Izginotje pošiljk

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Se še komu zadnje čase dogaja, da pošiljke(manjše pisemske ovojnice...) brez tracking številk (tudi iz EVROPE) čudežno izginejo ?

Saj sem slišal kaj vse delajo ponoči na pošti za sortiranje paketov (brez kontrole...) samo to je pa nezaslišano...

tony

Guru
23. jul 2007
9.784
1.565
113
Meni se je ena iz ZDA izgubila... Ampak potem se je izkazalo, da je vrle poštarje zjebala oznaka SI-1000 Ljubljana (ne pišem je več nikamor, pa da je bog
stupid-1.gif

Car

POSTman
4. avg 2007
8.576
1.829
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Še slabše bo!
Stalni delavci se odpuščajo, delajo študentje , pogodbeniki itd.
Že tako nizke plače se še manjšajo, stalni delavci so preobremenjeni, študentje in ostali pa al se jim hebe al pa kradejo....

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
To dopovej odgovornim na pošti npr v mestnem logu, kjer se hvalijo z nagradami ž8 najvišja priznanja, ki so jih prejeli od Svetovne poštne zveze, oziroma drugih mednarodnih institucij) a kradejo jim tako kot si rekel znotraj.

Problem je ker ni nobene kontrole in izginjajo paketi brez sledenja kjer nobeden ne more nič dokazati :S

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
No jaz imam pa informacijo, prav tako "interno", da so ravno na področju pošiljk ukinjajo študentje ravno zaradi teh problemov plus da je bil uveden video nadzor. Sicer je bil bolj problem na raznih SLO paketih, iz mimovrste ipd kjer je bilo jasno kaj je v paketu.

Kaj se pa dogaja na carinski pošti pa ne vem, mogoče cariniki stavkajo pa gre vse počasi?
smile-1.gif
sodelavec čaka 2 paketa že več kot 2 meseca. Očitno se brez trackinga ne bo smelo več naročati?

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Zakaj ne brez tracking, kaj jim ni jasno ?

Če je težava pri njih da kradejo robo, naj potem plačam še sam dodatno posebno embalažo, da se ne bo na otip recimo videlo za kateri predmet gre, naj naročim še tracking/registered, da bom moral podpisati ob prejetju pošiljke IN to vse zaradi tega ker jim ŠEPA proces in ker kar nekaj pošiljk POKRADE ???

Višek od viška tale naša pošta.

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik skala pravi:
kupi v trgovini.

Zakaj že, da plačam še 30% marže ? Nisi resen.

Citat:
Uporabnik Mare77 pravi:
Pa kradejo samo na naših poštah ali tudi v tujini?

Če mi več trgovcev javlja, da ne bo več pošiljalo v SLO zaradi čudežnih izginotij, potem lahko veš kje je krivec ??

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
ja na pošti ti ne bodo ukradli. se ti splača, da ti 2/3 pokradejo ali, da za eno plačaš malo več?

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Paketi so zavarovani, za poslovne to velja, tak da ni panike. Mimovrste recimo dobi povrnjen vsak cent, če kaj izgine.

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik skala pravi:
ja na pošti ti ne bodo ukradli. se ti splača, da ti 2/3 pokradejo ali, da za eno plačaš malo več?

In kaj si rešil s tem? Ok rešil sem težavo sebi, kaj pa ostali ? Zakaj se v SLO nikoli ne reši problema kjer je ampak, vsak samo za sebe, zato pa smo kjer smo? Na koncu izgleda kot da sem jaz kriv ker sem naročil zadeve preko interneta, WTF
confused-1.gif

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
ja seveda si ti kriv. no na nek način. pri vskaem poslu so neka tveganja, se ti odločiš kako boš to izpeljal in kakšna tveganja bodo zate.

sad

Guru
24. avg 2007
21.255
9.886
113
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Na koncu izgleda kot da sem jaz kriv ker sem naročil zadeve preko interneta, WTF
confused-1.gif
Seveda si. Kriv si toliko, da živiš v državi globoko na Balkanu. Malo si poišči v sosednji temi, kako se nekateri hvalijo, kako so nategnili prodajalca in dobili artikel, pa še denar od Ebaya nazaj. Mene je tudi en Žid tako nategnil, ko sem mu poslal stvar vredno par EUR. Stvar katero sem hotel vreči v smeti, pa sem rekel, da sigurno bo to lahko kdo porabil in sem dal zgolj ceno za Ebay provizijo in poštnino. No, od takrat NE pošiljam več Židom. Jebiga, se človek nauči in se mu zamanj zdi, da bi se jebal z nateguni.

Tudi meni se je že zgodilo, da niso pošiljali v SLO, pa sem ga kontaktiral in je bilo redko, da niso potem poslali. Je pa res, da imam kar precej feedbackov in 100%.

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Ne NISEM jaz ali kdo drug kriv ki je ostal brez pošiljke, problem je pri posredniku, ki opravlja transportno delo (sortiranje, dobava) IN tam se zalomi in prihaja do izginotij, ker je SLABA kontrola in slab nadzor !

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Ah @skala ne razumeš, gre se za recimo manjše pisemske pošiljke (majhni paketi) brez tracking številk, ki so venomer prihajal vsaj iz Evrope, zadnje čase pa ne (od preverjenih prodajalcev, večkrat poslali, nato na mojo zahtevo še 3jič poslali s trackingom pa je prišlo), torej več kot OČITNO nekdo krade.

IN posrednika ne moreš izbrati, če gre za pisemsko pošiljko (paketki v kuvertah, tega je največ in najlažje okrasti), ker venomer dostavi POŠTA slovenije

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
dejansko bi lahko šel v trgvino in trgovina bi bil tvoj posrednik. seveda imaš vso pravico zahtevati boljše storitve, ampak glede tega lahko sotriš bore malo. še največ če se izogneš tistega dela, kjer nastaja težava...