Izrael - Palestina

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.061
4.253
113
sem vedel da ne boš razočaral in me (in ostale) obsvetlil s svojo modrostjo

Sicer je moj link s strani www.btselem.org (to sem dal v originalu, pa nisi znaj najti podatkov po letih, ker je bilo iskanje prezahtevno tudi za take superintelektualce, kot si ti). Oni so, kot si pravilno ugotovil, Palestici, saj piše takole " B’Tselem –The Israeli Information Center for Human Rights in the Occupied Territories strives for a future in which human rights, liberty and equality are guaranteed to all people, Palestinian and Jewish alike, living between the Jordan River and the Mediterranean Sea. Such a future will only be possible when the Israeli occupation and apartheid regime end. "

PS. Morda bi bilo bolje če nehaš, ker to da si neizobražen že vemo, da odlično napoveduješ prihodnost tudi (preberi nazaj svoje napovedi), rasist check. Sedaj pa z vsakim postom dokazuješ, da pašeš v kategorijo številk Alterja, kar ni ravno kompliment.

Ferdić aja ti si zdej izobražen ker powerbi in neke statistike nevladnih organizacij limaš...
dej nehej no

To je 8 marec ji verjamemo kaj...
ja sigurno...

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.493
120
63
Torej če prav razumem, če muslič samovoljno začne napad na Izrael in "prijateljska" raketa ubije Palestince je kriv Izrael....
Dobra logika.

Po domače lovec strelja medveda ubije sina in je medved kriv.
Pripišemo kill medvedu.
Ne razumes prav. Nihce ni govoril o krivdi, le o cifrah (komentar je bil na to da je 680 raket hamas na gazo izstrelil).

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.061
4.253
113
Ne razumes prav. Nihce ni govoril o krivdi, le o cifrah (komentar je bil na to da je 680 raket hamas na gazo izstrelil).
Cifre avtomatično pripišejo Izraelu kar je narobe (govorim o smrtnih žrtvah). Pa še nekaj je kar Ferdić ne razume, pobijanje lastnega prebivalstva iz strani Hamasa ni nikjer beleženo. Te nevladne organizacije, na katere se on opira in pejsta linke so tako kot pri nas nevladne organizacije za migrante..

Fatah je iz Gaze več ali manj izginil krvavo. Civili pobiti v tem konfliktu pa je unknown... To je fact.
Trenutna situacija je za Palestince slabša in bo vedno slabša...

Pa še kar ne jenjajo. Če bi oni v štartu brez teh napadov pritiskali na mednarodno javnost in uradne organizacije, bi bilo marsikej drugače. A vedno delajo samo štalo z napadi.

Hamas je teroristična organizacija in to je fact. Z svojimi lastnimi nasprotniki pa obračunava kot ISIS... Iran pa to podpira in jim nenehno pošilja orožje, samo hrane ne.

Paradox....

Zdej bomo kmal dobil spet teorije, da je za vsemi napadi mosad in da je Hamas produkt mosada... Vedno je za to hordo nekdo drug kriv. Ista zgodbo imamo v Afriki, vedno je kriv drug. Zdej ko so sami na oblasti so genocidi stalnica...

Še danes pa poslušamo da je belc kriv "apartheid" in ne vem kdo še...
Zato je božje darilo Kitajska, zdej je ok!

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
Pa še kar ne jenjajo. Če bi oni v štartu brez teh napadov pritiskali na mednarodno javnost in uradne organizacije, bi bilo marsikej drugače. A vedno delajo samo štalo z napadi.

ma dej ne nabijej. izrael ima zegen od usa in ga boli k za mednarodno javnost.

zdej, al je napad ali obramba, pa mislim da vsak drugace vidi. ce ni vojske in opreme, mednarodne podpore, ostane terorizem ja.

kar pa se vedno ne opravicuje, da izrael brezpogojno zaseda tuja ozemlja, in niti ne namerava nehati, niti se ne bojo umaknili. seveda je palestina vedno bolj stisnjena v kot, in vsake toliko se kaj brcne, dokler jih ne bojo koncno iztrebili.

• Všeč mi je
Reactions: bizi

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
eh, eni se lahko branijo, drugi pa ne, oz. so v tem primeru teroristi.

odvisno je pa od vere, barve in spolne usmerjenosti.

