Izpah pogačice

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.367
88
48
Nisem pravnik, ampak če razmišljam po kmečko. Fant je šel PROSTOVOLJNO na trening borilnih veščin in se pri treningu oz. pri polaganju pasu poškodoval. Tukaj sem mi zdi, da ne moreš iskati odgovornosti, ker se je poškodoval pri opravljanju dejavnosti v katero je oškodovanec PROSTOVOLJNO pristopil. Zdej, kot so že nekateri rekli, ali imajo klubi urejena zavarovanje in se v tem primeru od tam črpa odškodnina, drugače pa se mi zdi, da s tožbo se ne da odškodnine dobiti.

Drugače pa bi bilo, če se je poškodoval zaradi opreme, ali česar drugega kar bi vplivalo na vadbo, ne pa sama narava vadbe. Konec koncev se pri takem športu so poškodbe pričakovane. Ker drugače ne vem, koga bi lahko tožil npr. padalec, ki si pri doskoku zlomi nogo? Trenerja? Ali pa boskar, ki si pri boksu zlomi nos? Nasprotnika?

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Tvoje domneve so napačne, ni šlo za padanje, po mojem mnenju je bila demonstracija prijema nestrokovna in pretirana, predvsem namenjena šopirjenju in nepotrebnemu dokazovanju.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Tvoje domneve so napačne, ni šlo za padanje, po mojem mnenju je bila demonstracija prijema nestrokovna in pretirana, predvsem namenjena šopirjenju in nepotrebnemu dokazovanju.
Aha, smo že bližje rešitvi. Torej vendarle obstaja osebek, ki je po tvojem mnenju kriv za nezgodo. Torej boš odškodninski zahtevek naslovil zoper njega. Če uspeš dokazati, da je uporabil nestrokovno in pretirano silo bodisi namerno ali iz hude malomarnosti z namenom povzročitve telesne poškodbe, potem bo sodišče na tvoji strani.

P.S. Moji nasveti so zgolj iz teoretičnega vidika, da si lažje predstavljaš kdaj lahko zoper nekoga podaš odškodninski zahtevek. Gre za športno udejstvovanje, zvrst športa pa je takšna, da še večina individualnih nezgodnih zavarovanj ne bi krila nezgode. Športaš pač na svoj riziko.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.178
7.027
113
Ne mores nekaj narediti iz hude malomarnosti z namenom. Pri hudi malomarnosti gre za opustitetv ali dopustitev neceesa. Ne mores pa met namena. Pol ni malomarnost ampak naklep.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ne mores nekaj narediti iz hude malomarnosti z namenom. Pri hudi malomarnosti gre za opustitetv ali dopustitev neceesa. Ne mores pa met namena. Pol ni malomarnost ampak naklep.
Ja res je, sem se v povedi malo zapletel z "namerno" in "malomarno", mislil sem "za posledico povzročitve telesne poškodbe".