Izdelek na lekarnisko polico...

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
... zgolj informativno, koliko je moznosti za uspeh, ob predvidevanju da si brez hudih poznanstev? So stvari podobne kot v specerijah, plave kuverte etc.? Ce ima kdo koga, ki ima izkusnje ali celo kdo tu gor, ceprav dvomim.
tongue-1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Pred ~10 leti je porivanje linije izdelkov (dopolnila k prehrani) v lekarne pomenilo kup papirologije (a se vedno precej manj kot za zdravila), vozuckanje po manjsih lekarnah po drzavi (privatniki), za vecje pa so bile veletrgovine, ki jih zalagajo, kot je npr. Salus ali Kemofarmacija. Bolj kot kaksne "plave kuverte" pomaga ce se zadevo dejansko da prodajati, ce je zreklamirana in je dovolj povprasevanja po njej. Ce ni povprasevanja, jo bodo vzeli samo enkrat in takoj zatem bo konec zabave.

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
zdaj ne vem če ima kaj povezave, ampak mi je en govoril da je čakal pri zdravnici v čakalnici še preden je ona začela izmeno.
pa je zdravnica še pred začetkom izmene sprejela v ordinacijo žensko ki je imela 2 polni vrečki izdelkov (farmacevtskih?), ko je pa ta ženska zapuščala ordinacijo pa je šla ven brez vrečk
smirk-1.gif

zakaj pa misliš da farmacevti plačujejo "seminarje in izobraževanja" zdravnikom
smirk-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Folk pa tud iz ene dostave zdravil spiše mafijsko zgodbo. Svetuj mu, naj začne pisat dr. romane.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
Numy: sem mislil da se zdravila dobijo v lekarni. Vsaj jaz jih pri moji zdravnici še nisem dobil za domov.
Sicer pa tudi jaz vedno pogosteje opažam trgovske potnike z lepimi veikimi kovčki ki imajo prednost pred vsemi pacienti. So vsaj tako modernizirani da pridejo s kufrov in ne z vrečkami. Tako nikdar ne veš koliko lažji je kovček ob odhodu in kaj je bilo v njem.

schumi: nimam pojma glede teme. Lahko pa se pozanimam pri kolegu ki dela v lekarni....

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Numy: sem mislil da se zdravila dobijo v lekarni. Vsaj jaz jih pri moji zdravnici še nisem dobil za domov.
Sicer pa tudi jaz vedno pogosteje opažam trgovske potnike z lepimi veikimi kovčki ki imajo prednost pred vsemi pacienti. So vsaj tako modernizirani da pridejo s kufrov in ne z vrečkami. Tako nikdar ne veš koliko lažji je kovček ob odhodu in kaj je bilo v njem.

schumi: nimam pojma glede teme. Lahko pa se pozanimam pri kolegu ki dela v lekarni....

Sem bil ravno pred kratkim pri zdravniku in glej čudo, tudi v ordinaciji morajo imeti določene tablete injekcije in podobno, za razna cepljenja in mnoge druge stvari, katere izvajajo tam. Ampak eni bodo nevoščljivi do konca, saj pejd študirat za zdravnika in začni kasirat.

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
a nimajo zdravniki tudi stranski/zadnji vhod za dostavo
sprasujem se.gif

ali jim pa bi dostavili še preden pridejo pacienti
confused-1.gif

še dobro, da imajo nekateri "izobraževanja in seminarje" v eksotičnih državah
grims-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Ja vsem zdravnikom po Sloveniji naj dostavijo, še predno začnejo delati, nemara celo predno sploh vedo, kaj bodo potrebovali in vsaka ordinacija naj ima kar svoj tovorni vhod.

Ne rečem da ne dobijo zdravniki nič, že jaz imam v svoji obrti precej izobraževanj kjer se fino pije in malica, ampak zastonj te dandanes pač ne bo nihče prišel poslušati, ker se vedno forsira en produkt, nihče ne izobražuje izvajalce kar tako iz dobrega srca. Pri zdravnikih so vrednosti večje in temu ustrezno je tudi na izobraževanjih bolj fino. Jaz si mislim, pa kaj ? Če tega ne bi bilo, mislite da bi tovarne na ta račun zmanjšale ceno produktov ? Ja in potem svizec..

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
No če sva poštena, tablet zdravnik (razen mogoče urgentni) nima ravno veliko na izbiro, oziroma vsaj jaz jih še pri njemu nisem dobil ( v ZD, v bolnišnici je drugače da ne bo pomote, kjer se da "dobiti" kaj "nujnega")

Injekcije, sanitetni material pa je normalno da ima na zalogi, ker verjemi da ni 5% pacientov ki je sposobna to sama uporabljat pravilno(80% pa se tega najbrž niti noče dotikat). Si predstavljaš da se prideš cepit za gripo, pa te pošlje z rp v lekarno po iglo, s katero se vrneš da ti jo zabije tja v ramo?!
Pravzaprav se nekaj podobnega dogaja pri ginekologih. Napiše kontracepcijo (pogosto obliko), katero moraš iti iskat v lekarno, in jo potem nazaj prinesti da jo da tja kamor spada (ker spet ne more sama naredit pravilno)

Govorim iz izkušenj, sem precej okrog dohtarjev
wink-1.gif

Marsikatera ordinacija nima "zadnjih" vrat, so pa nekatere med seboj "povezane"