obesit 50 kilsko plazmo na steno?
zvočnike v steno?
klimo sva že obdelala. podaljšat, spremenit kuhinjo?
v mansardo napeljat vodo iz kuhinje in v sobi uredit drugo kuhinjo, novo stanovanje?
dvignit streho?
pusti prah itd. glej kaj vse se v sloveniji dela zadnjih 30 let.
Ne mešat Avstrijce z Nemci.Fritzl je mel klet zato, ker je bla parcela draga
magnet je vse kar rabišginek: moram si res enkrat pogledat neko montažno hišo, kako boš na pobeljeni steni našel vijake v osb plošči. Podobno v knaufu?
Fantje, kolikor dober projektant E instalacij opozori na potrebo po kakšni ojačitvi v določeni steni; pa še arhitekt morda obudi spomin o ojačitvi. Dvojni fermacel z kovinskim vložkom za montažo kuhinj me je zdržal. Mojih 90 kg se je malce le pohopsalo po špagi na tem vijaku.Pa saj je inštalacijska ravnina, v skrajnem primeru odvijačiš celo OSB ploščo, pa imaš vse inštalacije na dlani pred sabo. Za razliko od zidane, kjer je treba štemat po stenah za kakršnokoli spremembo. 50kg plazma ni nobena težava direkt v OSB, celo z nosilcem, če pa rabiš še težje zadeve pa greš lahko direkt v nosilno vertikalo. Streho dvignit bo malo težji poseg, bi moral steno podaljšat, ampak zakaj misliš, da ne bi šlo?
Jaz vsakemu, ki bi šel delat montažno svetujem zidano. Ampak dobro, vsakemu svoje.
Klet je pa draga ko pes, če hočeš da je bivalna. Ne me prosim zdajle poslat v stroškovnik, kok ta hec pride. resda imam svetlobne jaške, ki niso poceni, ampak kok to XPS enga denarja požre. Čez prst ni dosti razlike med tem kar je nad zemljo. Če zidaš seveda, če imaš montažne hece (ki so BISTVENO dražji) je seveda druga pesem. Izpade poceni.
tudi jaz sem za zidano, nekako se mi zdi bolj ziher kot montažno.
da bi pa klet delal za pecikle pospravljat in šaro? morejo pa bit posebej hudo dragi pecikli in šara vsaj iz platine, da se ti splača. za takšne stvari se postavi lična vrtna lopa, z letno kuhinjo in kaminom, vse to zraven bazena, za ceno ki si jo dal za dobro klet.
Ma ni treba ... Kitajske HD zunanje kamerce + rabljeni TV monitorji na zid. Pa še UV lampo (za dobit malo farbe na koži in da vse belo sveti v temi ala zobje v nasmehu ) ter spotlight usmerjen v vrtečo se "disko" kuglo, obešeno na strop. ... ... Pa ima lahko deca svoj "Saturday Night Fever", če se iz zvočnika še dere : "Huh, Huh, Huh, Huh .. Staying Alive, Staying Alive" ... (Bee Gees) ......nekaj jaškov za svetlobo, okna kot zgoraj (seveda manjša) ...
Čakaj ne nakladaj. Nadstrešek za 20 jurjev. Lepo te prosim.Torej stroškovno enako oziroma manj kot en orng nadstrešek, .