Izrael - Palestina

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.188
4.308
113
ja, lahko bi zdele hamas zdesetkal, in koncno dolocili meje, katere bi potrdili obe drzavi in bi jih tudi spostovali, predvsem zidi.

kako bo izgledal zidovski nadzor nad gazo si ne znam predstavljat.

ampak ja... naravni zakoni pa tko.
Kako to da nisi pogajalec....

In kako misliš da bi jih priklical z piškotki? Ta ta ta ta.... pridite iz Gaze se bomo malo pomenili?
ps sporazumov je bilo že precej, pa so se potem usekali Palestinci med sabo. Arafat je to še nekako brzdal potem pa je šlo vse ....

• Všeč mi je
Reactions: msenjur

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
se pravi če prav razumem, to je pripravilo par posameznikov...
par ducat...

prodrlo v notranjost Izraela, izstrelilo preko 7k raket...

aha razumem, zdodi se pač... tko iz dons na jutr...

ja, zgodi se pac, ce stalno nekoga drkas. in ni iz dons na jutr, ampak se kuha ze 70 let.

so pa sigurno vsi vedeli, kaksni bojo povracilni ukrepi, ker kako drugace bi pa sploh lahko bilo?

res je veliko nelogicnosti v tej zadevi... bo cas pokazal kaj je bil pravi namen tega.

res je nenavadno, da so bili zidi cisto nepripravljeni. nenavadno je tudi, da gre hamas v tako akcijo, pa dobro ve kaksni bojo povracilni ukrepi...

• Všeč mi je
Reactions: aljoman

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Kako to da nisi pogajalec....

In kako misliš da bi jih priklical z piškotki? Ta ta ta ta.... pridite iz Gaze se bomo malo pomenili?
ps sporazumov je bilo že precej, pa so se potem usekali Palestinci med sabo. Arafat je to še nekako brzdal potem pa je šlo vse ....

no vidis... in kdo je arafata odstavil?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja, zgodi se pac, ce stalno nekoga drkas. in ni iz dons na jutr, ampak se kuha ze 70 let.

so pa sigurno vsi vedeli, kaksni bojo povracilni ukrepi, ker kako drugace bi pa sploh lahko bilo?

res je veliko nelogicnosti v tej zadevi... bo cas pokazal kaj je bil pravi namen tega.

res je nenavadno, da so bili zidi cisto nepripravljeni. nenavadno je tudi, da gre hamas v tako akcijo, pa dobro ve kaksni bojo povracilni ukrepi...

ce al kaido razbil, bi tudi ta hamas.

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.306
820
113
Palestina je imela svojo državo.
Pa so, zaradi slabe vesti zahodnjaki, del podarili Židom, da so ustanovili Izrael.
Potem so Palestinci dobili svoj del države, pa so zahodnjaki gledali stran, ko so zavzemali vedno nova in nova ozemlja.

Še vedno živimo po naravnih zakonistostih in velja zakon močnejšega. In če bi tisti Palestinci se več ukvarjali z razvojem, lastne države, vlaganje v izobraževanje, preganjali verske teroriste, manj verske indoktrinacije, se liberalizirali, ločili cerkev od držav,.... bi se lažje branili oz. lahko celo napadali Izraelce. Smilijo se mi muslimani, ki so indoktirnirani (pa ne da mi v EU nismo, ampak vsaj ne v neke fanatične verske dogme). Malo manj uni verskih mul, da jim perejo mozak pa bo takoj bolje. Pa sej na koncu so vsi ljudje in arabci niso nič bolj neumni kot mi, le da namesto povprečni 14 let izbraćževanja so jih deležno 4 in tle je srž problema.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Solidarnost z Izraelom je neomajna, je ob napadu, ki ga je na to državo izvedlo skrajno palestinsko gibanje Hamas, poudarila zunanja ministrica Tanja Fajon, in dodala, da se ima Izrael pravico braniti v skladu z mednarodnim pravom.

Gospa Zunanja ministrica se na Mednarodno pravo slabo spozna.

V skladu z Mednarodnim pravom namreč Izrael nezakonito zaseda ozemlja, ki jim po tem pravu ne pripadajo.

Prebivalci teh okupiranih področij in prvotni lastniki, imajo po Mednarodnem pravu pravico, da se za ta ozemlja borijo!!!

