Izbira klime

Cuk

Pripravnik
15. nov 2007
42
0
6
Kljub že nekaj temam odpiram novo. Z namenom komentiranja konkretnih modelov klimatskih naprav.

Sam iščem nekaj za hlajenje cca 50 kvadratov (2-3je prostori, povezani brez vrat).

Trenutno sta mi v oči padla naslednja modela:
-Panasonic CS/CU-E9MKE-3 ( KLIK )
-Hitachi frame flat YH6 - RAS35FH6 + RAC35YH6 ( KLIK )

Plusi, minusi, alternative v tem cenovnem razredu (recimo da sta zgoranja dva modela zgornja cenovna meja)

Klimo sicer uprabljam v službi, vendar prav uživam na cca 25 stopinjah, torej ne rabim hladilnice in 18 stopinj.

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
za malenkost več denarja ti lahko ponudim MItsubishi FD25...

Prodajam tudi Panasonica, vendar če pošteno povem, se ga malce izogibam, ker imam na nekaj modelih izpred 3-4 let hecne napake. Plina vsako leto polovico zmanjka, pa nikjer nič vidnega da pušča... pa je vse druga že izključeno. Ostane samo še kakšna poroznost materiala v klimi... Na novih tega nisem zasledil, vendar imam tak grenak priokus, če stranki prodajam Panasonic.

Cuk

Pripravnik
15. nov 2007
42
0
6
Glede na potrebe mi je to že preveč. Mogoče kakšna alternativa v tem cenovnem rangu ?

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik igi pravi:

Prodajam tudi Panasonica, vendar če pošteno povem, se ga malce izogibam, ker imam na nekaj modelih izpred 3-4 let hecne napake. Plina vsako leto polovico zmanjka, pa nikjer nič vidnega da pušča... pa je vse druga že izključeno. Ostane samo še kakšna poroznost materiala v klimi... Na novih tega nisem zasledil, vendar imam tak grenak priokus, če stranki prodajam Panasonic.

Katerim strankam in kaksne tezave, ker sem ravno panasonica kupil konec leta 2007

Model CS-RE9GKE, 2.6kW hlajenja...inverter, zunanja enota s propelerjem z dvema krakoma. Ima ta model kaksne znane napake? Je pa prizgana od zacetka maja-konec septembra prakticno 24/7, 22-25C auto. Zaenkrat deluje bp. Da vem ali kaj preventivno menjati, opraviti kaksen servis. Ce ga ti, lahko tudi na PM!
zmaga.gif

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
mitsubishi FD serija je top.
najbolj tiha v razredu.. preko daljinca štelaš v vse možne pozicije gor,dol, levo,desno, ionizator, heat eye.

Nazadnje urejeno:

Cuk

Pripravnik
15. nov 2007
42
0
6
O Mitsubishi FD se najbrž vsi (ali vsaj večina) strinjamo, so pa cene precej zasoljene.

Za takšne, ki hočemo stanovanje le malo shladiti+razvlažiti in v prehodnem obdobju kdaj pa kdaj malo pogreti, previsoke.

In ne, ne iščem klime pri "mesarju" ali "sladoledarju", niti v "Šparu".
ne-ne-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.026
11.149
113
kako se obnesejo te MSZ-EF klime, črna me mika, ker imam črno verštekerijo itd...in kaj pomeni ta KIRIGAMINE

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
kako se obnesejo te MSZ-EF klime, črna me mika, ker imam črno verštekerijo itd...in kaj pomeni ta KIRIGAMINE

Jo ima eden od uporabnikov tu gor, pa je zadovoljen. Izgleda tudi OK. Je tiha, in pa ima TEDENSKI TAJMER!

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
kako je z Daikinom?

razen da je drag? nimam kaj čez njega rečit... je dejansko v samem vrhu. Meni osebno pa oblike ne potegne. Če bi zase izbiral in kupoval daikina bi izbral ururusara model, ki ima dejansko neko dodano vrednost.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:

Jo ima eden od uporabnikov tu gor, pa je zadovoljen. Izgleda tudi OK. Je tiha, in pa ima TEDENSKI TAJMER!

Absolutno zadovoljen (no ja, nima ionizatorja, whateverthatis, ampak ga tudi ne pogrešam). Popolnoma tiha, tedenski tajmer je pa fajn zadeva, de ne laufa skozi, pa da prideš v ohlajeno/segreto iz službe ...
Priznam pa, da je bila izbor bolj zaradi videza ...

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:
Uporabnik igi pravi:

Katerim strankam in kaksne tezave, ker sem ravno panasonica kupil konec leta 2007

Model CS-RE9GKE, 2.6kW hlajenja...inverter, zunanja enota s propelerjem z dvema krakoma. Ima ta model kaksne znane napake? Je pa prizgana od zacetka maja-konec septembra prakticno 24/7, 22-25C auto. Zaenkrat deluje bp. Da vem ali kaj preventivno menjati, opraviti kaksen servis. Ce ga ti, lahko tudi na PM!
zmaga.gif

Imamo doma istega panasonica, že 4 leta nas hladi brez ene same težave.

bi_dzi

Pripravnik
16. avg 2007
160
0
16
ksz
Sam imam CU-UW12GKE najbolj običajna klima, ki je stala z montažo 400€, hladi 40m2 + 25m2 sosednje sobe. Za tistih 10-15 dni vročine in za par dni gretja je super. Žal mi je samo da ne more greti tam do -10.

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.319
21
38
Ljubljana
V zgornjem cenovnem rangu je mogoče za razmisliti tudi o MITSUBISHI ELECTRIC MSZ/MUZ GE35VA. Meni že 2 leti odlično in predvsem tiho deluje. Ups, vidim da je malo dražja od zgornjih... hmm.. sem mislil, da se je kaj pocenila.

Amm drugače, znalci kako lahko izračunam (po tovarniških podatkih?) koliko bi meni moj micibiši na mesečnem nivoju popapal štroma pri recimo gretju 24h/dan?

Podatek:
Poraba energije za gretje:
0.95 kWh

Kaj je to na uro? Dan?

tnx

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.122
6.950
113
pri taščici
kaj misliš da pomeni h pri kwh?
je pa res da ne bo ves čas na polno grela, vsaj v tistem prehodnem obdobju, če boš imel doovlj močno.

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
kaj misliš da pomeni h pri kwh?
je pa res da ne bo ves čas na polno grela, vsaj v tistem prehodnem obdobju, če boš imel doovlj močno.

Ali pa bo šla celo preko te porabe ves čas, če je to zmontirano v nekem velikem skladišču...

VSE je odvisno v kakšnih pogojih dela in je težko takole na pamet izračunati. Najlažje je zmontirati merilnik porabe in točno veš kje si. So pa vsi presenečeni, ko enkrat vidijo kako malo je vse skup. Seveda ob predpostavki, da je zadeva primerno dimenzionirana!