Jankoviæ kupuje 500 parkirnih ur

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
ful je pa težko ponaredit parkirno dovolilnico za center lj
evil.gif

slo91

Pripravnik
26. jul 2007
435
2
18
Ljubljana
Podobno zadevo imajo v Lizboni (verjetno tudi drugje po evropi) tako da sem samo čakal, kdaj bo to prišlo tudi do nas. Glede ponarejanja pa nevem točno kako bodo naredili tukaj, vendar v Lizboni je na vsaki dovolilnici črtna koda katero redar lahko preveri.

Jebiga ratujemo vedno bolj "evropski" kar pa meni osebno sploh ni všeč...

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Sheriff pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
In kaj je s tem narobe? Parkirišče je od MOL, otrej MOL kasira. Kdor tega noče, naj si parking kupi.
In 100€ na leto je poceni že za sistem, ko smeš parkirat, ampak nimaš samo svojega prakinga. Če ga hočeš imeti samo zase, je bolj realna cena okoli 100€ na mesec (ali pa vsaj 50) ....

Pa sej dobiš v najem že garažni box za 50-60€ v Lj. ne glih Koseze pa Župančičevo ampak gruge lokacije pa
confused-1.gif

Dobiš, kjer itak ni problemov s parikranjem. Kjer pa so, pa kar sanjaj za 50 evrov ...
Sicer pa ne gre za samo ceno ampak za to, da mora bit ljudem jasno, da zastonj pač kmalu nič ne bo in da za 100 na mesec pač ne moreš pričakovat samo svojega parkinga ...

Sej, tm k ni krize za parking so garažni box-i po recimo 60€ a v Kosezah pod 100€ No way, pa še to najdeš če maš srečo
cry12bpy.gif

Če pa bi sam živel v centru pol raj parkiram kak km stran kjer ni za plačat pa se z
smirk-1.gif
(poznam par primerov k tko delajo!

Aja, uni k mamo "službene free" urbane pa sploh ni panike
evil.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Na koliko pa bi ti omejil, da folk ne bi za 100€ vzel doviliulnice in je naprej rental za 500 ne leto?
Na dejansko število avtomobilov pri stanovanju. Ne mi reči, da je ena dovolilnica na stanovanje dovolj, pa če ima 15 ali pa 150 kvadratov.

Mislim pa, da se tole ne bo skuhalo tako vroče kot je bilo sprva mišljeno, sicer bo Zoki primoran spokat kufre, ker tega pa njegovi volilci ne bodo tolerirali.

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.084
6.932
113
pri taščici
tudi jaz sem mnenja, da so nekoč stanovalci morali marsikje morali kupiti zemljo pod blokom pa še daleč naokoli zaradi zahtevanih parkirišč. Potem se je to po nekem čudnem zakonu/pravilniku nekako spravilo nazaj v lastništvo MOL a in sedaj bodo to lepo kasiral.
Še dobro da je okoli našega bloka nekaj zemlje v lasti stanovalcev (še vedno?!) . Samo kaj nam nuca, ker nam jankovič najbrž ne bi pustil postavit garažne hiše/parkirišča na tej zemlji.
Se pravi ima škarje in platno.
Sicer ne vem kako je stara ljubljana prazna, ampak se mi zdi da bistveno bolj kot pred 2 desetletji.
MOgoče bo nekoč samo še magistrat pa parlament pa lj grad živel v rangu 3 km od centra. Vse ostalo bo zaprto.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Se mi zdi, da se prov opazi kdo ma zastonj parking u centru in kdo ne. Zarad mene nej nabije cene kokr hoce, js mam zastonj parking u centru. Najlazi je tko razmisljat.
bonk.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Tukaj ne govorimo o centru, ampak o skoraj celi Ljubljani oz. tisti njen del (80-90% ljudi Ljubljane), ki živi znotraj obvoznice.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Pa kolkr sem razbral to ne velja samo za ožji center, ampak za območje znotraj obvoznice...Se pravi tudi Šiška, Bežigrad ipd....A sedaj bo treba ko bom prišel kam na obisk plačevati pred blokom....Še dobro da sem pred spokal iz Lj...

