Izolacija tal

pikec85

Pripravnik
24. jul 2007
840
0
16
38
www.lajsta.si
"Jaz sem vzela 1 cm debelega in 10 cm visokega." A tukaj govoriš o lepilnem traku ali o drugem sloju stiropora ...

dilatacijski trak nalepiš med stiropor in steno, vendar na stiropor ali na steno??? kakšna pa je pravzaprav njegova funkcija?

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Citat:
Uporabnik pikec85 pravi:
"Jaz sem vzela 1 cm debelega in 10 cm visokega." A tukaj govoriš o lepilnem traku ali o drugem sloju stiropora ...

dilatacijski trak nalepiš med stiropor in steno, vendar na stiropor ali na steno??? kakšna pa je pravzaprav njegova funkcija?

Upam da vidiš kaj je kaj.

pa še malo povečano bistvo:

dilatacijski tak ti ni treba lepit, saj ti ga bo drugi sloj stiroporja držal, vsaj jaz ga nisem in je bilo čist OK

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.907
113
Citat:
Uporabnik pikec85 pravi:
kaj pa je boljš ... stiropor al stirodur ...
sm mal gledu, stiropor je cenejši, stirodur naj bi bil pa bolj kakovosten???

kako pa je s tistimi vlakni - a se to lahko dobi v kakšnem merkurju al moraš prow posebej kje naročit?

ker gre pri tebi za bivalni prostor bo 'navaden' stiropor čisto OK - pač vzameš tršo različio.

Vlakna dodajajo že estriharji...ti se zgolj pozanimaj, ko kličeš okoli, če jih res dodajejo (več ali manj jih vsi). Tako da se ne rabiš kaj dosti meniti.

Glede diletacije pa takole....diletacije je dovolj 1 cm - važno da je! Tukaj izolacija nima smisla, ker boš itak moral izolirati hišo od zunaj, smisel diletacije je, da preprečuje prenos zvoka na konstrukcijo, ter da je estrih ločen od konstukcije, ker leži na 'gibljivi' podlagi, torej bi na vogalih tako ali tako počil (že v fazi sušenja). Torej ne kompliciraš...kupiš robni trak debeline 1 cm, bilo kakega materiala (stirpopor, volna, poliester,...).

pikec85

Pripravnik
24. jul 2007
840
0
16
38
www.lajsta.si
karantanka - zelo nazorno in razumljivo!

vincent - glede na gmotno stanje bom najbrž večino delal sam... najbrž tudi estrih ipd. prav tako pa računam, da ne bom dajal dodatne izolacije na zunanje stene - Ytong TB 40, bo po mojem mnenju za primorsko še pa še preveč ....

PiLLLe

stranger
18. dec 2007
2.068
0
36
Ljubljana/Novo Mesto
Vse lahko naredis sam, vendar ti priporocam, da ti estrih sam (beton) polozijo majstri. Treba se je drzati dolovenih visin, mora biti lepo zaglajen (z posebno masino, nekateri ji pravijo helikopter). Sicer kubik estriha na betonarnah po ljubljani stane cca 80€ brez vlaken, torej lahko se posluzis tudi te opcije. Kupis zemljsko suhi beton, doma ko ga pa polagas mu pa samo malo vode dodas. Nesmes prevec ker se bo med betonazo posedel, ko se bo pa posusis bos pa dobil "trebuh".

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Citat:
Uporabnik pikec85 pravi:
karantanka - zelo nazorno in razumljivo!

vincent - glede na gmotno stanje bom najbrž večino delal sam... najbrž tudi estrih ipd. prav tako pa računam, da ne bom dajal dodatne izolacije na zunanje stene - Ytong TB 40, bo po mojem mnenju za primorsko še pa še preveč ....

Dobro če imaš eno sobo za narediti potem lahko tudi sam narediš, vendar ti jaz tega ne bi priporočala. Malo pomisli kako boš ves ta beton spravil v prostor, po možnosti še po kakšnih stopnicah, kdo bo gonil mešalec. No pa to je še najmanj. Najpomembnejše pri vsem tem je to, da je zadeva 100% ravna ker če to ni narejeno res dobro imaš kasneje same sitnosti in stroške z raznim brušenjem tlaka ali pa z samorazlivnim estrihom, ki pa ni poceni. Če želiš ti lahko dam kontak od mojega estriharja, ki je RES dober in ugoden. Delujejo pa na področju med Ljubljano in morjem.

pikec85

Pripravnik
24. jul 2007
840
0
16
38
www.lajsta.si
vse je vedno zaželjeno na PM
wink-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.907
113
estih, bi ti tudi jaz rpiporočal da ga daš delat drugim - je enostavno 'prepoceni' da bi se zajebaval sam.

do samega vlivanjapa seveda narediš sam.

jaz sem plačal estrih 8 EUR/m2 za 5 cm debelino (njihov material (pesek, beton, vlakna) + delo).....pa so 50 kvadratov stolkli v 3 urah. 100 kvadratov bi verjetno pa v 4-ih.

Torej dahnil sem 400 EUR pa sem bil vsega rešen. Takod ase m je izmed inevsticij, ki so jih delali drugi, zdelo to še daleč najcenejša reč.

pikec85

Pripravnik
24. jul 2007
840
0
16
38
www.lajsta.si
No, do takrat bo preteklo še dosti besed in vode ... vprašam pa zato, da približno vem koliko pričakovat!

Res, najlepša hvala vam!

Če bom slikal ko matast, ko bomo kaj delali, bi lahk celo en "vodič" naredu ...
vendar vse ob svojem času
wink-1.gif

lp
pikc

pepy

Pripravnik
3. jan 2008
91
0
6
tlake oziroma estri naj ti naredijo majstri.boš imel manj dela ,ko boš postavljal obloge (ploščice laminat......)
jaz sem sam to poglihal in tudi na koncu namazal z cementom sam traja pa traja ogromnega časa.pa treba je vso maso na roke premetat,da je dobro premešana(brez grudic)

PiLLLe

stranger
18. dec 2007
2.068
0
36
Ljubljana/Novo Mesto
Jaz za ljubljano priporocam Macan-a (Aco macanovic ce se nemotim), sicer pa pomoje gre tudi drugod po sloveniji
smile-1.gif

(dostavljam robo po gradbiscih in gledam njihove izdelke in sem vsakic fasciniran
smile-1.gif
)

AJVAR

Pripravnik
11. okt 2007
351
0
16
Obišči stran
Kako je pa rešeno z izolacijo in estrihom v mansardah? Imamo namreč namen narediti eno mansardno stanovanje, pa se malo bojim zaradi višine, namreč potrebno je izolirati streho... Koliko je minimalna debelina estriha in izolacije (zdaj je betonska plošča)?

lp

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.907
113
v mansardi ti je edini pomembni faktor zvočna izolacija....ampak ker gre za betonsko plato, je veliko že opravljenega.

tako da lahko date 'zgolj' 2 cm (v stisjenem stanju) ter čez 5 cm estriha...torej 7 cm rabite v ta namen.

Uporabite pa lahko pa kameno volno (npr. Tervol TPS plošče 23/20)...oz. če hočete čim več od izolacije kombinacijo: Tervol TP 20/15, ter čez Gefficel TDZ (6.0/5.0)...končna višina ista, več narejenega na podorčju prenosa udarnega zvoka.