Je suis Charlie

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik johannes pravi:
Citat:
Uporabnik englishman pravi:

Če te besede prisilijo v fizično konfrontacijo, potem si psihopat.

Tudi če te besede prisilijo v "spletno reakcijo" z žaljenjem, si zame - psihopat.
Ker se NE OBVLADAŠ. In kot tak posledično nisi pravzaprav niti sposoben življenja in delovanja v realnem svetu...

A vidva sta bila v vojski?

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
592
113
Citat:
Uporabnik D_K pravi:
Zato ker se gre za svobodo tiska/govora. Zakaj bi muslimani narekovali kaj se tukaj sme in kaj ne ?

In zakaj bi TI narekoval, kaj se sme? Če kakim dvem miljardam to NE odgovarja?

englishman

Pripravnik
10. mar 2012
533
0
16
V Franciji veljajo francoski zakoni, ki so postavljeni z demokratičnim konsenzom francoskih državljanov. Zakaj v Saudski Arabiji režejo glave, če pa nekaj 100 milijonov zahodnjakov temu nasprotuje?

Nazadnje urejeno:

johannes

10. feb 2013
3.215
592
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Citat:

Če te besede prisilijo v fizično konfrontacijo, potem si psihopat.

Tudi če te besede prisilijo v "spletno reakcijo" z žaljenjem, si zame - psihopat.
Ker se NE OBVLADAŠ. In kot tak posledično nisi pravzaprav niti sposoben življenja in delovanja v realnem svetu...

A vidva sta bila v vojski?

Jaz sem bil. Valjevo, Lajkovac. In edini "žalitvi" sta bili, da so mi (včasih) rekli brko, še redkeje pa "Janez". Gušter so pač rekli vsem.

Kar ravno ni bilo za uporabo kalašnikova, se mi zdi. Tole danes pa nedvomno in očitno je. MARSIKAJ!

Mnogi bodo OČITNO zaradi (nekontroliranega) žaljenja umrli. Pravzaprav so že!
Drugi pa bodo do smrti - kripli. V vozičku. Na akumulatorje. Do smrti. Ker niso znali držati svojega umazanega gobca zaprtega...

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.288
7.056
113
Ni treba it tako v ekstreme, kot je rezanje glav, drugače ti bo spet rekel, da ni primerjava na mestu.

Lahko začnemo že z ženskami. Mene osebno žali njihovo početje z ženskami in se mi zdi ostudno, pa verjamem, da nisem edini. Naj nehajo zaradi tega?

Pa je to veliko večji problem, ker se gre za dejansko žive osebe, ljudi in ne zgolj nekega patetičnega preroka iz davne zgodovine in risanje podobe le-tega.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.120
16.337
113
Citat:
Ker imaš do tega pravico. Obstaja pa 1001 pravna norma, s katero se to pravico omeji - če te bom v gostilni označil za pedofila pred 150 ljudmi, me lahko tožiš, če bom v kinu zakričal ogenj, bom s tem povzročal splošno nevarnost itd.

Kakor koli potegneš, kdor na verbalno provokacijo reagira z nasiljem je edini krivec in 100 % primitivec.

467716-post_slo.gif

johannes

10. feb 2013
3.215
592
113
Citat:
V Franciji veljajo francoski zakoni, ki so postavljeni z demokratičnim konsenzom francoskih državljanov. Zakaj v Saudski Arabiji režejo glave, če pa nekaj 100 milijonov zahodnjakov temu nasprotuje?

Ne vem, v katerem francoskem zakonu je dovoljeno, ali vsaj priporočeno žaljenje drugih verskih voditeljev? Link?

Je demokratični konsenz Francozov žaljenje tujih verstev? Liberte (svoboda) žaljenja? Nisem vedel.

Nazadnje urejeno:

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.120
16.337
113
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
to pišeš na forumu, v RL bi pa pogoltnil cmok in se obrnil stran.

kaj ti bo 2000€ pa umetni zobje al pa zlomljen nos. Da ne govorim o vseh ostalih posledicah, k se moreš po zobarjih vlačit in plastičnih kirurgih...

Misliš, da bi bila odškodnina zgolj 2000€ pri umetnih zobeh ter polomljenemu nosu? In če greva v real life varianto - če bi mu že v prve rekel kakšno žaljivo besedo bi sigurno imel za to dober razlog in če bi mi tip rekel, daj to ponovim, brez skbri da bi ponovil. Če bi me pa potem primitivec zaradi tega fizično napadel, sem pa lepo povedal kakšen je nadaljni postopek.

Ker drugače se lahko umakneš vsakomur, ki te grdo pogleda ali pa zagrozi s pretepom in posledično potem mislijo, da lahko počnejo kar jim je volja. Tega je dejansko veliko v praksi in tega jaz ne odobravam in ne podpiram. Če bi se pa ti v RL obrnil okoli in bil tiho pa tega prosim ne posplošuj še na druge.

sej gre se za to, ZAKAJ ŽALIT, če ti dotična osebe lepo reče, da raje vidi da nebi...

Ne, gre se za to, kako nekdo odreagira na nekaj, kar on jemlje kot žaljitev.

johannes

10. feb 2013
3.215
592
113
Citat:
Uporabnik Matey pravi:

Če ni žaljenja, niti ni reakcije, kajne? Niti ni problema.

