Pozdravljeni!
Malo spremljam to vašo debato in moram povedat, da takšen način komunikacije le redko najdem. Vidi se , da se tukaj preliva um in "neum" , na žalost so nekateri komentarji ali odgovori zelo zelo mimo, oziroma nekdo nekaj ne razume.
Tukaj mislim predvsem na uporabnika "Tis" ki po svojem pisanju dela najmanj v razvojnem centru Microsofta seveda če ga v SLO najdete, ali pa je taki strokovnjak da ga cel svet išče. Naj povem ,da sem tudi sam iz realnega sektorja in zelo deficitarnega poklica znotraj elektro področja in poznam stroko zelo dobro. Takega strokovnjaka kot se opisuje "Tis" ne poznam , pa sem na sceni že 30 let in vem kdo v SLO kaj velja. Če je bilo res tako kot pišeš "ko sem imel pred 10 leti lepe ponudbe za službo v tujini " bi bil že zdavnaj tam , ker pred 10 leti v SLO plače na tem področju glih niso bile neka super zadeva. Razlika med tujino in nami je bila cca 4-6 krat in kak cepec bi izpustil takšno ponudbo? Tako da , malo se zresni in bodi pošten do ostalih in ne trosit takšnih nebuloz.
Ta "dohtar" je prepameten za tebe in nisi mu na nivoju, zato s teboj težko shaja. Ga kar razumem., čeprav je iz javnega sektorja. Si predstavljaš koliko bi plačal če bi šel k zdravniku recimo v "USA" ? Tam bi pa res videl koliko je vreden zdravnik, ki je pri nas po moje zelo podplačan, seveda govorim o tistih ki svoje delo opravljajo pošteno in vestno vseh 8 ur. Če ti misliš, da je plača v višini 2.5k€ na mesec veliko za takšen profil boš pač moral v Romunijo pa tam koristi usluge zdravstva, verjetno boš naletel na zelo zadovljega zdravnika z 1k€ plače.
Spravili ste se na napačnega, zdravniki pač niso tisti del javnega sektorja ki bi bil vzrok za to stanje.
Davkoplačevalci smo vsi ki prejemamo plačo v SLO in trošimo denar v naših trgovinah, tako da vsi ti vlagamo v izobraževanje naših otrok v obveznem in neobveznem delu, to mislim da vam je jasno . Če pa nekdo misli, da je v realnem sektorju "bolj" davkoplačevalec kot tisti v javnem pa mi naj razloži . Barabe tičijo tako v javnem kot tudi v realnem sektorju. Če kakoga zanima realni sektor mu lahko marsikaj razložim o plačevanju zaposlenih o tem kako se jih ceni, kako se jih okol prenaša, kakšni so dobički , kakšna je kriza itd,itd.. Javni sektro pa se naj razdeli v "JAVNO UPRAVO" , ki je po moje glavni krivec za nastale razmere in ostali javni sektor "policija,vojska,zdravstvo, šolstvo" ki pri tem nimajo nekega vpliva, rabimo pa jih vsi. Zato , če že udrihate po javnem sektorju se zavedajte razlike med "JAVNO UPRAVO" in ostalimi v javnem sektorju.