kaj pa vem
če pogledaš tole kar si nalimal - pod opombe, to je tam nekje iz leta 2009
times they are a-changin'...
ampak sej za to debato to niti ni pomembno... za domače diske je dost, da se jih enkrat prepiše z nulami, še posebej če so ssd
kaj pa vem
DBan ima ene par (5-6...) načinov kako brisat zadeve....Vse, kar ste dosedaj navedli, pobriše samo neke tabele, ki kažejo na lokacije datotek, podatki na disku pa ostanejo nedotaknjeni in se dajo dokaj lahko obnoviti. Poleg fizičnega uničenja diska pomaga samo prepisovanje vsakega sektorja na disku naključnimi znaki. Navadno se pretolče z nulami in to večkrat. Pa še to znajo forenziki vsaj deloma obnoviti. 100% je samo fizično uničenje.
Mah sem moral ker se tale evtanazija enga ubocga diska razvija v epske razsežnosti. Sigurn je gor cel jedrski program.matr smo natančni... pač v neko reč, ki je namenjena taljenju starega železa, kakor kol se temu že reče
Mah sem moral ker se tale evtanazija enga ubocga diska razvija v epske razsežnosti. Sigurn je gor cel jedrski program.
Kladu je zapeu, ejga Sva imela s sinom malo učne ure spoznavanja drobovja, na koncu pa še minutke za sproščanje... Magnetki so pa močni ja.In zaj bo šlovek 5 ur gledal kak mu vsak sektor random prepisuje. Hamer al pa sveder pa ma v 30 sec rešeno
matr smo natančni... pač v neko reč, ki je namenjena taljenju starega železa, kakor kol se temu že reče
Hvala vsem za odgovore. Saj ni nič kritičnega gori. Sem mislil, da je kakšna bolj enostavna varianta znotraj samih windowsov. Bova pa res z mulcem malo raziskala strojno opremo, pa jo kar mehansko uničila ...
a desni klik na C: disk in format ni delal al nisi sploh prišel do tja?
Sem najprej to poizkusil, a ni delalo.a desni klik na C: disk in format ni delal al nisi sploh prišel do tja?
format sistemskega diska v winsih nekako ne dela... in očitno je dobro da ne
pa tudi če bi, format ne pobriše nobene vsebine
valda ja... butl jest!
dela pa na drugih diskih...
v smislu "varnega brisanja podatkov" ne dela nikjer
dobr ja... za povprečnega uporabnika je že dovolj.