iz zurnala - saj ni res pa je

nacek

Guru
13. okt 2012
2.965
613
113
Zdaj nam je najbrž res že vsem jasno, da je Slovenija zadnjih nekaj let v fazi nekega vsesplošnega družbenega (ne)razvoja in se sploh ne zna nikamor premakniti. Še policist na Hrvaškem, ki ga poskuša z nekaj evri podkupiti komaj polnoletni Slovenec, da bi se tako izognil kazni zaradi prometnega prekrška, je mladeniču zabrusil: "Fantje, to ni Slovenija!"
evil.gif
Večina se nas ob tem vpraša: Pa kje živimo?

(Ne)ponos. Še manj smo lahko ponosni, ko na Hrvaškem tega mladeniča zaradi korupcije obsodijo le tri dni po aretaciji. Tisti, ki vodijo državo, bi se morali ob tem ne le zamisliti, ampak se od sramu vdreti v zemljo. Kako sploh še lahko kdo od tistih, ki nam vladajo, reče, da se na tak način ne da boriti proti korupciji? Očitno se da, dragi voditelji. Leta in leta ste (in smo kot družba) podcenjevali države Balkana, da so nespretne pri reševanju svojih težav. To ste ponujali kot enega od argumentov, zakaj je nujno, da se Slovenija – kot oh in sploh napredna ter za razvoj dovzetna država – raje priključi Evropski uniji in ne več primerja z Balkanom. No, in medtem ko smo se mi kar naprej "razvijali", so v Srbiji razbili in zaprli največje kriminalne združbe. Pri nas pa smo "razviti" in skrbimo za njihove pravice. Medtem ko smo pri nas začeli šele sumiti, da najbogatejši gradbeni baroni le niso tako pošteni, kot so videti, se je v zaporih na Hrvaškem hladila že tretja "runda" poslovnežev, ki so jih ujeli med podkupovanjem državnega aparata. Dragi kriminalci, Slovenija je raj za vas!

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Pred 20 leti je ta nasa uboga izplenjena veljala za kao najrazvitejso na balkanu, trenutno bi rekel da nas v nazadnjastvu ,lopovstvu in korupciji siba samo se Kosovo ,Makedonija in mogoce Bolgarija ali pa niti ne.
Tako hitro v povojna leta ne uspeva drugim razen nam;

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Vse, kar lahko rečem je ... ne politiki, ne "tajkuni" -mi smo naredili Slo tako, kot je.

Mi smo volili, mi smo dopuščali, mi smo lovili bližnjice in živeli lagodno, po najmanjši liniji upora smo se (kar dobro) prebijali iz leta v leto.

Sedanja situacija je ogledalo vsem.

Nismo

Zelenc'
30. mar 2013
29
0
1
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
Vse, kar lahko rečem je ... ne politiki, ne "tajkuni" -mi smo naredili Slo tako, kot je.

Mi smo volili, mi smo dopuščali, mi smo lovili bližnjice in živeli lagodno, po najmanjši liniji upora smo se (kar dobro) prebijali iz leta v leto.

467716-post_slo.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Se tudi strinjam. ''A lahko brez računa?'' ''A lahko na roke?'' (pa ne z roko po tiču) - to je čisto normalno postalo pri nas.

Nismo

Zelenc'
30. mar 2013
29
0
1
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Se tudi strinjam. ''A lahko brez računa?'' ''A lahko na roke?'' (pa ne z roko po tiču) - to je čisto normalno postalo pri nas.

Ja, lani, ko sem kupoval zemljo sem zahteval račun. Tip se mi je v glavo smejal, kot da bi zahteval nekaj povsem nenormalnega. Enostavno se ne zavedajo/mo, da krademo sami sebi !!

Nazadnje urejeno:

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.668
3.178
113
v lokalni ostariji
kakšno zemljo si kupoval? na m2 ali na m3:)

če sikupoval pri fizični posebi ni čudno da nisi dobil računa... enako pri kmetu... če pa si naročil zemljo pri prevozniku pa bi ti le-ta moral napisati račun.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Ravno včeraj je bilo govora, koliko problemov ima Hrvaška s korupcijo. Mislim, da jo je tam dosti več kot pri nas.

Korupcija je stalen element v državah, sploh v nerazvitih. Edini sredstvi, s katerim se da uspešno boriti proti njej, so visoke plače in visoke kazni. Ampak koliko ljudi se bo strinjalo, da bo imel en poslanec 100 jurijev letno, je pa drugo vprašanje. Če pogledaš, da ima en državni tožilec ali pa sodnik 2 jurija mesečno, odvetnik pa dobi za en primer 100 jurijev, zadeva ni prav nič čudna.

