javni jamstveni sklad izplačila, dolg, izterjava

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.548
2.937
113
v lokalni ostariji
ma ti si izoblikovala kot ženska... katere imate na srečo (in žalost v določenih primerih) pač ogromno pravc itd.

pri enh se sovražtvo zna mal "zmanjšat" pa se da pol kej dogovort. pr enih pa nikol...

mojamura

Fizikalc
25. jul 2007
1.355
1
36
sLOVEnia
klik

na spletu je ogromno gradiva, kjer bi si softi lahko kaj prebral....no v bistvu je to njegova stvar. ker pa je to napisal na javen forum je pa to moje mnenje.

četudi sem ženska....milo rečeno žensk kova jedine ne razumem

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Potem se pa po prvem napadu/diverziji jedine ni temeljito pripravil na dolgotrajno vojno z njo. Skupni otroci bodo pa obema izstavili račun, brez skrbi. Takrat ko si bosta najmanj želela/bila pripravljena na to.

mojamura

Fizikalc
25. jul 2007
1.355
1
36
sLOVEnia
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Potem se pa po prvem napadu/diverziji jedine ni temeljito pripravil na dolgotrajno vojno z njo. Skupni otroci bodo pa obema izstavili račun, brez skrbi. Takrat ko si bosta najmanj želela/bila pripravljena na to.

467716-post_slo.gif

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.952
6.571
113
Kaj se da narediti - to, kar je bistveno težje kot tošl odpret. Požret dol ego, pa čeprav ima prav. Se opravičit, čeprav ni kriv. Kaj reči in narediti, čeprav mu v fer situaciji ne bi bilo treba. Če se je v teh letih kaj naučil, je to na katere strune je treba pri Jedini zaigrati, da se bo malo pomirila. Nobena juha se ne poje tako vroča kot se skuha, bo pa moral on storiti bistveno več, ker je trenutno ona v prednosti. Ni ona imuna na njega, drugače te zgodbe sploh ne bi bilo - ne bi bilo jedine, ne bi bilo poroke, ne bi bilo otrok ipd

V vsej zgodbi pa so dejansko mulci sicer nedolžni, vsekakor pa niso slepi in gluhi. Jim niti slučajno ne bo ušlo, a je fotr roke dvignil ali jih ni, je bil pa žal bolj kot ne neuspešen. Ni to čisto enako...

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.088
448
83
45
dolenska
Nimaš čisto prav. Preveri moj zadni post. Dokler je bil prijatelj prijazen in se samo poskušal razložiti, za njegova nima čisto prav, ga je sam cuzala. Ko mu je prekipelo, so otroci dobili svojo moč in ker jih mati ne zna krotit, ocene padajo. On naj sam plačuje, daje za potrebščine,...ona pa sam gnar vleče? Ne gre tako.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.088
448
83
45
dolenska
Citat:
Uporabnik softi pravi:
pa kaj naj dam jaz še otroku? preživnino, pa še mal varčujem, pa peljem ga okol, pa kupim kolesa sam, pa kupim obutev, ker je nima primerne, pa obleke...pa zdravila..pa kaj še?

ko sem reševal hišo, da jo bodo otroci imeli, sem dobil polena pod noge. zdej najbolje, da rodim še stanovanje za vsakega. mal je dost tega, gospod morate za otroke, zaradi otrok..imajo mamo, pa nej tut ona kaj.

ne, mama bo raje nagajala. pobrala bo stvari, ki jih ne rabi, jaz bom kupoval.ker jaz rabim nej se jebem in kupim.
mama bo odrezala očeta, ne vem kdaj je imel sin operacijo, ne vem kdaj so v šoli v naravi..nič ne vem..ampak bom pa dajal vse za njih.

zakaj? a jih bom z denarjem kupil? a jim bom z denarjem vrnil mladost,otroštvo,čas, ko so želeli biti z mano, pa jim ni bilo dano? ne bom. nočem in ne želim. imajo mamo, njej naj izstavijo del računa za vse kar so prikrajšani, jaz pa sem se odločil, da zaradi otrok ne bom crknil, se pretrgal itd. če je vsem organizacijam stila csd itd ok in so naredili največ za te otroke, potem sem miren.

Dobr razmišljaš, najdi pravo pot ali pa boljšega odvetnika in boš rešil. Lahko ti napišem kako kalvarijo in koliko denarja je zmetal zaradi bivše in premisli. Da dodam, da mu je na bila 21 kazenskih ovadb in vse so padle. Da ga je socialna tut bremzala a je zmagal. Otroke so pa hotel dodelit ženski, ki je v Polju bila.

