Je kdo dobil kazen za min.prekoračitev hitrosti

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Meni je še vedno pokazal radar kakšen kilometer manj, kot mi je kazalo po števcu, oziroma enako kot kaže GPS.
Je pa res najbrž veliko odvisno od pogojev, v katerih si izmerjen.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.572
4.492
113
49
Na sončni strani ALP
So pisali kazni že za prekoračenih 2 km/h na 50 omejitvi...
jezen.gif

lager

Pripravnik
3. dec 2008
383
1
16
Od kje vam ideja da kaže avtomobilski števec vedno manj prikazanega? Dobro, ker je mehanski naj bi v originalu kazal vedno malo preveč. Do tukaj je vse v redu. Problem pa se pojavi pri kakih starejših avtomobilih, kamor ljudje tlačijo gor gume z napačno predpisano dimenzijo, in teh sem že kar nekaj videl, v bistvu precej več kot bi pričakoval.. To se pa dogaja ker lahko take gume že dobijo gor pri nakupu, potem pa sam isto dimenzijo novih gum dajejo gor, misleč da so original. No da se potem preveriti, imaš polno teh izračunov tudi na internetu, do koliko % lahko kotalni obseg gume odstopa. Po homolomo je lahko največ 3%, ampak to večinoma gledajo samo za tiste ki dajejo gor felge in homologirajo. Pri običajnih avtomobilih pa tega sploh ne preverjajo. Tako da se ne zanašajte vedno na to da je 60 km/h realnih 57, ker je lahko ali 65 ali 52.

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.573
8
38
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik pikica pravi:
Citat:
Uporabnik Gox pravi:
Oče je v Ljubljani na Celovški 502, vozil 64km/h in dobil 80€, oz. 40€ s popustom ...

Verjetno je tam omejitev 50km/h?

a ni čez celovško najprej 60 in potem 70(iz smeri centra)
Še mal naprej pa 50 km/h

Od Jelena naprej 50 do konca LJUBLJANE
evil.gif

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Sej zdej je dosti tistih opozorilnih tabel s podatkom o hitrosti, pa si lahko malo števec umeriš
smile-1.gif
Meni na renoju pri 50 na uro kaže skoraj enako, pri alfi moram iti pa ene 55 da pokaže 50.