izginulo letalo - mobilni telefoni

colos

Pripravnik
12. jan 2008
494
6
18
Pozdravljeni!

Zakaj nihče od strokovnjakov ne komentira glede zvonenja v prazno mobilnih telefonov v primeru izginulega letala. Če telefon nima signala se običajno oglasi tajnica od zadnjega prijavljenega operaterja da številka ni dosegljiva (ali je to odvisno od operaterja). Če je res, da telefoni delajo, jih operater enostavno izsledi kam je bil nazadnje prijavljen.

Lahko pa so ti ljudje enostavno pustili telefon kar nekje. ????

Očitno spet novinarji kar nekaj nabijajo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.973
6.991
113
Zato ker maleziija itak nima strokovnjakov, nič jim ni jasno kaj se je dogajalo ali se dogaja.

Pač nespos država, logično da se dogajajo takšni heci potem kot se okoli tega letala. Tako kot da bi afriško pleme preiskovalo nesrečo...

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
hysterical-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.117
4.088
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Zato ker maleziija itak nima strokovnjakov, nič jim ni jasno kaj se je dogajalo ali se dogaja.

Pač nespos država, logično da se dogajajo takšni heci potem kot se okoli tega letala. Tako kot da bi afriško pleme preiskovalo nesrečo...

Slučajno vem da je na letališču od kjer je letalo vzletelo precej opreme slovenske, tako da nesposobnost je očitno posledica naše politike!
cheer.gif

Zvonenje ali bolj povedano signal za zvonenje pa itak predvaja lokalni operater glede na situacijo, torej pri številkah ki so evidencno v roamingu se to pogosto dogaja četudi številka ni doseglljiva.

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.493
120
63
In kaj bojo vidl ? Zadnja bazna postaja nekje na obali, kjer so avion se videli na radaju, letalo pa izginilo 100km od obale. Na morju pac ni baznih postaj
smile-1.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

13.gif

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik ahmed pravi:
In kaj bojo vidl ? Zadnja bazna postaja nekje na obali, kjer so avion se videli na radaju, letalo pa izginilo 100km od obale. Na morju pac ni baznih postaj
smile-1.gif

Veš kolko folka ima pametne telefone? nekateri od teh pa imajo funkcijo find me... Iphona kjerkoli izslediš, samo da je nekaj gps signala oz. kako drugo omrežje...

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
In kaj ti to nuca, če je letalo strmoglavilo (posledično so telefoni končali v vodi/ognju)?

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.836
5.934
113

jest5

Guru
18. avg 2007
25.961
-8.673
113
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Citat:
Uporabnik ahmed pravi:
smile-1.gif

Veš kolko folka ima pametne telefone? nekateri od teh pa imajo funkcijo find me... Iphona kjerkoli izslediš, samo da je nekaj gps signala oz. kako drugo omrežje...
GPS signal brez omrežja ti nič ne koristi.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.836
5.934
113
Če nimaš smartphona, lahko baterija zdrži več kot samo 1 dan.Tudi smartphonih enim uspeva imeti uptime 4-5 dni.

Nekateri Kitajski QQ ala facebook računi naj bi bili po poročilih svojcev za nekaj aktivni, potem ko je letalo izginilo.

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.493
120
63
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Citat:
Uporabnik ahmed pravi:
smile-1.gif

Sam ti si NOTR v avionu (zdej je verjetn ze pod vodo). Se ce ga na okno aviona das redkokateri telefon lovi GPS.
Drugo omrezje ? Drugega omrezja ni.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Citat:
Uporabnik ahmed pravi:
smile-1.gif

GPS signal brez omrežja ti nič ne koristi.

To ni res. Pred letom ali dvema sem tukaj na alterju prilepil namizja, kjer se je lepo videlo, da je bil iphone 3gs v airplane, pa me je maps lepo lociral, pa sem bil v hiši... Seveda pa ne na 1m natančno... Ja, na kakem androidu pa takrat res ni delalo...

Sicer pa gps navigacije tut nimajo podpore za mobilna omrežja, pa lepo delajo
smirk-1.gif

Očitno je bilo letalo vkradeno?! Telefoni bek pobrani in deportirani?!