Jabolček - škatlica mac mini

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
Ne kupit, oziroma počakaj, če bo slučajno denas prišla ven kakšna novica o prenovi.
smile-1.gif

tle maš buyer's guide KLIK

Sicer pa luštna kišta, ki se tudi meni zdi idealna ravno za na TV priklopit. Kot primarni računalnik pa ne bi uporabljal te šatulje.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Kr nekaj res... + wireless tipkovnica in miška 150 eur. + nek cheap display 150 eur. in si na računici osnovnega imaca, s tem da je imac precej boljše konfiguracije.
bonk.gif

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Saj po mojem bo tole v Evropi FAIL. Za to ceno bi morali noter dat vsaj še Applovo original wireless tipkovnico in miško, kot to počno pri iMac-u. Pa verjetno še kak iWork programski paket. Potem bi pa bila reč že vabljiva.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Jaz nevem zakaj ne naredijo neke variante "baby" mac pro-ja. Normalno ohišje z konfiguracijo iMaca za kakšnih 200-300 eur. manj.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Po mojem se niti trudijo ne konkurirat navadnim PCjem. Čeprav si marsikdo želi priti do svojega Maca z OS X na čimcenejši način. Tle bi lahko bil Mac Mini odličen, če ga ne bi preveč srali s previsoko ceno ali če bi vanj vložili več vrednosti.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Se dobi primerljiv PC a cenejši? Nekaj tak malega iščem. (malo, predvsem pa tiho mora biti, pa zmerna poraba, ker bo non-stop vklopljen)

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
akcija.si ima ene ''svoje'', ki so malo boljši (čitalec kartic, wi-fi pa še manjši je).

Imam tudi jaz tale asrockov in mu zamerim predvsem glasnost, namreč za hlajenje procesorja skrbi 3cm ventilator, ki oddaja tečno piskanje.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Ja samo to performančno ne pride niti blizu miniju. Alternativa bi bil kak mini itx barebone z matično v katero vtakneš core 2 procesor. Samo kolikor sem jih gledal imajo vse povrsti neke stare integrirane intelove grafične. Če pa greš sestavljat si pa hitro na 500+ EUR.

To ni namenjeno za HTPC, čeprav bi glede izgled za to bil idealen. Na tem segmentu imajo AppleTV. Za Apple je pa značilno, da sami sebi ne odžirajo trga.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Doto, za to, čemur služi, je idealen, slišim ga ne, naredi vse, kar je treba pri WHS, če hočeš takega z boljšo grafiko, so pa tudi modeli z NVIDIAŸ ION grafiko.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Verjamem. Še vedno pa ni performančno primerljiv z minijem, zato ju ne moreš primerjati cenovno.

Drugače pa če imaš ION + FullHD, si pa zopet zelo omejen z izbiro OS in predvajalnika. Trenutno mislim, da bi strojno pospešeno dekodiranje bil sposoben edino kak Media Portal. Govorim o HTPC programih, ki jih lahko krmiliš tudi preko dalinca. Razni media playerji, MPC-HC, in podobni niso ravnoprikladni za upravljanje iz naslonjača. XBMC in Boxee ne vem če podpirata DxVA ali Cuda dekodiranje. Boxee mogoče že zna, ker bi Boxee box naj uporabljal ION platformo

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Jap, (pre)draga je.
smile-1.gif

Pa ne samo škatulja, vsi jabolki so precenjeni 30%, ampak kvaliteta se pri njih pač debelo plača in nekako mi je ta logika
všeč, da nima jabolka na mizi vsak peti dijak v šoli.

Čeprav si na cajt zmislijo brezvezen gadget kot je ipad, res... Daj povejte ljudje realno kako bo tista plošča kdarkoli ali kakorkoli
povrnila 1100€ finančnega vloma? 1,1k za to al njihov vstopni laptop? Hmmm.

Ok, nov jabolček 800€, pač mobitel človek rabi, zadeva je sposobna še pa još, in imaš multimedijo v žepu. S tem boardom
pa boš kaj?

Sicer pa jabolka uber alles, si ne zamišljam bolšega laptopa.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Zakaj nabijaš v prazno? Nov iPad je 500 eur. ne 1100 eur. nov iPhone 600 eur. ne 800 eur, vstopni laptop je tudi precej cenejši od 1100 eur.
bonk.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
nov vstopni iPad je 500€, WiFi je kolk vsaj 100€ zravn, če pa hočeš met več kot 5 filmov gor, rabiš pa še 100€ za 16gb več