Izbira banke

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Počasi se mi izteka status študenta in bo potrebno odpreti svoj prvi "resni" bančni račun. Trenutno sem pri NLB, ampak me zanima, če je kaj bolj priporočljivega zame...pomembno mi je:

1. da je banka fajn fleksibilna (sploh glede kreditov, ki bi jih rabila kasneje za gradnjo),
2. da te ne obere za vsako figo (npr. ene banke nimajo provizije za dvig na drugih bankah),
3. da imam možnost dostopanja do računa preko interneta (kot je zdaj KLIK),
4. prijazni svetovalci, odnos do strank (v Domžalski banki so babe naravnost obupne...).

Nagibam se k Unicredit ali Sparkasse.

Any ideas?

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.450
3.766
113
Sparkasse je s svojo eno poslovalnico nekje bogu za hrbtom odprto samo med tednom 9-17 res pojem fleksibilnosti.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Jaz se nisem bil v svoji banki (Sparkasse), pa sem njen komitent ze dve leti. Vse preko telefona in neta.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
A NLB, pa A banka, pa ostale majo pa odprto kaj boljse. Sobota vse NLB poslovalnice zaprte, A banka tudi. Glede delovnega casa je se najboljsa PBS, na vsaki posti

smetka

Pripravnik
24. jul 2007
332
2
18
Citat:
Uporabnik pikapoka pravi:
Počasi se mi izteka status študenta in bo potrebno odpreti svoj prvi "resni" bančni račun. Trenutno sem pri NLB, ampak me zanima, če je kaj bolj priporočljivega zame...pomembno mi je:

1. da je banka fajn fleksibilna (sploh glede kreditov, ki bi jih rabila kasneje za gradnjo),
2. da te ne obere za vsako figo (npr. ene banke nimajo provizije za dvig na drugih bankah),
3. da imam možnost dostopanja do računa preko interneta (kot je zdaj KLIK),
4. prijazni svetovalci, odnos do strank (v Domžalski banki so babe naravnost obupne...).

Nagibam se k Unicredit ali Sparkasse.

Any ideas?

Jaz ze 3 leta nimam statusa in se vedno imam študentski račun na NLB in KBM, ko mi bodo zatežili bom pa zamenjala. Sem imela včasih še na gorenski banki, pa so mi zatežili, da nimam več statusa, pa sem zaprla račun, ker ga itak nisem rabila.

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
Jaz sem lani dala nekje 50-60 eur Banki Koper za e-bančništvo v celem letu, pa imam kar nekaj položnic na mesec. To je vključno z nadomestilom za dvig pri drugih bankah. Internet banka dela 24/7 - ne pomnim, da kdaj ne bi, je simpl za uporabljat, notri imaš pregled naložb (skladi, vezave ipd), pregled porabe na karticah... I-net banka deluje preko kode in ni treba vlačit certifikata iz enega računalnika na drugega - samo generator kode, ki ga dobiš brezplačno v banki.

Za kredite res ne vem kakšne imajo in koliko so fleksibilni. Vem, da se da z njimi pogajat.

V LJ imajo eno poslovalnico odprto v soboto. Nikoli ni gužve v poslovalnicah, čeprav grem tja bolj izjemoma, ker večino stvari opravim on-line.
wink-1.gif

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Tale link je fajn uporaben, sem malo pregledala in nekako najceneje deluje Abanka...moja NLB je pa itak med najdražjimi
bonk.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
jst sem iz nlb študenta šel na hypo, ker ni provizije na bankomatuih in pri online bančništvu ni certifikata ampak imaš kalkulatorček.

kaj je mene zmotlo pri hypotu:
- samo 300€ dnevnega limita na bankomatu in še to sem si mogu izborit (gledajo na prihodke). je pa dober, tut če dvigneš 300€ še vedno lahko isti dan zapraviš vse ostalo kar imaš na kartici.
- samo 150€ grem lahko v minus (to me trenutno ne moti:) )
- obračun vseh transakcij je 1-2x tedensko, to mi je mal moteče, ker ne vidiš takoj dejanskega stanja
- še v času cestnin nisem mogu plačevat cestnine z njihovo kartico. do sedaj pa še nisem imel težav v trgovinah.
- za odprtje računa so mi v firmi mogel poštemplat en list
frown-1.gif

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.549
36
48
44
Ne vem, če je tvoja najdražja. Jaz sem pri SKB, vidim da je na lestvici konkretno spredaj
smile-1.gif

