spet vsem
nisem plačeval 3 mesece preživnine, ker sem plačeval kredit, stroške hiše v kateri je živela. ko je vložila tožbo sem denarni tok preusmeril.
na prošnji navedeš dejstva in dejstvo je, da prve tri mesece nisem plačeval in je pogoj, da v zadnjih 12 mesecih ni bilo 3 preživnin izpolnjen. dobila je odločbo, odobritev in od tam dalje sklad, po besedah tam zaposlenih NE PREVERJA STANJA IN STATUSA ampak je to dolžan PREJEMNIK sporočat. če dam njej 5 evrov preživnine je dolžna obvestit sklad in ta za 5 € zmanjša nakazilo.
a to razumemo? če ne, ponovimo branje.
to je tudi tema tega posta, tema objave, rdeča nit pogovora. ali naj se ukvarjam z dokazovanjem preko vrste in odgovarjam na poziv kjer naj TAKOJ nekaj plačam, brez datumskega roka, brez vročilnice itd. Če bi se izmikal bi pošto vrgel v smeti in smo končali. Ko podpišem prevzem oz ko pošta dostavi potrdilo o dostavi pošte pa začnejo tečt roki.
in debata je samo o tem. ali naj namenim čas temu, ali ne. če ga ne namenim bodo moji otroci dobili nek denar, če ne ga ne bodo. kdo ga bo in kako ga bo vračal mene ne zanima. to ma jedina čez, to njen problem in mene ne zanima. ni me vprašala, prosila, zahtevala, da poravnam ta dolg.
ostalo glede otrok in sistema pa ne jamram, ker nimam smisla in ni produktivno. jamrat na forumu ne bo pomagalo. sistem se dodobra spoznal, dojel marsikaj in lahko znanje samo komu predam naprej. ni point tega pisanja, da bi ugotavljali a sem dober al slab oče. vem kak sem, vem kaj povedo otroci meni, kaj povedo znancem, vem kaj so povedali sosedje, ko sem se vrnil, vem..vem marsikaj. če kdo dvomi v moje vedenje in ga zanima več, ker ima sam težavo, ker ima možno težavo potem mu lahko namenim čas, čas za tolaženje firbcev in nabijanje pa nimam, ne želim imeti.
prebral sem vsa mnenja, predloge in se vam zahvaljujem za vaše predloge kaj in kako naprej na to temo. vse ostalo žaljenje, napadanje, pametovanje o priznavanju krivde sem preslišal.
btw
sklad nima vpogleda v račune itd. ima samo pravico pozvat prejemnika, da sporoči kaj je na stvari.