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.164
1.140
113
Citat:

Na dejansko število avtomobilov pri stanovanju. Ne mi reči, da je ena dovolilnica na stanovanje dovolj, pa če ima 15 ali pa 150 kvadratov.
Super biznis. Na avto.net kupim za 1000€ 10 avtov, ki imajo še veljaven tehnični,
hitro registriram, dvignem dovolilnice, odjavim avte, poberem zavarovanje,
in na koncu imam 10 dovolilnic za rentat naprej.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Seveda ta biznis avtomatsko propade, če v dovolilnico rabiš vpisati registracijo avtomobila.
tongue-1.gif

Kar tudi najbrž bo, saj se ne bo prodajalo po trafikah.

mitja155

Pripravnik
19. apr 2008
569
12
18
43
LJ
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Na koliko pa bi ti omejil, da folk ne bi za 100€ vzel doviliulnice in je naprej rental za 500 ne leto?

Mislim pa, da se tole ne bo skuhalo tako vroče kot je bilo sprva mišljeno, sicer bo Zoki primoran spokat kufre, ker tega pa njegovi volilci ne bodo tolerirali.

Kdo pa sili ljudi da kupujejo stanovanja brez parkingov? Noben... je pa cenejši.. in ker ima lep balkon se ga lahko zastekli... in poveč stanovanje... 90% problematičnih stanovanj se je pokupilo po 10 000 mark... zdej pa jokajo bizgeci... kupijo naj novo, skupaj z parkingom..

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.376
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Torej kupim najcenejšo možno kračo (za 10€, tudi če ni vozna), jo registriram, grem po dovolilnico in jo naslednji dan odjavim. Potem to dovolilnico rentam za 500€. Če me vse skupaj stane 100€ (pa me ne) sem 300€ profitiral za 2 dni dela ... SPlača se ...
Takih pacientov, ki bi to počeli, namreč ni malo, le na Alter populacijo pomisli. In zaradi tega potem stvari niso fer.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.164
1.140
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Seveda ta biznis avtomatsko propade, če v dovolilnico rabiš vpisati registracijo avtomobila.
tongue-1.gif
Jaki problem. Pa naredim personalizirano tablico, za 30€več,
pa jo prodam skupaj z dovolilnico novemu lastniku, ki mora svoj avto odjavit in novo tablico gor dat.
Spet nekaj 10€ stroškov, ampak za dovolilnico za center LJ zanemarljivo.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Čaki čaki mal...leta 1970 ko so moji straši kupovali stanovanje, ni bilo niti možnosti kupiti parkinga. Poglej vse soseske v Šiški, Bežigrad zgrajene okoli leta 1970 koliko jih ima lastniške parkinke. Zelo zelo malo In takih blokov/sosesk je v Lj še veliko. Stanovanja, kjer je nakup parkinga obvezen je šele v zadnjem času. In tudi ko sem sam kupoval stonovanje, ni bilo skoraj nikjer parkinga za dokupit. Je pa res, da pri nas zaenkrat še ni panike z parkingom.

Sicer pa Ljubljančani ste si sami krivi, da imate tak kaos, saj imate "najboljšega" župana, vas bo zapufal, da bodo še vaši vnuki odplačevali vse te kredite za štadion in ostale nedokončane zapufane projekte.

Nazadnje urejeno:

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Kupil, kupil ...
A najemniki stanovanj smo pa kaj? Bluzerji?