Kako je lahko solidarnost z okupatorjem neomajna?

btw
Primer Izrael ni "izredno kompleksen ". Spokajo naj iz Gaze, Zahodnega Brega ter Golanske višave, odpeljejo naseljence s seboj in bo mir.

jap, tole je res bitasta izjava Fajnke.

vidis kok so enostavne resitve... sam k jih noben od vpletenih noce videti. in to je izvedljivo brez ene smrtne zrtve.

zidi naj spokajo za svoje meje.
rusi naj spokajo za svoje meje.

in spet bo mir in blagostanje.

delter333

Guru
21. maj 2010
1.927
1.626
113
Notranjska
To pa je posledica dolgoletne kraje ozemlja Palestncem. Sicer kruto, a tako pač je.
Res je, so pa imeli po ww2 na mizi deal o delitvi z Izraelci, pa niso želeli in šli v vojno katero je Izrael dobil. Zdaj je žalostno da je na volitvah zmagal Hamas in obljubljal oh in sploh, bile so pa to prve in zadnje volitve. Kot kontra utež so v Izraelu prišli na oblast nacionalisti. In ne mi rečt da Mosad ni vedel za to. Ne kupim. Načrtno so to dopustili, da lahko sedaj pucajo. Palestince so tokrat močno izkoristili, Hamas, Iran in Rusija, v tem vrstnem redu.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi in Ateis

mistique

Guru
16. jun 2009
14.009
1.815
113
Emona / Carnium
A si tole mislil dat, nekdanji in prihodnji nobelovec za mir:

HA2dF2v0Ay7m8D5RHbNiXM4ASQDKvgl6.jpeg
Vizionarski opis fotke. Prej bo Netanjahu nobelovec za mir, kot npr. Assange. :)

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
odbijes nekaj vodilnih kadrov in pocasi se zadeva zacne sesuvat. ljudstvo prepricat, da jim skodijo...

sej vem, drag in dolgorocen proces, ampak jih je lazje stiskat v kot in drkat civiliste, in ko poci potamanit se ostale, upraviceno seveda, da ne izgleda tok genocidno pred ostalim svetom.

sej vidis, da se imajo pravico branit.

se mal bomo debatiral, pa bomo najdl vzporednice z 11. septembrom.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
odbijes nekaj vodilnih kadrov in pocasi se zadeva zacne sesuvat. ljudstvo prepricat, da jim skodijo...

sej vem, drag in dolgorocen proces, ampak jih je lazje stiskat v kot in drkat civiliste, in ko poci potamanit se ostale, upraviceno seveda, da ne izgleda tok genocidno pred ostalim svetom.

Ne, ne ves. To je cel point. Rad bi bil pameten in pravicen in lep in skozi mavrico gledal na celotno zadevo.

mene skrbi, da ce nekega dne zagledas avto ki brzi proti tebi ko si na prehodu za pesce, namesto da bi odskocil, bos cincal in razmisljal ali bos uzalil voznika s tem da odskocis, ker kaj pa ce morda zavre in bo vse v redu :)

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
"...Izraelski obrambni minister Joav Galant je oznanil "popolno obleganje" Gaze in napovedal popolno prekinitev dobave elektrike, hrane in goriva tej enklavi pod izraelsko okupacijo, v kateri živi 2,3 milijona ljudi, od tega okoli milijon otrok. "Borimo se proti človeškim živalim in temu primerno bomo ravnali," je dejal..."

Popolna neselektivna daljša prekinitev dobave elektrike, hrane in goriva tej enklavi pod (izraelsko) okupacijo, v kateri živi 2,3 milijona ljudi, od tega okoli milijon otrok je eklatantni vojni zločin.

Kdo vse so tu "človeške živali"...!?
Najbolj bodo nasrkali člani Hamasa, stari od 0 do 10 let. :eek:

• Všeč mi je
Reactions: damirj

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113
Še vedno živimo po naravnih zakonistostih in velja zakon močnejšega. In če bi tisti Palestinci se več ukvarjali z razvojem, lastne države, vlaganje v izobraževanje, preganjali verske teroriste, manj verske indoktrinacije, se liberalizirali, ločili cerkev od držav,.... bi se lažje branili oz. lahko celo napadali Izraelce. Smilijo se mi muslimani, ki so indoktirnirani (pa ne da mi v EU nismo, ampak vsaj ne v neke fanatične verske dogme). Malo manj uni verskih mul, da jim perejo mozak pa bo takoj bolje. Pa sej na koncu so vsi ljudje in arabci niso nič bolj neumni kot mi, le da namesto povprečni 14 let izbraćževanja so jih deležno 4 in tle je srž problema.
Jst ne vem če si ti kdaj videl in spoznal kakšnega izraelskega žida, samo če bi ga, bi vedel da bolj versko/nacionalno indoktriniranega naroda oz. države ni. Tudi orto muslimanske države kjer vlada širiatsko pravo niso toliko resno v tem kot izraelci. Žal.

