Pri utah je tisti notranji prehod pametna zadeva. Dimenzije za nemca naj bi bile 100 x 160 (od tega 60 za vhod). Vhod v drugi del hiške naj bi bil ozek. Višina na na najvišji točki 85-90 in na najnižji cca 70. Predvsem mora biti zelo dobro izolirana. Jaz se s tem ne bom ukvarjala in jo bom kar kupila za cca 200€.
Pesjak pa je po naročilu delan predrag, zato ga bomo delali sami. Bomo pa naredili samo ogrodje, na podu je že asfalt in baje, da to ni razlog, da bi delali lesen pod. Pri ceni pesjaka je problem v lesu, saj se tako cena dvigne v višave. Eni hočejo za pesjake tudi krepko čez 1.200€, seveda pa gre za pesjake, ki imajo dve stranici leseni.
Mi imamo na srečo prostor ob hiši in bo pesjak izoliran iz dveh strani, tako da les ne bo potreben.
Meni so pa bolj všeč tiste male mreže, kot tele gradbene, ker so mi slednje prevelike za mladiča.
Sem pozabila povedati, da sem iz LJ, tako da material iščem tukaj. Sprašujem tudi zato, ker znajo imeti manjše trgovine bolj poceni material kot kakšni Bauhausi, teh manjših trgovin pa žal ne poznam in me je zanimalo, če mogoče kdo ve za kakšno kot je tale pri Celju.
Aja, potrebno je biti pozoren tudi na dimenzije pesjaka, ki so zakonsko določene na razpon kg psa. Če se prav spomnim, mora imeti 35 kg pes cca 2x3m.