Vse ostalo (take in drugačne hipoteze okrog žaljenja in reakcij), so čisti bluz...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.120
16.337
113
Citat:
Citat:

Ne vem, v katerem francoskem zakonu je dovoljeno, ali vsaj priporočeno žaljenje drugih verskih voditeljev? Link?

Je demokratični konsenz Francozov žaljenje tujih verstev? Liberte (svoboda) žaljenja? Nisem vedel.

Satirična karikatura =/= žaljenje tujih verstev .

englishman

Pripravnik
10. mar 2012
533
0
16
Citat:
Citat:

Dovoljeno je v zakonu o svobodi govora, ki je del deklaracije o pravicah državljanov, ki so jo Francozi sprejeli leta 1789 in na katero so upravičeno zelo ponosni.

Ja, žaljenje je del demokracije, religija ni nič posebnega, zakaj bi torej dobila poseben status?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.120
16.337
113
Citat:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:

Če ni žaljenja, niti ni reakcije, kajne? Niti ni problema.

Vse ostalo (take in drugačne hipoteze okrog žaljenja in reakcij), so čisti bluz...

Ma lej, žaljenje je relativno: včasih smo si med domačimi bloki za dobro jutro j3bali mater, ponoči v centru Lj pa to rečeš napačni osebi pa misli, da te ima pravico zradirati z obličja Zemlje. In če muslimani na nekaj iz povsem drugega sveta (evropa) gledajo kot žalitev to še ne pomeni, da to dejansko tudi je žalitev, še manj pa to pomeni, da lahko zaradi nečesa, kar imajo zgolj oni za žalitev, potem kar moriš ljudi vsepovprek.

johannes

10. feb 2013
3.215
592
113
Citat:
Ja, žaljenje je del demokracije..

Torej ti v popolnem skladu s tvojim mnenjem sporočam: Crkni budala pe.derska ped.ofilska?
"Demokracija", kot praviš.

Očitno bo bolje, da greš na kosilo. Preden se do konca osmešiš...

Nazadnje urejeno:

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.120
16.337
113
Brez problema se lahko tako izražaš in s tem svetu sporočam svojo primitivnost
zmaga.gif
Ubil pa te ne bo zaradi tega nihče. Drugo je pa ban zaradi neprimernega žaljenja uporabnika ampak če boš pa po Alterju limal karikature kakšnega uporabnika v smešni poziciji pa ti ne bo nihče prav ničesar storil.

englishman

Pripravnik
10. mar 2012
533
0
16
Ja. Nasprotje temu so komunistični, nacistični, verski režimi, kjer bi te za takšno izjavo kaznovali.

wd40

Guru
10. dec 2007
2.874
797
113
ksz

Moje mnenje. Mi, ki smo kot evropejci oh in sploh nad vsemi v vseh pogledih bi lahko upoštevali tisti rek, "pametnejši odneha". Prvič pod pojmom svoboda govora narišeš karikaturo za katero veš, da bo žalitev za ogromno količino ljudi. Okej. Nazaj dobiš neodobravanje, užaljenost ... Kot evropejec (poglej definicijo na začetku) bi se moral (zgolj moje mnenje) opravičiti prizadetemu in teh dejanj ne več ponavljati. Vsako poznejše izgovarjanje na svobodo govora je p*djebavanje.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.288
7.056
113
wd40, sem dal link kalifata, kot si ga predstavlja IS-il...

Potem jih pustimo, da se razrastejo?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.120
16.337
113
Citat:
Uporabnik wd40 pravi:
ksz

Moje mnenje. Mi, ki smo kot evropejci oh in sploh nad vsemi v vseh pogledih bi lahko upoštevali tisti rek, "pametnejši odneha". Prvič pod pojmom svoboda govora narišeš karikaturo za katero veš, da bo žalitev za ogromno količino ljudi. Okej. Nazaj dobiš neodobravanje, užaljenost ... Kot evropejec (poglej definicijo na začetku) bi se moral (zgolj moje mnenje) opravičiti prizadetemu in teh dejanj ne več ponavljati. Vsako poznejše izgovarjanje na svobodo govora je p*djebavanje.

Na točno to sem tudi sam opozoril v prvotni temi o pariškem incidentu ampak je pa treba tudi upoštevati dejstvo, da če se boš kot pametnejši stalno umikal zaradi milega miru boš kljub temu, da si pametnejši, prej ali slej izrinjen iz tega sveta/dogajanja/kčesarkoli že. Ker se ne boš postavil zase, ampak se boš vedno umikal v dobro miru. To pa tudi ni za nikamor.

johannes

10. feb 2013
3.215
592
113
Se strinjam.

Eni so očitno na svetu/na spletu zgolj zato, da podjebavajo.
Očitno je to njihovo edino poslanstvo.

In za take mi nikakor ni žal, če jih nekdo - zradira.

Že v Jugi smo namreč rekli: Svašta pitschka rodi...

Nazadnje urejeno:

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.120
16.337
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
wd40, sem dal link kalifata, kot si ga predstavlja IS-il...

Potem jih pustimo, da se razrastejo?

E, točno to..taka horda ISilvcev naprimer bi potem zasedla cel svet, uvedla šeriatsko pravo, pobila polovico prebivalcev sveta, ta pametni pa naj bi v dobro miru tiho gledali ob strani dokler nebi prišli še po njih, da se jih postavi pred strelski vod. Kiks.