Velika večina sosesk znotraj obvoznice nima urejenih parkirišč, in vsa ta bodo padla pod to novo ureditvijo, tudi (recimo) BS3, kjer je velik problem. Pa še to: naš blok v Bežigradu ima preko 130 stanovanj, vendar od bloka ni niti 20 parkingov (garaž je prav tako samo dobrih 40). Meni ni problem plačat, ampak naj bo omogočeno, da ima lahko eno stanovanje več kot en avto.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.376
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik asko pravi:
Čaki čaki mal...leta 1970 ko so moji straši kupovali stanovanje, ni bilo niti možnosti kupiti parkinga. Poglej vse soseske v Šiški, Bežigrad zgrajene okoli leta 1970 koliko jih ima lastniške parkinke. Zelo zelo malo In takih blokov/sosesk je v Lj še veliko. Stanovanja, kjer je nakup parkinga obvezen je šele v zadnjem času. In tudi ko sem sam kupoval stonovanje, ni bilo skoraj nikjer parkinga za dokupit. Je pa res, da pri nas zaenkrat še ni panike z parkingom.

Tough luck. Za najemnike velja enako. Ima stvar še 1 plus: diferencirale se bodo cene stanovanj in tiste s svojim parkingom bodo vredna več, tista brez pa manj (in bo za tiste, ki iščejo cenejše prvo stanovanje do tega malenkost lažje priti).

PS: jaz sem stanovanje kupil pred 10 leti, pa sem moral obvezno 2 parkinga zraven vzet. Me ni motilo, bi vzel 3, če bi bilo frej. Nekateri so pa pač raje kupili nekaj brez parkinga - zdaj pa jokajo.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
To z temi parkirišči ne more iti tako lahko skozi. Če ti plačaš parkirnino te mora čakati parkirno mesto. Tukaj boš pa nekaj plačal, parkirnega mesta pa kljub temu ne boš imel zagotovoljenega.

Glede nakupa parkirišča - če bi ga lahko kupil, bi ga TAKOJ in to dva če bi bilo treba. No ko tako pametuješ, pa mi pokaži bloke v Šiški, kjer imajo svoja LASTNIŠKA parkirišča. Mogoče kak nov vila blok, ostalo pa ...Drugo so pa novodgradnje zgrajene v zadnjih desetih letih, ko je nakup parkinga obvezen in prav je tako. Pa tako je kar po precejšnjem delu Lj. Ni vse v praksi tako enostavno, kot bi bilo rado prikazano na papirju.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.376
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik asko pravi:
To z temi parkirišči ne more iti tako lahko skozi. Če ti plačaš parkirnino te mora čakati parkirno mesto. Tukaj boš pa nekaj plačal, parkirnega mesta pa kljub temu ne boš imel zagotovoljenega.

Glede nakupa parkirišča - če bi ga lahko kupil, bi ga TAKOJ in to dva če bi bilo treba. No ko tako pametuješ, pa mi pokaži bloke v Šiški, kjer imajo svoja LASTNIŠKA parkirišča. Mogoče kak nov vila blok, ostalo pa ...Drugo so pa novodgradnje zgrajene v zadnjih desetih letih, ko je nakup parkinga obvezen in prav je tako. Pa tako je kar po precejšnjem delu Lj. Ni vse v praksi tako enostavno, kot bi bilo rado prikazano na papirju.

Pri večini prkirišč in garažnih hiš je možen nakup mesečne parkirne karte, ki ti ne garantira tvojega prkirnega mesta (parkiraš kjer je in ko je prostor). So pa zato tovrstne precej cenejše od tistih, kjer imaš vedno zase na razpolago svoje parkirno mesto. In medtem kot te prva stane recimo 50 evrov na mesec (tule pa celo manj kot 10 na mesec), je una z garantiranim parkplacom 5x dražja.

In če je blok brez lastniškega prakinga, bosta očitno 2 možnosti:
- prodat in kupit nekje, kjer so parkirišča
- plačevat za parkiranje

Potem si pa vsak zračuna, kaj se splača ...

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik asko pravi:

Hehe, optimist. Kako pa misliš, da parkiramo prebivalci centra mesta na dovolilnice? 100€ zakasirajo dovolilnico, parkirat pa nimaš kje, ker vsi ki pridejo v center za besedo bus pa taxi še niso slišal
wink-1.gif

Svinjarija je, da se bo spravil na blokovska naselja. Predvsem tam, kjer že tako ali tako ni placa za parkirat.