Eh ja, bomo videli, kako bojo (če bodo) ostale banke sledile cenam. Sicer mi je pa njihov SKB.net res všeč, no še posebej sistem dostopanja do njega - prek kalkulatorja
smile-1.gif

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.450
3.766
113
Citat:
Uporabnik asko pravi:
A NLB, pa A banka, pa ostale majo pa odprto kaj boljse. Sobota vse NLB poslovalnice zaprte, A banka tudi. Glede delovnega casa je se najboljsa PBS, na vsaki posti
Mogoče se pa motiš. NLB ima poslovalnico E'Leclerc odprto tudi ob sobotah, nekatere banke pa do 18h ... in bančna mreža je precej razpredena.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Leclerc je, sorry, odprt samo za kredite in non-cash zadeve....

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.768
6.751
113
pri taščici
Uživaj v študenskem račun na NLB dokler le lahko....
potem pa ti svetujem da greš drugam. Sam sem pri NLB pa mi pred dvemi leti niso dali 3 mio kredita za eno leto (plača 100ksit) kljub temu da sem imel pri njih odprto NSVS in bi čez eno leto lahko enostavno "sedli" na izplačilo iz NSVS, in da sem imel 70% denarja za stanovanje na njihovem TRR.
Da pa bi 15 let plačeval nekaj kar lahko plačam čez eno leto pa hvala lepa, (kakih stroškov predčasnega poplačila pa tudi ne nameravam plačevati..)

Sam osebno če bi prenašal račun bi šel na dbs. Je pa res da mi banke ni treba videti pogosto, (lahko celo leto brez nje), da imam vse možne položnice na trajnike (DBS for free), da ostalo več ali manj plačujem s kartico, da bankomat obiščem recimo da enkrat na mesec......(kar je pri dbs tud free).
O elektronskem bančnistvu bi pa še razmislil. SIcer imam klik pa ga samo nekajkrat letno uproabljam za plačevanje.. Bolj ga uproabljam za preverjanje stanja in prometa

jh07

Pripravnik
22. jul 2007
236
0
16
Pr mojih izkušenj
Na žalost imam račune odprte na 3 bankah ker na eni ne dobiš vseh bombončkov

NLB (to velja za zlati račun)
- hitra odzivnost in prijazno osebno bančništvo
- najugodnejši in najhitrejši krediti (primerjava: Sparkasse, Hipo, Raifaizen, Banka Koper in Unicredit) pa naj bo to potrošniški ali stanovanjski dolgoročni kredit.
- stroški vodenja računa cca 7EUR

Sparkasse
- brezplačno spletno bančništvo (plačilo položnic brez provizije)
- brezplačen varčevalni račun (bonus račun)
- stroški vodenja računa cca 3EUR

Abanka
- odprt gotovinski osebni račun zaradi potreb Visa-elektron (pay-pal)
- enostavno odprtje, brez stroškov vodenja računa in izdaja kartice v 3 dneh.
- odprtje računa cca 4EUR in zaprtje cca 4EUR

To so nekateri + bombončki ki so meni največji +

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Ker sva z mojim v fazi gradnje lastnega doma mi je eden najpomembnejših faktorjev bodoči kredit, tko, da če na NLB "palamudrijo" s tem mi ni v interesu...sem pa enkrat imela pri njih študentski kredit, ampak tam si itak omejen (štipendija, redna nakazila, porok, itn.) in nimaš nekej dosti manevrskega prostora. Ampak, ko imaš pa enkrat redni dohodek, poštimano delovno mesto...pa ne rabim nekih pametnjakovičev, ki ne morejo niti za mm odstopit od pravil, ampak fleksibilnost. Raje zdaj "jem kruh pa vodo", ko sm mlada, ne pa da mi dajo zdej en pajzl od kredita in moram na vsake, ne vem 8-15 let, najemat novega, ker nimam takihpatakih dohodkov, itn.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
pri nlb dobil naj kredit.
tole kar piše hanzi je pa spet nepoznavanje vsega. pač vzameš na 15 let in vplačuješ več mesečno, ker kako naj ti da nekdo 3 mio krede, če imaš letno 1,2 prihodka.

to da si imel nsvs, pa ti z zakonom niso smeli vzeti.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.450
3.766
113
pri NLB so po izkušnjah še najbolj fleksibilni s krediti (je pa res da vseh vseh 20 bank pa nismo preverjali)