Meni so po defaultu pred leti ponudili Probanko - njihova maestro kartica je enostavno zamenjala člansko izkaznico študentskega kluba/servisa.
In pri njih vztrajam še sedaj. Res nisem nikoli gledal, kaj ponuja konkurenca, ampak mi niti ni bilo potrebno. Študentski račun sem "vlekel" še nekaj let po prenehanju statusa, nakazilo plače so ves ta čas tolerirali... To je bil sploh razlog, da sem prestopil iz Gorenjske banke, ki vsakega oktobra klesti študentske račune, če ne dobijo potrdila o vpisu.
Da se vrnem na "študentsko" Probanko: yeba je bil edino max dvig na bankomatih. 15k SIT po defaultu, po želji so dvignili na 30k in to je bilo to. Več ni šlo, bojda je bilo "tehnično nemogoče" na Cmok kartico (študentski račun se je imenoval Cmok) odobriti višji znesek. Za Mastercard sem samo izpolnil prijavnico, nihče me ni vprašal ali sem študent ali ne, in sem jo dobil. Brez dodatnih vprašanj, z 200k SIT mesečnega limita. Ko sem imel v tujini (UK) težave s plačevanjem z Maestro kartico (na večini prodajnih mesti ni delovala), sem poslal mail in limit na MC so mi dvignili na 300k. MC je namreč deloval b.p.
Spletna banka dela OK, za študente đabe, dobiš pa SecurID kartico. Mislim, da je bila starega jurja in da velja 4 leta. Letna naročnina za MC je po novem 8€ (oz malenkost več z opcijskim zavarovanjem rizika zlorabe).
Pa še to: danes ponujajo ene najvišjih obresti na depozite.
Slabih izkušenj pa nisem imel. Razen modela v Kranju, ki mi je ob odhodu v UK vztrajno ponujal evre
B.