Izkušnje Nissan Primera 16SLX?

ermej

Fizikalc
3. sep 2007
726
30
28
Ima mogoče kdo ta avtomobil letnik okoli 1999, karavan. To je 1.6 motor 74kW.

Kakšne so kaj težave s temi avtomobili, poraba (povprečno kar lepo vozim)? Znebiš se ga najbrž kr težko, če gledam po avtonetu so kar lep čas gor. To je motor z verigo, kako pogosto je potem treba servisirat zadeve na motorju?

Rabim nekaj večjega ker je v mojem trenutnem težko stlačit noter vozek in ostalo kramo....

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Zelo slabe. Pa sem imel dobro ohranjenega, od privat cloveka kupljeno. "Vsak" rezervni del pride 400eur, OEM delov malo... rjavijo kot jugo. Najbrz zato, ker so jih po letu 98 zaceli v angliji izdelovati.
Masina ima ketno ja, pa kaj zato? Ce bo vse prej razpadlo kot motor. Poleg tega je ketno pri 200k km tudi treba ze malce pogledati. Saj ima vsak proizvajalec tudi predpisan interval menjave ketne... cesar marsikdo ne ve. Nic ni vecno.

V kufru ne pricakuj cudezev, ker ima neumen japonski sistem iz osemdesetih let, kjer je poden kufra skrajno visoko. Nalagas zagotovo vec kot pol metra od tal, odprtina prtljaznika pa ne vem, ce je visoka 90cm.

bolfenk

Pripravnik
12. okt 2009
119
0
16
Si pa skritiziral , mislim...
confused-1.gif

Rjavi kot jugo? Ne, rjavi toliko kot veliko 12 let starih avtov, mnogi še dosti bolj.
Pred našim blokom je parkiran tudi BMW 3 serije okoli tega letnika ki je že kar konkretno rjav.
Pač pozimi avto enkrat al pa dvakrat na mesec pelješ v avtopralnico,da se spere sol iz karoserije.
Drugače pa imam jaz Primero 1.6 SLX letnik 99 motor 1.6 16 v (73/100)
Motor je za moj stil vožnje dober. V nizkih obratih je resnici na ljubo precej anemičen , vendar je za zdržat.
Poraba pri normalni vožnji je od 7 do 8 (kar je za moje pojme za 1200 kil težak avto dobr rezultat) .Prtlažnik je velik , pri karavanu pa nasploh ogromen in čisto fajn praktičen (in ne vem kaj je taka katasrofa, da dvigneš kaj pol metra visoko da daš v prtjažnik
confused-1.gif
) a je kje kaj drugače?
Jaz sem z mojo Primero zadovoljen ,stroškov imam malo z njo in avto je kvalitetetn in se ne kvari veliko.

bolfenk

Pripravnik
12. okt 2009
119
0
16
Aha, servisira se na 15 000 km, mašina more biti suha kot poper ker če ni to ni normalno.
Olja pa ne sme piti do naslednjega servisa nič ali pa minimalno. Elektrika v tem avtu bi morala delavati brezhibno (z izjemo da kdaj kakšna lučka v armaturi pregori). Obstaja pa pri teh avtih znan problem z vklapljanjem ABS a pri nizki hitrosti. Kriva je ponavadi umazanija in rja ki se nabere v ohišju abs senzorja ali pa počen abs ring na kolesu ( ne prehud strošek).
Če pa je okvarjen ABS senzor pa je strošek velik ,ker senzor nov je čez 300 evrov.
Samo senzor se ponavadi malokrat okvari, čeprav servis velikokrat okrivi ravno to.
Kot sem rekel probaj avto in se odloči sam. Če se kaj pokvari ni popravilo nič dražje (morda pri določenih stvareh) kot pri kateremkoli drugem avtu (in ne poslušaj posploševalce v stilu "ja, narejen v angliji kar pomeni da je skret")
Časi British Leylanda in njihovih skretov od avta si minili.
Se opravičujem za moje pomanjkljivo pisanje pišem ob pol 2 ponoči samo ob osvetljavi ekrana in z zapirajočimi očmi...
tongue-1.gif

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
sem lastnik4vratne primere 1,6 letnik 98,..
V lasti jo imamo cca 8 let,.. v tem času smo delali servise, šla je leva polosovina in nekaj žarnic,.. dela bp
naša sicer rjavi ker je bila očitno zadeta od zadaj a slabo popravljena preden smo jo kupili,..
avtu razen tega da je motor švoh a za premik iz kraja A v kraj B dovolj ne morem očitat nič,..
delavno živinče,..
avto vreden vsakega denarja,..
b