Izravnava stenezi

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.117
4.088
113
Jubilin kot prvo vsebuje akrilna veziva, torej plastiko. Za čez celo steno namalat v 2mm ali več dobiš dokaj parnoneproustno steno (pogoj za plesnobo če je prisotna vlaga oz. ni zračenja). Recimo kemaglet fx je na osnovi mavca ki ima dobre lastnosti pri prepuščanju pare oz. je celo sposoben absorbirat odvečno vlago in jo nazaj oddajat če/ko je to potrebno.

Več kot 2mm ga težko namažeš ker teče, torej je res samo za fino izravnavo. Mavčne izravnalne mase se takoj strdijo in ne tečejo (oz. odvisno kako jih zmešaš). Ponavadi so dovoljeni nanosi do 5mm pa še to zaradi sušenja, komot lahko daš v več slojih tudi več (če upoštevaš da je pač mavec mehak material in boš pri 1cm nanosa lahko ob udarcu z ostrim predmetom naredil tudi tako globoko razo v steno).

Sicer jubolin dobiš tudi v obliki za strojni nanos ki je bolj grob (p-25), tale je po občutku boljši za nanašat od klasičnega.

Glede mašanja kemagleta, računaj da moraš zmešano mešanico porabit v 30-60 min s tem da se po 30 min že kar lepo strdi. Če nisi vešč uporabe orodja za nanos verjemi da 20kg ne bo sšravil na steno v pol ure, še 5kg boš težko!
grims-1.gif

5kg ki ga zmešaš lahko z ročnim mešalnikom za barvo na bormašini (sam vedno delam s tem) boš na ravni steni porabil na 5-10m2 kar je kar veliko (za povprečno velik prostor je to ena stena). Potem pač spet zmešaš novo dozo, poplakneš malo pira in zravnaš drugo steno ...
zmaga.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.907
113
Eh no...jaz sem cello hišo potegnil z njim, stanovanje (sam sem ga potrošil verjetno 30 hobukov)...za Vegrad vem (ki je sicer šel papa..a delali so na polno...tudi v časih pred Hildo!) so uporabljali izključno njega.

A to je tankoslojna izravnalna masa. V tem je ves keč! Če rabiš debelejšo izravnavo moraš uporabiti druga zadeve. Samo to. Na koncu za fino izravnavo, spet delaš z njim.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.723
9.504
113
Jubolin je živa katastrofa že če ga uporabljaš za to, čemur je namenjen, se pravi za tankoslojno izravnavo. Razlogov je več, od plesni do odpadanja v kosih, ko se lotiš beljenja po 12 letih. Če bi zavrtel čas nazaj bi definitivno izbral kaj drugega.

Kar se tiče flikanja lukenj. Še najbolje se obnese stari dobri štromarski gips, sam tisto se trdi hitro, za udobnejše delo se uporabi knauf fugirna masa ali kaj podobnega, ki se trdi počasneje. Pa tudi paliska notranji plastolin je bil vedno super zadeva. Sam kot štromar imam še vedno rad stari dobri gips.

Tistole steno je treba pa ravnat z lajšto in grobim in finim ometom, ki se ga potem zariba drugače bo vse vigi vagi in obvezno prej demontirat vtičnice, šele potem se lahko uporabi nekaj jubolin like.

Aja, pa jest bi potolkel dol tudi zgornji del, kjer je barvano, ker se bo stara barva luščila dol, da bo veselje.

Nazadnje urejeno:

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.723
9.504
113
Aja, pa še to. Nimam vedra, ne da se mi packat in podobne izjave so mi smešne. Če ti ni za imet orodja in če se ti ne da packat, pač najameš nekoga. Vedra so po par EUR, najbolj prikladna so pa zastonj in sicer od Jupola. Z mešalko pa seveda ne boš skuril mašine, če se pa bojiš, pa hop v Baubau, Obi al pa kaj podobnega in eno vzet za 20 EUR. Če jo skuriš, jo neseš nazaj, pa ti dajo drugo.

Če se ti ne da v trgovino poklikaj tule, imajo vse, kar rabiš. Orodje, ki je ugodno in zelo solidne kvalitete. Ogromno kosov je pri meni že 10+let. Ravno pretekli vikend sem bil prijetno presenečen nad kvaliteto malarskega orodja, od špohtlov, do mačkov.

http://www.interdiskont.si/

Nazadnje urejeno:

Vaha

Zelenc'
4. jan 2022
4
0
1
Kemamix f ne kemaglet
smile-1.gif
ce hoce bolj hrapavo steno potem je lahko tudi F koncni sloj ce hoce fino pa FX. Kakor komu pase oziroma kaksne so ostale stene v okolici.
Zdravo, sem poskusil zaključni z kemafix f zaribat in se lušči, mogoče sem delo izvajal napačnim orodjem prosim če mi lahko pomagate stem kaksno orodje točno rabim da se kemafix f primi tako ko treba, hvala za vsako pomoč