izrez luknje

eCoyote

Pripravnik
21. apr 2009
500
0
16
Fun4Days.Com
Treba je naredit luknjo za pipo v rostfrei korito in menda obstaja neko posebno orodje.. Mislil sem, da se to lahko naredi kar z navadno krono, ampak naj bi obstajale neke "škarje", kot apciger, da izreže pločevino.. Kaj znano?
sprasujem se.gif

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Ponavadi imajo to vodovodarji ali pa električarji.
Videl sem ročno izvedbo.
Zadeva deluje, potrebno je kar veliko sile, a deluje.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
26
38
Murska republika
Zvrtati manjšo luknjo, cca 5 mmin potem nadaljevati z stožčastim svedrom in to je to.
2410138-470_file.jpg

Priponke

• 2410138-470_file.jpg
    2410138-470_file.jpg
    127,1 KB · Ogledi: 3.821
Nazadnje urejeno:

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
če si iz kje iz Celja ti ga jst posodim.... imam 35mm. Enkrat sem se jezil in vrtal male luknjice v krogu. Drugič sem kupil orodje
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #9334

Tisto kar ti je Retro pokazal, je zgolj za vrtanje v plastiko, kot so elektroomarice. V NR pločevini kot je pomivalno korito, ga boš že v prvi luknji skuril.
rolleyes-1.gif
HSS je premalo žilav, imaš previsoke vrtljaje, verjetno boš delal prostoročno in ne z vodeno mašino, ... mazanje, ...

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.408
4.979
113
Jaz sem pred par leti kupil korito v Ikei ki ni imelo luknje, zvrtal sredinsko luknjo in šel čez z kronskim nastavkom,
mal dlje sem se matral ampak lukna pa je ratala čist vredu.... razen če gre kdo v Ikeo pol bi mogoče dal 10€,
če se ti ne mudi...

l.p.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Za pipo na pomivalnem koritu rabiš luknjo fi 35 mm. Ne rečem, da se s HSS svedrom take luknje ne da izvrtati - se jo da, vendar z znanjem in opremo. Če je znanja (in opreme) malce manj, pa postane zadeva draga.

Če gre za samo eno izvrtino, se naredijo male luknjice po obodu in pila (ali pa biax še lažje), če gre za več izvrtin, pa namenski kronski sveder. V vsakem primeru je HSS za NR materiale prešvoh.

Tisti luknjač iz Obija bi za silo lahko bil primeren. Potrebuješ pa fi 35 mm.

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.530
2.287
113
Citat:
Uporabnik eCoyote pravi:
Citat:
Uporabnik igi pravi:
če si iz kje iz Celja ti ga jst posodim.... imam 35mm. Enkrat sem se jezil in vrtal male luknjice v krogu. Drugič sem kupil orodje
smile-1.gif

Hvala za opcijo, sem pa iz Lj
tongue-1.gif

Obstaja namensko orodje, stane cca 65€, če ga rabiš za enkrat je škoda kupovat. Luknja mora bit pa fi 35mm.
Lahko tud s stopničastim svedrom, tazaresni so od 100€ na gor.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Citat:
Uporabnik retro pravi:
Retro je prevrtal že nebroj korit z podobnim stopenjskim svedrom in ni nič skuril.!!
Tako je, samo pazljiv moras biti..z obcutkom, kot tudi pri drugih stvareh
wink-1.gif

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
komot gr s piramido ampak malo obratov in dosti pritiska da reže!
S kronsko gre tudi komot. Seveda pa velja za vse da brez občutka ni uspeha.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Seveda gre. V vsakem primeru.
Bi bilo pa za postaviti na Ekonomski fakulteti, za diplomsko nalogo, ali se splača kupiti pomivalno korito za 100 Ejev in dokupiti orodje za izrez luknje, v vrednosti okoli 60 Ejev
confused-1.gif
.

Ker - šparat je treba. Ekonomika tako nalaga. "Kdor špara - prišpara!"
smile-1.gif

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.629
722
113
KSZ
najlažji način in daleč najdražje orodje

AKU pnevmatski luknjač
wink-1.gif

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.530
2.287
113
Kupiš korito, in pokličeš mojstra, ki ti naredi luknjo, ter montira pipo in sifon. To je taprav postopek, ki je narejen hitro, strokovno in za malo denarja.
Samo zakaj bi tako, če lahko stvar zakompliciraš do konca in na koncu verjetno še uničiš korito.
Zraven pa seveda dobiš še en kup nekoristnih napotkov na 5 različnih forumih.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Citat:
Uporabnik dejan_ pravi:
Kupiš korito, in pokličeš mojstra, ki ti naredi luknjo, ter montira pipo in sifon. To je taprav postopek, ki je narejen hitro, strokovno in za malo denarja.
Samo zakaj bi tako, če lahko stvar zakompliciraš do konca in na koncu verjetno še uničiš korito.
Zraven pa seveda dobiš še en kup nekoristnih napotkov na 5 različnih forumih.
MA dej nehaj. Če nimaš dve levi roki ni problem. Kaj boš korito uničil...
S tem stožcem gre čisto lepo! Baterijska in daš v prvo prestavo pa je. Zraven če nimaš kaj drugega (hladilno olje za vrtanje) še kak WD40 špricaš v svedrček. Pa vsako stopnjo ko greš naprej se prejšnja stopnja hladi ker si že mimo. Poleg tega so ta korita zelo tanka!

PS: montaža pipe in izvrtina luknje tudi ni zastonj pa še marsikateri mojster slabše naredi kot nekdo sam doma.