Izkoriscevalski lopovi

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Kupim klimo in se zmenim se za montazo. Montaza skozi en opecnat zid in razdalja med enotami 4 metre. Dogovorjena cena 270 € se mi zdi korektna saj za 3 do 4 ure nemore biti manj,dva nosilca kabel cevi in par spojk cenim na 70 € materiala oziroma me sploh ne briga ker sem z ceno zadovoljen. Tocno ob uri pride mlad fant zadevo uredi u nulo v dobrih treh urah. Zena napravi malico in beseda da besedo... Ta priden resen fant ki dela pri tem lopovu je zasluzil tocno 4.30 € na uro ....se pravi gospodar je pokasiral cirka 200€ in od tega ga je hlapec stal 20€ plus dajatve naj bo na veliko 50€. V teh dneh mu fant namontira po 2 do 4 klime na dan.... Ne zanima me kaksne denarce podjetje pokasira.... Ampak boli me ko slisim kako se zanicuje slovenskega delavca ki je popolnoma nezasciten in brez vseh pravic.

nik88

Pripravnik
28. maj 2015
231
0
16
To so taisti obrtniki, ki pravijo da jih bodo plačani dodatki k minimalni plači delavcev spravili na kant. Od soseda fušarja pa vse do Trijurjeplače Miliča.

Pa razumi če moreš.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.719
113
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Verjetno je plačan 8 ur ne samo efektivno delo?

To ga imajo prek študenta ali espeja na uro. Pa še srečen je, ko ga pokličejo.

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.915
115
63
mb+ -20km
@poldo
Tale fant zasluži več cca 750€ mesečno brez potnih stroškov in malice, torej skupaj okoli 850-900€.
Koliko že zasluzijo trgovke?
Drugače si za montažo klime dal skoraj enkrat prevečč.

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.464
1.923
113
Če je priden, se fant ne bo pustil dolgo takole izkoriščat. Ko se bo dovolj naučil in nabral malo samozavesti ter kontaktov, bo šel na svoje. Direktor sužnjelastiške firme pa bo jokal in bentil, kakšen nehvležna baraba da je. Ko bo dobil novega pridnega študenta, pa jovo na novo.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.916
5.987
113
4.3 * 160 ur je 688 eur.
70 eur dobi za malico (20 * 3.5) - to sproti porabi.
Glavna sezona za klime je poleti, 5 mesecev, redkokje imajo monterje zaposlene celo leto.

Pri montaži klime lahko tudi z 5 m lestve padeš, kot trgovec težko.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Citat:
Uporabnik poldo pravi:
Ta priden resen fant ki dela pri tem lopovu je zasluzil tocno 4.30 € na uro ....se pravi gospodar je pokasiral cirka 200€ in od tega ga je hlapec stal 20€ plus dajatve naj bo na veliko 50€.

Če je redno zaposlen pri njem, je delodajalca koštal kar lepo 11,50 Ejev na uro. Upoštevaj prihod na delo, malico, dopust, regres, 13 praznikov, ... 12 povprečnih bolniških na leto itd.

Bo 11,50 Ejev še premalo.

Zakaj ne bi šel kalkulirat Bila Gejtsa, kakšen oderuh je šele on !
tongue-1.gif

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.916
5.987
113
Študentsko delo se je izrodilo do konca, kot študent/dijak nimaš časa delati, razen poleti 3/2 mesece, če si seveda med letom opravil vse obveznosti.
Za one s slabšim socialnim statusom bi morale biti na voljo štipendije.
Dogaja se seveda ravno nasprotno, namesto redno zaposlenih se jemljejo študenti (ponekod tudi celo leto).

nik88

Pripravnik
28. maj 2015
231
0
16
Citat:
Uporabnik bero1 pravi:
@poldo
Tale fant zasluži več cca 750€ mesečno brez potnih stroškov in malice, torej skupaj okoli 850-900€.

Če se ne motim je minimalna plača 790€. Tista njegova urna postavka pa predvidevam da je bruto? Če je preko študenta pa ne dobi povračila potnih stroškov, malic, regresa, dopusta,bolniških...

Torej za takšno strokovno delo in ravno da bi od veselja ploskal z ritjo.

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Citat:
Uporabnik nik88 pravi:
Citat:
Uporabnik bero1 pravi:
@poldo

Če se ne motim je minimalna plača 790€. Tista njegova urna postavka pa predvidevam da je bruto? Če je preko študenta pa ne dobi povračila potnih stroškov, malic, regresa, dopusta,bolniških...

Vidiš, kako se motiš v lastnih predvidevanih. "tista njegova urna postavka" ne more biti bruto.

nik88

Pripravnik
28. maj 2015
231
0
16
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
Citat:
Uporabnik nik88 pravi:
Citat:
Uporabnik bero1 pravi:
@poldo

Vidiš, kako se motiš v lastnih predvidevanih. "tista njegova urna postavka" ne more biti bruto.

Bom vesel če razložiš...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Citat:
Uporabnik poldo pravi:
Kupim klimo in se zmenim se za montazo. Montaza skozi en opecnat zid in razdalja med enotami 4 metre. Dogovorjena cena 270 € se mi zdi korektna saj za 3 do 4 ure nemore biti manj,dva nosilca kabel cevi in par spojk cenim na 70 € materiala oziroma me sploh ne briga ker sem z ceno zadovoljen. Tocno ob uri pride mlad fant zadevo uredi u nulo v dobrih treh urah. Zena napravi malico in beseda da besedo... Ta priden resen fant ki dela pri tem lopovu je zasluzil tocno 4.30 € na uro ....se pravi gospodar je pokasiral cirka 200€ in od tega ga je hlapec stal 20€ plus dajatve naj bo na veliko 50€. V teh dneh mu fant namontira po 2 do 4 klime na dan.... Ne zanima me kaksne denarce podjetje pokasira.... Ampak boli me ko slisim kako se zanicuje slovenskega delavca ki je popolnoma nezasciten in brez vseh pravic.

Pri tebi je delal eno klimo 3 ure in potem še 1 uro posedal na malici, na stroške delodajalca. Kako mu zdaj namontira 2-4 klime na dan?

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Se eden ki se ne strinja da delavci jedo oziroma jim pripada malica..
Pa nemores teh smeti imenovat delodajalec ,to je navadna gnida.
Z klimo za 780€ je zagotovo zasluzil 200 cistega in se z montazo 150. Pa na koncu jaz pustim delavcu vec napitnine kot je pri tem pesu zasluzil v 4 urah...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Ja ti pa očitno misliš, da morajo delati 16 ur na dan, če naj zmontira 4 klime na dan.

Bobek007

Drehher
22. jul 2007
303
0
16
Praviš, da je delodajalec zaslužil v 4 urah 350 € , delavcu dal vstran 17,2€
@poldo zakaj ne odpreš firme
confused-1.gif

Da ti pomagam pri matematiki, kot praviš 350€ zaslužka za prodajo + montažo (4 ure dala)
Od zgoraj napisanega predvidevam, da si zelo priden, veščen delavec katerega je potrebno iskati z lučjo pri dnevu.
Prodal bi 2 klime in 2 x montaža in bi zaslužil 700€ za 8 ur dela.
Če bi delal 20 dni na mesec bi bil tvoj zaslužek 14000€ v 1 mesecu.
Nekdo je omenil da se klime prodajajo in montirajo 5 mesecev v letu, bi ti v teh 5 mesecih zaslužil 70000€
Zdaj pa res nevem kje je tu problem, zakaj ne odpreš firme
confused-1.gif