Izračun nadomestila za starševski dopust?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Kaj se upošteva pri očetih in kaj pri materah za osnovo za nadomestilo? Koliko mesecev, kaj vse je vključjeno v izračun? Bruto? Bruto bruto? Neto? Potni stroški?

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Pa omejeno navzgor, ker smo baje socialna država...
grims-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Ja sem lih računal, če se mi splača plačo dvignit, ampak mi bojo več pobrali kot potem nazaj dali...

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.885
113
Ko sem jaz računal za ženino porodniško je bil vsakič (3x) najbolj idealen izid če je doplačala prispevke do dveh razredov višje. Tako da je bila v drugem ali tretjem in potem doplačala do četrtega oz. petega. Ampak razredov zdaj tako ali tako ni več. Vglavnem, računal sem tako da je bila razlika med doplačilom prispevkov in višjo porodniško (od porodniške, ki bi jo dobila sicer) max.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.970
6.589
113
Ko sem si jaz plačo računala, se je najbolj splačalo, da 12 mesecev zasluženo na kupček dajem pa potem v celoti ven potegnem. To je bila racunica da delam do porodniške in je potem porodniške 12 mesecev. Na koncu ker sem šla na ziher, sem si vseeno "določila" malo višjo plačo, ker kdo pa pravi da bom lahko delala do porodniške. Lahko bom mogla iti na bolniško, pa porodniške podaljšati (že taki mi zdaj nekaj pravijo, da je en mesec več ker gre za tretjega otroka) takrat se pa ta racunica podre. Sem lahko praktično 2 leti doma in takrat je pač imeti dohodke take da ne bomo životarili. Zdaj tik pred koncem sem se pač zafrknila ker sem lahko kamot delala, ampak si nisem upala...

Pri očetih za tistih par tednov se pa ne splača nič kalkulirati. Minimum za prispevke pa več ostane.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Ko sem jaz računal za ženino porodniško je bil vsakič (3x) najbolj idealen izid če je doplačala prispevke do dveh razredov višje. Tako da je bila v drugem ali tretjem in potem doplačala do četrtega oz. petega. Ampak razredov zdaj tako ali tako ni več. Vglavnem, računal sem tako da je bila razlika med doplačilom prispevkov in višjo porodniško (od porodniške, ki bi jo dobila sicer) max.

Ja za ženo itak ni panike, ona ima svoj bruto dohodek, in ker ni razredov ni več smiselno kaj sama doplačevat.

Za moj mesec pa sem imel nekje v spominu, da se gledajo zadnje 3 plače, pa da gledajo neto izplačilo (verjetno so bile bolj mokre sanje kot spomin)...

Tako da bomo kar enako pustili plačo še.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Kaj se upošteva pri očetih in kaj pri materah za osnovo za nadomestilo? Koliko mesecev, kaj vse je vključjeno v izračun? Bruto? Bruto bruto? Neto? Potni stroški?
Isto kot bolniška v breme ZZZS. Urna postavka izračunana iz: letni bruto / letno število delovnih ur

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.885
113
Ob upoštevanju limita za refundacije, ki pa je tekoča urna osnova. To pomeni da ne moreš dobiti več kot če bi delal. Pa seveda, refundacijo (boleznine, poškodbe nad 30 dni, nega, spremstvo) kot že ime pove obračuna delodajalec, pri porodniški pa samo prikaže ure za M4.