izbira sušilnega stroja

eCoyote

Pripravnik
21. apr 2009
500
0
16
Fun4Days.Com
Bolj ko gledam, manj mi je jasno..
uf-1.gif

MieleFan

Fizikalc
7. sep 2014
1.044
84
48
Mam sušilni stroj z TČ.Z njim sem zelo zadovoljen.Sušim v njem,celo leto...tud čez poletje...ga ne šparam...ampak teram na max...da bo res odslužil svoje.Na računu se mi ne pozna prav nč.Prej,ko sem imel navadnega kondenzacijskega,sem premislo gdaj bom sušil.Ker je bil velik potrošnik.Na cikel 3.92 kw.Tega ko mam zdej porabi na poln boben, to je 9 kg cirka 1.65 kw,A++.Od kar mam tega ne gledam gdaj je cenejša energija.Sušim ob vseh mogočih urah.In če ni poln za 9kg perila,je poraba še majnša.Kot sem omenil,se mi na računu ne pozna nč.Posuši mi max 1 uri do 1.5 ure...
Lahko pa rečem,da ogromno presušim na stroj.Ker mam ogromno delovnih oblek,ki jih perem doma...

Je pa od znamke AEG,Najvišji razred.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.610
4.564
113
50
Na sončni strani ALP
Imamo Beko s TČ. Brez sušilca z mali otroki si ne predstavljam.
Ko pridejo viroze (bruhanje, driska), odvajanje od pleničk, direndaj po blatnih lužah itd.

Sem bil presenečen, ko se na el. računu ni bistveno poznalo, da laufa vsak dan tudi po 2x ali 3x.

Mislim, da je naš že zamortiziran in upam, da bo deloval že naslednjih x-let brez problema.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Ko pridejo viroze (bruhanje, driska), odvajanje od pleničk, direndaj po blatnih lužah itd.

Sem bil presenečen, ko se na el. računu ni bistveno poznalo, da laufa vsak dan tudi po 2x ali 3x.

Mislim, da je naš že zamortiziran in upam, da bo deloval že naslednjih x-let brez problema.

X2
zmaga.gif

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:

X2
zmaga.gif
X3

Mr_Globus

Fizikalc
1. dec 2011
236
26
28
x4
smile-1.gif

Navadil na njega v študentu, zdaj sem si ga končno privoščil še doma. Beko s TČ, zadovoljen samo ima "navaden" prednost da je perilo bolj vroče na koncu in je perilo še manj zmečkano če ga hitro zložiš. Je pa tudi res da se v temu s TČ manj uničuje blago...

eCoyote

Pripravnik
21. apr 2009
500
0
16
Fun4Days.Com
sem malo zračunal in razlika pri porabi kWh/cikel med kondenz./TČ (torej B/A++) je razlika v štromu "borih" 35€. Računal sem zgolj MT in 10 sušenj/mesec. p.s. Otroka še ni
wink-1.gif

razlike v ceni med stroji pa so cca. 300€, torej rabim cca.9 let, da pridem na nulo..

hermann

Guru
19. mar 2014
9.740
6.635
113
Citat:
Uporabnik eCoyote pravi:
sem malo zračunal in razlika pri porabi kWh/cikel med kondenz./TČ (torej B/A++) je razlika v štromu "borih" 35€. Računal sem zgolj MT in 10 sušenj/mesec. p.s. Otroka še ni
wink-1.gif

razlike v ceni med stroji pa so cca. 300€, torej rabim cca.9 let, da pridem na nulo..

pa še upoštevaj, da klasičen sušilec cunje bolj uniči

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
9
38
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:

x5
zmaga.gif

op: tema o sušilcih že obstaja, le malce je treba poiskati.
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Imam Bosch s TČ že drugo leto. Zelo zadovoljna. Na računu za elektriko se mi je ob prvem mesecu uporabe poznalo 9€, glede na to da je non stop v uporabi je bil dober nakup.