So pa tudi ekstremi, recimo gospod Thaler, ki mu mesečno baje kapne 20 jurijev, je hotel še več. Takšne gnoje se pa res da pred strelski zid.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Eni bodo miljarde kradli, drugi slovensko socijalo vlekli, čeprav imajo na Balkanu cela posestva, mi bomo pa za drobiž račun pisali?
stupid-1.gif

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.137
5.082
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:

Daj mi povej, na katerih volitvah si imel kaj boljšo izbiro kot recimo na zadnjih predsedniških ko si lahko izbiral med drekom in drisko? Kako lahko izmed takih "izbereš" kaj dobrega??? Na zadnjih parlamentarnih volitvah sta se "pojavila" dva nova - preVirant in lopov opankar. Je to zate nekaj dobrega??? Dokler bomo imeli namesto demokracije strankokracijo ko se pred kamerami kregajo za kamerami pa trepljajo, toliko časa bomo tam kjer smo. Osnovna in prva zahteva bi morala biti sprememba volilnega sistema da namesto stranke voliš človeka, potem pa pravica volilcev da tega odstranijo s položaja.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Ravno včeraj je bilo govora, koliko problemov ima Hrvaška s korupcijo. Mislim, da jo je tam dosti več kot pri nas.

Korupcija je stalen element v državah, sploh v nerazvitih. Edini sredstvi, s katerim se da uspešno boriti proti njej, so visoke plače in visoke kazni. Ampak koliko ljudi se bo strinjalo, da bo imel en poslanec 100 jurijev letno, je pa drugo vprašanje. Če pogledaš, da ima en državni tožilec ali pa sodnik 2 jurija mesečno, odvetnik pa dobi za en primer 100 jurijev, zadeva ni prav nič čudna.

So pa tudi ekstremi, recimo gospod Thaler, ki mu mesečno baje kapne 20 jurijev, je hotel še več. Takšne gnoje se pa res da pred strelski zid.
že sedaj se grebejo za poslansko plačo ne najslabši od naroda. kaj bi bilo šele potem.
-nekaznovanost za politične funkcije
-več inštektorjev
-zakonodaja s čim manja ali brez lukenj (napisana tudi tako preprosto, da jo vsak kmet razume in da ne vsak pravnik najde treh razlag)
-marsikje so zakoni reveč zatgnjeni in se mu marsikgo izogge tudi zaadi tega

v glavnem bi morali začeti z malimi korakci. ker skakanje nam ne gre najbolje. prevečkrat skočimo v napačno smer.

Nismo

Zelenc'
30. mar 2013
29
0
1
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
kakšno zemljo si kupoval? na m2 ali na m3:)

če sikupoval pri fizični posebi ni čudno da nisi dobil računa... enako pri kmetu... če pa si naročil zemljo pri prevozniku pa bi ti le-ta moral napisati račun.

Zemljo za vrt (4m3), pri firmi, katere je to glavna dejavnost !!!!

LP

Nazadnje urejeno:

Nismo

Zelenc'
30. mar 2013
29
0
1
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Eni bodo miljarde kradli, drugi slovensko socijalo vlekli, čeprav imajo na Balkanu cela posestva, mi bomo pa za drobiž račun pisali?
stupid-1.gif

Enako moralen si kot tajkuni in politiki. Le na drugem (morda sebi primernem) nivoju operiraš.
467716-post_slo.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
Citat:
Uporabnik capl pravi:
stupid-1.gif

Enako moralen si kot tajkuni in politiki. Le na drugem (morda sebi primernem) nivoju operiraš.
Kolk je že rekord davčnega dolga , 30milj.?
državne firme niso plačevale prispevkov delavcem, privatne niti neto plač.....
država onemogoča in otežkoča preverjanje vplačanih prispevkov,.....ni da ni, popolnoma za vsakim državnim vogalom se krade proračunski denar,.....
mi pa naj drobiž prijavljamo in plačujemo davek
bonk.gif

Vzporedna ekonomija nam je edina možnost, da sploh preživimo in obdržimo streho nad glavo, za katero smo garali vso življenje,
tajkuni s katerimi nas primerjaš, pa kradejo kar sploh ne rabijo, iz gole požrešnosti in škodoželjnosti, izrodki človeške rase, njim pa dolgove odpišeš
10.gif

Živela vzporedna ekonomija, rešiteljica ljudstva,
ampak noter ne spustimo vsakakega, te mogoče to moti? ja , že nisi primeren
evil.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.938
2.348
113
za šankom
Citat:
Uporabnik Gavran pravi:
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:

Daj mi povej, na katerih volitvah si imel kaj boljšo izbiro kot recimo na zadnjih predsedniških ko si lahko izbiral med drekom in drisko? Kako lahko izmed takih "izbereš" kaj dobrega??? Na zadnjih parlamentarnih volitvah sta se "pojavila" dva nova - preVirant in lopov opankar. Je to zate nekaj dobrega??? Dokler bomo imeli namesto demokracije strankokracijo ko se pred kamerami kregajo za kamerami pa trepljajo, toliko časa bomo tam kjer smo. Osnovna in prva zahteva bi morala biti sprememba volilnega sistema da namesto stranke voliš človeka, potem pa pravica volilcev da tega odstranijo s položaja.

467716-post_slo.gif

22 let nas isti obrazi yebejo,in folk na forumu se krega med sabo kateri jih je manj poyebal al janša ali kučan/jankoviæ.mi si v bistvu ne zaslužimo boljšega standarda