Izrael - Palestina

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.008
11.130
113
verjetno. svet pac vodi naprednejši, razvitejši agresivnejši.v danem trenutku.. ostali pa se pač moramo vprašati.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.188
4.307
113
Morda pa nestabilna EU bolj ustreza ZDA? PA nestabilna Rusija tudi bolj ustreza ZDA? PA nestabilna Kitajska tudi bolj ustreza ZDA?
Nehej fantazirat....
EU je tako Putim, kot Trump dopovedoval, da naj se zaščiti pred migranti. Problem sta bile dve članice predvsem to sta Nemčija in Francija, Švedska pa itak že žre kar so nasrali....

• Všeč mi je
Reactions: Guinness in 8888

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.306
113
Mi smo v trenutnem svetovnem konfliktu tako minoren igralec da prej kot vsi sprejmemo da smo nepomembni, lazje se bomo fokusirali na kvaliteto svojega zivljenja v novi realnosti.

kaj ena tanja fajon in robert golob mislita o konfliktih v ukrajini al pa izraelu zanima samo nase medije in prav nikogar drugega. Komot imena lahko zamenjate z desnimi politiki ampak tile so trenutno na oblasti.

ce se bo nemcem zacela svedska dogajat bodo pac spucali priseljence tako kot so skoraj 100 let nazaj predhodnike danasnjih prebivalcev izraela. In bomo lahko vsi govorili da je grozno pa ni lepo in ni prav ampak zgodilo se pa bo.

saj tudi zgodba z nemko na festivalu miruv izraelu je paradoksalna. Ubili so jo tisti za katere je verjela da so ubogi in zatirani…in ki potrebujejo mir. In so ji prinesli mir. V vecnosti.

2. okt 2007
3.860
2.374
113
Morda pa nestabilna EU bolj ustreza ZDA? PA nestabilna Rusija tudi bolj ustreza ZDA? PA nestabilna Kitajska tudi bolj ustreza ZDA?

žal Kitajska ne bo nestabilna "to big to fail", enako ne ZDA, ostalo pa itak več nima nekega vpliva, še najmanj EU, ki misli, da nekaj velja, v resnici pa je samo figura na šahovnici...

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.114
10.966
113
kod Džej-Zija
Mi smo v trenutnem svetovnem konfliktu tako minoren igralec da prej kot vsi sprejmemo da smo nepomembni, lazje se bomo fokusirali na kvaliteto svojega zivljenja v novi realnosti.

kaj ena tanja fajon in robert golob mislita o konfliktih v ukrajini al pa izraelu zanima samo nase medije in prav nikogar drugega. Komot imena lahko zamenjate z desnimi politiki ampak tile so trenutno na oblasti.

ce se bo nemcem zacela svedska dogajat bodo pac spucali priseljence tako kot so skoraj 100 let nazaj predhodnike danasnjih prebivalcev izraela. In bomo lahko vsi govorili da je grozno pa ni lepo in ni prav ampak zgodilo se pa bo.

saj tudi zgodba z nemko na festivalu miruv izraelu je paradoksalna. Ubili so jo tisti za katere je verjela da so ubogi in zatirani…in ki potrebujejo mir. In so ji prinesli mir. V vecnosti.
Tehle pacifistk nikoli ne izuči.
Tudi teli dve sta širili mir in ljubezen. Dokler nista več širili ničesar. Kot zanimivost, ena od teh dveh je par tednov pred smrtjo še izvajala vodenje rafta na Soči.

• Všeč mi je
Reactions: 8888
2. okt 2007
3.860
2.374
113

če je to res, potem je Izrael res bil totalno nepripravljen... neki rjuharji v enem dnevu povzročijo toliko škode/žrtev eni od najbolj naprednih vojsk sveta...

iz CN:
1696762847158.png

hermann

Guru
19. mar 2014
9.729
6.624
113
lahko, da je vse namerno in sprovocirano

razlog za dokončno rešitev palestinskega vprašanja

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi
Olje na ogenj je prilila lanska izvolitev nove izraelske vlade, ki so jo številni komentatorji označili za »najbolj desno v zgodovini« države, njeni člani pa so brezkompromisni nacionalisti in verski skrajneži.

Palestincem niso bili pripravljeni niti najmanj popuščati, temveč so se zavzemali za odločen in brezkompromisen odgovor na vsak izbruh njihovega nezadovoljstva.

Israel imposing apartheid on Palestinians, says former Mossad chief

hmmm kar tako se skrajne vlade ne izvolijo se ti ne zdi..je moralo biti še kaj drugega prisotnega da so Izraelc tole izvolili