Izredni pregledi na dolenjski avtocesti

cvinga

Fizikalc
10. feb 2014
1.830
1
36
če ste sumljivi se raje izognite dolenjske avtoceste
grims-1.gif

http://www.slovenskenovice.si/...d-kriminalistov

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Naši SSovci kar ustvarjajo 5km dolge zastoje, a so čisto prizadeti že?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
5 km? V Nemčiji je to povprečen zastoj, na katerega vsaj v bolj naseljenem delu naletiš na vsakih 50 km.
Saj je prav, da malo pregledajo romune, so se precej razpasli po Dolenjskem.

frisk

Pripravnik
25. sep 2007
735
18
18
Domžale
Se strinjam, da je treba met nadzor, ampak zakaj je pri vseh cestninskih postajah, ki jih (še vedno) imamo, treba zapret celo avtocesto, preusmerit promet na počivališče in narest tako štalo? Pustiš odprt en sam pas na cestninski postaji, da se v strnjeni koloni peljejo skozi in ven potegneš vsakega sumlijvca oz. anitvnijetarja. Razen, če res vsakega ustavijo, merijo profil gum, premečejo prtljažnik in preverijo, da se dizlaši ne vozijo s cvičkom.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
bolj preverjajo ali je voznik "na cvičku" ne avto...

Tocno tako, in povoje stejejo, ce ne najdejo nic. Nazalost je spet konec meseca, ko se inkasantje spravijo na ulice po zadnji drobiz, da izpolnijo normo. Zanimivo, da nihce ne pogrunta kako se zadnji teden pred koncem meseca namnozijo kontrole. Vse za naso varnosti. Naucte se ze blendat za radarje, ne pa da podpirate *****.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.181
4.147
113
Citat:
Uporabnik ericks pravi:
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Zakaj pa je na sliki zraven tudi vojaška policija:
http://www.24ur.com/foto-policisti-zaprli-polovico-dolenjske-avtoceste.html
Ali nimajo oni pristojnosti samo nad vojaki?

tudi jaz sem se isto vprasal ...

ne verjamem da so bili danes na udaru vinjete ali cvicek v tanku ...

Gre za racijo kjer ustavijo ves promet in pregledujejo vse možne službe. Vojaško osebje pač pregleda za to pristojna policija.

To je tudi namen teh akcij, pregledat 100% vozil v nekem času, pri njih iskat 100% in nato ta izplen ki gre v statistiko primerjat z dejanskim pri klasičnem nadzoru. Glede na razmerje se ugotovi učinkovitost in potem predlaga dodatne ukrepe.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.128
-8.786
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
iščejo "pjančke"... tako pač najlažje kaznujejo tiste ki so spili kakšen pirček....

res problematični pa so ipak se izognili pregledu...
Pijančke bi iskali pozno popoldne/zvečer.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.568
5.131
113
Prav je, da če je kontrola, da je kontrola za vse in za vse enaka.
Drugo pa je, kako se policija zato organizira. Ko je kolega pravil pred skoraj dvema desetletjema, da so na Švedskem vsi bili preusmerjeni dol z avtoceste, razporejeni v cca 10 kolon, "dober dan", frulica, voznik pihne, "nasvidenje" in odpelje (no, verjetno če je kdo napihal, se to ni zgodilo). Trdil je, da je vzelo par minut. Nam se je to zdelo neverjetno... In prav smo imeli. Res je, da so pri nas začeli s takimi kontrolami, samo vozniku ne vzame par minut.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik ericks pravi:
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Zakaj pa je na sliki zraven tudi vojaška policija:
http://www.24ur.com/foto-policisti-zaprli-polovico-dolenjske-avtoceste.html
Ali nimajo oni pristojnosti samo nad vojaki?

tudi jaz sem se isto vprasal ...

ne verjamem da so bili danes na udaru vinjete ali cvicek v tanku ...

Gre za racijo kjer ustavijo ves promet in pregledujejo vse možne službe. Vojaško osebje pač pregleda za to pristojna policija.

To je tudi namen teh akcij, pregledat 100% vozil v nekem času, pri njih iskat 100% in nato ta izplen ki gre v statistiko primerjat z dejanskim pri klasičnem nadzoru. Glede na razmerje se ugotovi učinkovitost in potem predlaga dodatne ukrepe.
Ampak naši organi imajo resnično katastrofalen PR - in zakaj tega, kar si napisal, ne more nekdo s policije na človeški način spravit v javnost? Nekako se mi zdi fer, da se javnosti objasni, zakaj se je AC zaprla.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Saj je tiskovni predstavnik policije podal izjavo:

Tiskovni predstavnik PU Ljubljana Vinko Stojnšek je sporočil, da je v dopoldanskih urah na omenjeni lokaciji potekal nadzor policije in darsovih nadzornikov.

Lahko bi zraven dodal še to, kar je napisal Utisevalec.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.121
1.279
113
42
KSZ
ja bogi bogi
polciaji so vas ustavl...kako ste ubogi!

btw: mene so danes ponoči od tivolske do dolzga mosta dvakrat ustavl pa nebom šel zdel jokat ker sta mi vzela 15 min življenja. Kvečjem z nasmehom in 2 ustnikoma več.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.974
6.027
113
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
KSZ
ja bogi bogi
polciaji so vas ustavl...kako ste ubogi!

btw: mene so danes ponoči od tivolske do dolzga mosta dvakrat ustavl pa nebom šel zdel jokat ker sta mi vzela 15 min življenja. Kvečjem z nasmehom in 2 ustnikoma več.
Naslednjič mu ga v zahvalo še potegni
13.gif
.

Biričev ni nihče pri zdravi pameti vesel-.