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
Citat:
pa si odprl nov vidik.

a je goljufija? moja? ne, ni moja. Ona je podpisala, da bo korektna, ne jaz. ona je dolžna poročat, ne jaz. do danes imam samo besedo delavke in nobenega pisnega dokazila, da so ji plačal, da ji plačujejo itd.

soudeležen. mali človek je lahko vse.

vprašam kaj bi vi naredili, berem, razmišljam.

Jamstveni sklad csd vidi vse prihodke od tvoje jedine, če ji ti nakazuješ vidijo tudi to. Razen če si tolk zarukan da ji daješ na roke.
Tko, da bašeš da sprot ne požira.
Da dobiš keš iz tega sklada moraš oddati zahtevek, ki je temeljito pregledan in tudi dokazila, da od tebe ni dobila nič.. Torej če po domače zaključimo, če ni nobenega priliva, katerega jedina ne more dokazati da je tvoj, potem boš tudi izterjan...

in prav je tako. To kva maš ti zaene probleme pa jedino nič ne briga in tudi to je prav. Otrok mora tudi živeti, zdej pa če ti ne znaš z financami je to tvoj problem.

Ne na CSD-ju ne na ne vem katerm skladu ne dajo nič na korektnost, kvečjemu te zajebejo če je le možno (govorim če kej hočeš od njih)...

Jedina je priložila vse kar so zahtevali, ti pa se ogibaš poštam in mutiš, a na kocu se vrne z sodnimi striški in stroški izvršitelja.... Potem bo spet baba kriva....

PS pa en stalen naslov moraš imeti, izvršbe gredo le na stalni naslov.

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
Citat:
Takrat bo pa on dokazal, da je plačeval preživnino (ima dokazila - izpiske)...potem pa naj oni študirajo, kdo je kriv

nebuloza, njene račune oz izpiske sklad vidi, prav tako vidi vse račune davčnega zavezanca zaprošenca...

Verjetno ji Softi v Beograd nakazuje...... predvidevam..
Prav tako na CSD gledajo in celo upoštevajo razno razne prilive, ki jih nebi smeli, prej te zajebejo kot obratno....
Tko, da Softič se zmišluje ali pa zajebava po forumu...

Mogoče je samo jezen, ki ga jedina noče več čakat za keš... in je vložila zahtevek na jamstveni sklad, češ naj se oni jebejo z luftarjem...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
spet vsem

nisem plačeval 3 mesece preživnine, ker sem plačeval kredit, stroške hiše v kateri je živela. ko je vložila tožbo sem denarni tok preusmeril.

na prošnji navedeš dejstva in dejstvo je, da prve tri mesece nisem plačeval in je pogoj, da v zadnjih 12 mesecih ni bilo 3 preživnin izpolnjen. dobila je odločbo, odobritev in od tam dalje sklad, po besedah tam zaposlenih NE PREVERJA STANJA IN STATUSA ampak je to dolžan PREJEMNIK sporočat. če dam njej 5 evrov preživnine je dolžna obvestit sklad in ta za 5 € zmanjša nakazilo.

a to razumemo? če ne, ponovimo branje.

to je tudi tema tega posta, tema objave, rdeča nit pogovora. ali naj se ukvarjam z dokazovanjem preko vrste in odgovarjam na poziv kjer naj TAKOJ nekaj plačam, brez datumskega roka, brez vročilnice itd. Če bi se izmikal bi pošto vrgel v smeti in smo končali. Ko podpišem prevzem oz ko pošta dostavi potrdilo o dostavi pošte pa začnejo tečt roki.
in debata je samo o tem. ali naj namenim čas temu, ali ne. če ga ne namenim bodo moji otroci dobili nek denar, če ne ga ne bodo. kdo ga bo in kako ga bo vračal mene ne zanima. to ma jedina čez, to njen problem in mene ne zanima. ni me vprašala, prosila, zahtevala, da poravnam ta dolg.

ostalo glede otrok in sistema pa ne jamram, ker nimam smisla in ni produktivno. jamrat na forumu ne bo pomagalo. sistem se dodobra spoznal, dojel marsikaj in lahko znanje samo komu predam naprej. ni point tega pisanja, da bi ugotavljali a sem dober al slab oče. vem kak sem, vem kaj povedo otroci meni, kaj povedo znancem, vem kaj so povedali sosedje, ko sem se vrnil, vem..vem marsikaj. če kdo dvomi v moje vedenje in ga zanima več, ker ima sam težavo, ker ima možno težavo potem mu lahko namenim čas, čas za tolaženje firbcev in nabijanje pa nimam, ne želim imeti.

prebral sem vsa mnenja, predloge in se vam zahvaljujem za vaše predloge kaj in kako naprej na to temo. vse ostalo žaljenje, napadanje, pametovanje o priznavanju krivde sem preslišal.

btw
sklad nima vpogleda v račune itd. ima samo pravico pozvat prejemnika, da sporoči kaj je na stvari.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
poanta vsega je pa tukaj. primeš zakon, prebereš in vidiš kaj se dogaja

Sklad lahko preživninskemu zavezancu, če ni zaposlen in nima drugih dohodkov, na njegovo zahtevo dovoli odlog ali obročno poplačilo terjatve, vendar ne dlje kot za obdobje šestih mesecev.

