlok malo ne prizemlji...sej je fino, da ima tako željo, sam prej ko slej ga bo delovno kolesje spet nazaj posesalo...razen če službo menja, kar se pa verjetno ne bo zgodilo
smirk-1.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Temeljni napaki v odnosu sta:

1. ženska misli, da se bo moški s časom spremenil
2. moški misli, da se ženska s časom ne bo spremenila

Tvoja kolegica naj razmisli, ali ji to stanje ustreza, ker bolje ne bo nikoli.

B81

22. jul 2007
37.021
10.543
113
Eh, ljudje, ki delajo več kot 10 ur dnevno, delajo, ker ali so tak pohlepni ali pa ne zaslužijo dovolj.
Tale osebek v prvem postu je odvetnik, tako da slabo verjetno ne zasluži, to pomeni, da je pohlepni egoist. In kako naj ima zdrav odnos s partnerjem in potem z otroci, mi ni jasno. Tudi v zvezah torej nima preveč izkušenj, kaj če ženska s takim dedom, razen, kot je nekdo omenil, da se prilepi na denarnico. Pa razumem, da je delo razgibano, tu pa tam pa vedno kdo kliče, ampak prvi post je spisan tako, da zgleda, da osebek dela vsaj 16 ur dnevno
smile-1.gif

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.062
109
63
Ce sta oba odrasla ni razloga da ne bi funkcioniralo.

Zanj bo zdravo, ce bo imel cas in vzrok za "odklopit", ona je pa po tvojem opisu sodec "zatrapana" vanj. Pri sodelavcih sem videl, da v takih primerih zenske manjko pozornosti "kompenzirajo" pri otrocih (ko ti pridejo).

Torej morata imeti cimprej dva otroka (ker bo prvi razcrtan in razvajen, da ga bo vsaj drugi pretepal), on bo videl cilj svojega deloholstva, ona pa bo poleg moza za pogovore (ocitno se je sposoben do polnoci pogovarjat), imela dva mladicka, ki bosta plezala po njej in sprejemala in oddaljala toplino.

P

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Hvala vsem za kolikor toliko resne odgovore.

Dejansko je tako, da moški dela 12ur+, občasno še celo spi samo kake 3 ure (dobro da ne prespi kar v pisarni) in potem naprej delat. Emm... Ženskica pa tudi dela 10 ur+ tako da se nekako izenači vse skupaj.
Zdej tko je da jaz pač ne morem kej dosti vplivat na to kako se bo ona odločila (sem ji pa posredovala link na mejl pa naj si sama prebere) tako da niti ne vem več, kaj rečt. Aja pa deklina ni sponzoruša in se torej NE BO prilimala na njegovo denarnico, če bi se že odločla da ga sprejme v svoje življenje.
Lahko samo napišem še svoje mnenje... Pač - js z deloholikom ne bi mogla bit. Ker rabim svojo dozo pozornosti od moškega, in ne takrat kadar ima on čas in bi mi to še ene 5x rekel na kavi, ampak da je dokaj spontano, da ima eno normalno službo in tko naprej. Tko da, M.- če zdej to bereš ne zamert
grin1.gif
sem ti sama rekla... Za moje pojme to ne bo šlo.

Pa hvala vsem še enkrat, nadaljne diskusije na to temo so več al manj brezvezne... če bo pa kdo še kej napisal, pa tudi ne bo nič narobe.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
povezovat to, da je človek full zaposlen in da ni spontanosti je čisto ... mimo. zakaj? ker se mi zdi, da je ravno v taki zvezi spontanost še bolj izpostavljeno, skoraj mora biti, ker ves prosti čas, ki se odpre, je slučajen ...

primer. vsi veste, da sem fotograf, fotografi pa smo več ali manj leteči. načeloma bi moral včeraj dopoldne odati fotke, in bi načeloma okoli 12h moral biti frej, doma, kjerkoli pač. pa je uletelo polno novega dogajanja, obrati tu in tam, pa se naredi, da na koncu delaš ko zmešan od 8h zjutraj do 1h ponoči (tako je bilo pri meni). zdaj pa, včasih se naredi, da je ravno obratno, da imaš razpored dela za en dan ubitačen, pa se kaj odpove, kaj odpade, pa rata luknja dolga 2 uri. sam vem, da sem enkrat se zapeljal do moje (vedel sem, da je doma), ko sem bil tik pod blokom, sem jo samo zvrcnil, zrihtaj se, čez 5 minut sem pod blokom, greva na lepše. in sva šla in se mela tisti dve noro lepo. mogoče še celo lepše, kot če bi nekaj na orto planirala, ker sva se zavedala, da je pač tak čas še toliko bolj dragocen. in da ne bo pomote - takih trenutkov je bilo ogromno, skoraj ravno toliko, kot tistih, ki so bili planirali - pridem zvečer do tebe, prinesem čips in pivo, zate malibu pa kukukolo, ti pa filme izber oz. si jih "sposodi".
smile-1.gif

tudi včeraj, sem planiral, da ne bo časa za kavo s kolegico, pa sem jo vseeno lahko presenetil, samo, žal, takrat ona ni imela časa ... tako da se lahko obrne v vse smeri, definitivno pa to, da imaš veliko dela, ni pravi razlog, da gre ali veza v franže ali, da je zato veza dolgočasna. slednje prej obratno. je pa res, da je potrebnega veliiiiko odrekanja, prilagajanja - v obeh smereh, ne samo eni.

ena rozca za srečo!
grin1.gif