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Nekoliko podivjano delujeta...kt Maša Kociper krogec v krogcu ko je gledala včerajšnji Utrip.

• Haha
Reactions: Kamele0N

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.364
3.428
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
Nekoliko podivjano delujeta...kt Maša Kociper krogec v krogcu ko je gledala včerajšnji Utrip.
To, da ti nisi normalen, vemo vsi!
To, da si še vedno tu, ne razume noben!
To, da pišeš bedarije, ki ti jih nekdo narekuje, vemo vsi!

Če misliš, da si frajer, kot se delaš, povej, kje, in ne boš napisal nič več... Ah, jaz pridem s policijo, kaj pa ti?

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.548
3.896
113
Ljubljana
hmpg.net
123 - naslov teme "Izrael - Palestina"

"UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi,"

???

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
to bo zdej cel dan delal reklamo v vseh topicih.

sej vidis, da niso mogl pocakat do vecera, so jo ze prej lansirali. ocitno so zelo ponosni.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.061
4.253
113
eh, eni se lahko branijo, drugi pa ne, oz. so v tem primeru teroristi.

odvisno je pa od vere, barve in spolne usmerjenosti.
Torej če prav razumem začnejo pol se pa branijo?
Mislim, da je IQ teh jebivetrov res na nivoju, da grejo napadat potem pa pričakujejo, da jih gledali...
Hamas to redno počne, zato je Z na strani Izaela.

Bilo je dost mirovnih procesov, pa Hamas vedno naredi kar zna. No sej nič drugače niso obračunavali z Fatah, dokler jih niso zbrisali iz gaze..

Vse to je ok... Palestinci imajo sindrom Srbov... nikoli se ne bodo spremenili.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N in 8888

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
Torej če prav razumem začnejo pol se pa branijo?
Mislim, da je IQ teh jebivetrov res na nivoju, da grejo napadat potem pa pričakujejo, da jih gledali...
Hamas to redno počne, zato je Z na strani Izaela.

Bilo je dost mirovnih procesov, pa Hamas vedno naredi kar zna. No sej nič drugače niso obračunavali z Fatah, dokler jih niso zbrisali iz gaze..

Vse to je ok... Palestinci imajo sindrom Srbov... nikoli se ne bodo spremenili.

a so na mirovnih pogovorih izraelci vrnili zasedena obmocja?

zahod (USA) je na strani izraela zaradi financnega vpliva v usa.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.061
4.253
113
a so na mirovnih pogovorih izraelci vrnili zasedena obmocja?

zahod (USA) je na strani izraela zaradi financnega vpliva v usa.

Vsa mirovna pogajanja so propadla vemo kdo je začel. Ko govoriš Z ali Usa ali vsi so na strani Izraela. Hamas je vedno bil proti mirovnem sporazumu. Fatah pa je uničil.... (Izrael je že celo na Z bregu odstranjeval naselbine).

Skratka Hamas doktrina je vedno ista... Still ko začnejo dobijo.. To pa je očitno narobe in te to moti.
Poleg Hamasa je tu še Islamic Jihad milica, ki ga neposredno oborožuje Iran.

“Publicly, Hamas has to support Islamic Jihad. But it’s also telling them, there are red lines you can’t cross so we avoid a major escalation,” said Skare. “(Hamas) is urging Islamic Jihad to show restraint.”

Skratka horda, s katero ni konca in kraja. Res pa je, da Izrael to izkorišča, kdo nebi.
ps by the way

Kaj počnejo arabci v Afriki... spet dvoličnost..

Še enkrat če bi v štartu Palestinci priznali Izrael določili meje bi bilo za njih to precej bolje. Seveda ob predpostavki, da bi imeli svojo skrajno hordo pod kontrolo. Kar pa je seveda po mojem mnenju nemogoče...

Vsi tukaj ste pametni, ko pa imaš ti takega soseda potem štekaš. Lahko dam primer pri nas. Biti sosed naselbine ciganov na Dolenjskem ni lahko. Dajo jim vse in še vedno delajo pizdarije kjer morjo. Pretepi, kraje, izsiljevanja, svinanje itd......

ps Izrael ne podpira samo USA! Večina Z držav... ter tudi recimo Rusija.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N in 8888