Sklad lahko preživninskemu zavezancu odpiše dolg delno ali v celoti, kadar izvršba ni bila uspešno končana ali izvršba ne obeta uspeha za poplačilo terjatve.

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
Sicer ne vidim pointa kaj hočeš povedat, da plačuješ kredit v hiši kateri živiš in je ona živela?

Če sta šla narazen, se gre najprej zrihtat skrbništvo in ko je ta določeno (deljeno, ni deljeno) se določi preživnina in voila...

(O dolžnosti preživljanja otrok in višini preživnine od 1. maja 2004 odločajo sodišča, bodisi na podlagi tožbe ali sporazuma o preživnini.

O preživnini otrok do staršev in preživnini med zakonci prav tako odloča sodišče, stranke pa lahko o preživnini tudi sklenejo sporazum v obliki izvršljivega notarskega zapisa. )

Izvršba

Če dolžnik prostovoljno ne izpolnjuje obveznosti plačila preživnine v skladu z izvršilnim naslovom (sodba, sklep sodišča, izvršljiv notarski zapis, skupaj z obvestilom o uskladitvi preživnine), lahko upnik vloži na sodišču predlog za izvršbo z namenom dosega izpolnitve obveznosti.

Za dovolitev izvršbe in zavarovanja je stvarno pristojno okrajno sodišče, če zakon ne določa drugače.

Nadomestilo preživnine

Če preživninski zavezanec ne plačuje preživine, določene s pravnomočno sodbo, začasno odredbo oziroma dogovorom pri centru za socialno delo, lahko otrok pridobi nadomestilo preživnine.

Za zagotavljanje uveljavljanja pravice do nadomestila preživnine je zadolžen:

Javni jamstveni, preživninski in invalidski sklad Republike Slovenije.

Torej tukaj je njen pogoj izpolnjen tvoje finančne težave pa težave tebe ne jedine..... In da podpisal si da boš plačeval, če si socialc greš na CSD, kjer poveš da si nezmožen plačevanje preživnine.....

Le v tem primeru si z pravnomočno odločbo krit, ne pa nebuloze, da plačuješ kredit za hišo v kateri je ona živela....
Podobno bi napisal da plačujem kredit za avto, v kateri se je moja vozila...

in zato zdej nisem plačal preživnine...

Malo po svoje si razlagaš ti svoje obveznosti.....

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
pa kaj teb ni jasno?
plačeval sem kredit in stroške za hišo v kateri so živeli. ni se strinjala, da je to kompenzacija za preživnino in je ukrepala, jaz pa tudi.

vem, da ne morem kompenzirat, če ona noče in vem, da je bila moja utopija v tem, da bomo probleme rešili kot normalni ljudje. plačevanje kredita je pomenilo neko obveznost in neko ugodnost.ugodnost recimo to, da so obresti 1,4%, danes pa 10.4 %. da sem plačeval stroške je pač dal na uporabo telefon, elektriko...potem sem telekomu dal 200€ penalov in odklopil telefon. to je tut razumsko in profit za vse. elektriko je pa itak morala prevzet v plačevanje.
seveda je kasneje jokala, da je odvetnici sporočila, da mi vse stroške prizna, povrne, sam sem jaz prasec zavrnil. no,mene ni nben pozval, se je pa na sodišče vložil tožbo.

odrasli se dogovorijo. jaz ti dam vikend na uporabo, ti pa pospravi za sabo. ko to ne narediš, greš na dopust v hotel.
mož pa žena se zmenita en plačuje to drug ono.
in jaz sem mislil, da se bomo zmenili, kompenzirali, se dogovorili o delitvi lastništva naprej. pa se nismo. padla je odločitev jebanja, posledice so tukaj.

in spet. zakaj je do tega prišlo, kako itd vem, ne rabim nasveta, ne sprašujem. zanima me kako naprej.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Padel boš v izvržbo, jamstveni sklad ima možnost da te pošlje sedet. Včeraj je bilo napisano o tem v Dnevniku.
Škoda živcev še za to. Če nimaš več odnosov ji vrni žogico in dokaž i skladu da si plačeval, da plačuješ.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Za priporočeno pošto ki je po ZUPu označena kot OSEBNI PREVZEM ne velja preusmeritev. Obvestilo v kasel na naslovu stalnega prebivališča, 15 dan v kaselc.
Veš kaj jedina dela s tako pošto naslovljeno nate...