Skratka, razlagaš si ga kot suženjsko razmerje.Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Delovno razmerje si jaz razlagam tako: jaz delam, recimo pri tebi, ti me pa plačaš... če jaz ne delam, potem me ti ne plačaš... če mi delo (ali pogoji dela, plačilo,...) ni všeč, grem in si poiščem drugo delo. V kolikor tega nisem sposoben storiti, bom pač moral potrpetii, konec koncev mi ti daješ kruh.
Citat:
Uporabnik poldo pravi:
Placas nekoga ki cel dan ne dela, in s tem povzroca se splosno skodo drzavi ma to je res mozno samo v Sloveniji,
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Ker je jasno da ni tako, se lepo vidi da so šle plače v gospodarstvu malo dol, v JU pa precej gor.
Citat:
Glede stavke so točno določena pravila: upravičena (in plačana) je v primeru če je kršen zako, pravila ali dogovori.
Tukaj pa ni nič od tega, ker kot sem napisal:
-nihče še ni dobil manjše plače
-nihče nima za narediti ni več kot prej
-nihče še ni bil odpuščen
Citat:
Uporabnik poldo pravi:
Zanima me kako je v Sloveniji...Ko stavkamo v Italiji je po vseh pogodbah in zakonih avtomatsko dopust, srcno upam da si pri nas ne dovolijo placevanja nedela;
Citat:
Uporabnik maurice pravi:
Najbolj mi je všeč pri stavki to, da morajo cariniki bolj delati kot ponavadi, pa da morajo biti tovarišice & co v službi dalj časa kot ponavadi in seveda da sem otroka peljal v vrtec in se nisem pustil ''zmesti'' in imel otroka doma !!!
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Glede stavke so točno določena pravila: upravičena (in plačana) je v primeru če je kršen zako, pravila ali dogovori.
lažeš.
pika.
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
ksz
mene pa prav zanima, kaj počnete vsi tisti, ki cele dneve visite na netu in ste hudo nastrojeni proti javnemu sektorju .
sami uspešni poslovneži v gospodarstvu ?
Citat:
Uporabnik maurice pravi:
kje bom na vrsto prišel?
Delam v gospodarstvu, in sem vesel da je delo in mi še na misel ne pride, da bi štrajkal.
Ne razumem ljudi, ki ne delajo nobene dodane vrednosti, za katere mi v gospodarstvu skužimo kruh, da se tako obnašajo.
Predvsem pa ne delajo težkih fizičnih del, če so na mrazu, so oblečeni, imajo vse poštimano, če ne pa ne gredo na mraz
Zanimivo, jaz sem se v vsehn mojih letih držal zgoraj napisanega, pa sem zmeraj dobil pošteno plačilo za svoje delo. Del tega je šlo tudi za kruh, če moraš biti dlakocepski. Videl sem pa tudi precej tebi podobnih primerkov, ki so zelo dobro poznali "svoje pravice", precej slabo pa dolžnosti... in glej ga zlomka, težava na težavo, pa plače ni, pa dopusta ne more dobiti, pa problemi s sodelovci, itd... sicer pa vsakemu svoje. Če dobim za delo, ki ga opravljam z veseljem, v zdravem delovnem okolju, tudi dobro plačo, potem lahko zaradi mene ti to poimenuješ kot sužnjelastniško razmerje.Citat:
Uporabnik jekleni pravi:
Skratka, razlagaš si ga kot suženjsko razmerje.Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Delovno razmerje si jaz razlagam tako: jaz delam, recimo pri tebi, ti me pa plačaš... če jaz ne delam, potem me ti ne plačaš... če mi delo (ali pogoji dela, plačilo,...) ni všeč, grem in si poiščem drugo delo. V kolikor tega nisem sposoben storiti, bom pač moral potrpetii, konec koncev mi ti daješ kruh.
Od konca: delodajalec ti ne daje kruha, razen če slučajno ne delaš v pekarni. Pa še potem ga moraš plačat.
Delovno razmerje je pogodba, ki obema pogodbenikoma nalaga obveznosti in pravice. Pri tem velja še upoštevati še nesimetričnost položaja in biti bolj občutljiv na pravice delavca in dolžnosti delodajalca (ker bo pravice delodajalca in dolžnosti delavca močnejša stran zlahka uveljavila sama, obratno pa ne drži).
Če delodajalec enostransko spremeni normative (seveda v škodo delavca), mora delavec to požreti ali oditi? Saj de-facto je tako, prav pa ni.
Citat:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
lažeš.
pika.
Koliko je šla (pouveljavitvi Zujfa) plača dol?
Kako so se spremenili normativi?
Koliko je bilo odpuščenih?
Glede na to da si tako kategorično podal zgornjo izjavo verjetno te podatke imaš?