Kar židom daje prednost na tistemu kosu zemlje je podpora mednarnodne skupnosti, ki je povečini še vedno vodena posredno ali neposredno preko židov. In tehnološki razvoj tam ni ravno voden preko ortodoksnih židov, ampak delajo to kar znajo, kupujejo kader in ljudi. Recimo v moji branži (IT) poznam par izraelskih firm kjer so vodje razvoja skoraj vsi evropejci, delovna sila pa azijci (velikokrat tudi palestinci na mešanih ozemljih).

In glede same indoktrinacije, osnovno počelo kjer se vse skupaj začne je sveto pismo. Že naše "nevtralne izdaje" svetega pisma v stari zavezi pač nekako ne gredo preko tega da so izraelci "božja rasa" vsi ostali pa odpad, ampak izraelske verzije svetega pisma so pomojem osnova od kjer je Dolfi dobil ideje o nadčloveku ...

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.188
4.308
113

hehe veš kok glav Hamasa so že potovkli...., pa je zmeraj slabše....

Glede na obseg napadov je kotra upravičena, če pa ti misliš, da morajo zdej Izraelci tvegat, da bo koleteral čim manjši pa si se glede Izraelcev predvsem zmotil in še celo po vsem tem...

Torej živali koljejo, Izraelc bi pa po mednarodnem pravu....
Še enkrat utopist... Če bi bilo tako lahko, bi bila celica že zradirana...

Tokrat grejo na polno, so rekli dosti je, koleterarno pa pripiši pfruknenosti ideologije džihada...

delter333

Guru
21. maj 2010
1.927
1.626
113
Notranjska
ja, ampak katerega leta bi še lahko šlo po drugi poti? Kdaj je imela Palestina nazadnje še kakšen vpliv v svetu? Kdo bo rekel Izraelu, da naj neha postavljat naselja? Židom itak paše, da so palestinci razcepljeni. Tako izpadejo v svetu kot še eni muslimanski teroristi, ki pobijajo žide.

Vglavnem, pod črto, tukaj je Izrael usran. Hamas in vse ostalo pa je le posledica njihovega stalnega drkanja.
Palestinci so zaje*bali po ww2 ker niso sprejeli deala, tudi mi Slovenci nismo dobili celotnega ozemlja. Se še bijemo z Italiani?
Takrat so se marsikatere meje risale in Britanci so imeli načrt kateri jim ni bil všeč. To je sicer meni znano, mogoče sem napak obveščen.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
hehe veš kok glav Hamasa so že potovkli...., pa je zmeraj slabše....

Glede na obseg napadov je kotra upravičena, če pa ti misliš, da morajo zdej Izraelci tvegat, da bo koleteral čim manjši pa si se glede Izraelcev predvsem zmotil in še celo po vsem tem...

Torej živali koljejo, Izraelc bi pa po mednarodnem pravu....
Še enkrat utopist... Če bi bilo tako lahko, bi bila celica že zradirana...

Tokrat grejo na polno, so rekli dosti je, koleterarno pa pripiši pfruknenosti ideologije džihada...

seveda je vedno slabse, ker tud oni ne odnehajo! s cim opravicujejo naselbine?

delter333

Guru
21. maj 2010
1.927
1.626
113
Notranjska
Palestina je imela možnost imeti svojo državo, pa se vedno pogajajo teororisti namesto legitimna vlada. Sej tudi Izraelci niso nedolžni in so mali naciji, je pa zanimiva razlika v razvoju ene in druge nacije v zadnjih 50-100 letih. Palestinsi niso naredili iz svoje države nič kaj dosti, ksratka kuhajo na plin, molijo boga, pa mal kmetujejo, Izraelci pa so vodilni v regiji in celo svetovno. Imajo sicer velike brata ZDA, ampak poglej si ti njihov razvoj, nacionalno identiteto, liberalnost, kapital,....

skratka kot bi primerjal zastavo 101 in teslo3, pa najbrž je vsem jasno kdo se lahko s kom primerja.
In poglej koliko denarja zneče EU in tudi ZDA v humanitarne namene Palestincem, če bi našli skupni jezik bi bilo denarja gotovo še več.