Iz ZOO Ljubljana pobegnila risa

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Neumnost je to, kar si napisal: najbrž je za Ljubljančana trenutno večja nevarnost, da ga ubije ledena sveča, kot pa ris. Zopet še en alter idiotizem:
A:'Žvečilni gumiji so človeku nenevarni.'
B:'To ni res, v ZDA se je neka ženska zadavila z Orbitom'
A'Ja, ampak to je statistično povsem zanemarljivo'
B:'Point je, da si v prvi vrstici lagal, ko si napisal, da so čigumiji človeku nenevarni. Čigumiji so človeku nevarni.'

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.181
4.147
113
Dobro še 1x ker ne razumete, FAQ poenostavljeno ...

Ali lahko ris napade in ubije/težje poškoduje človeka - DA
Ali lahko ris poje mojega kolega v študentskem bloku v rožni - NE
Ali mi lahko ris poje vse bureke pri šiptaju na kolodvorski - NE
Ali lahko ris poje mojo staro mamo v 6. štuku na dunajski - NE

Torej ris JE nevarna žival, NE predstavlja pa nevarnosti za ljubljančane in tako ni potrebne nobene panike!
zmaga.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.181
4.147
113
Študente v rožni sem izpostavil ker so relativno blizu živalskega vrta in so ponoči ko so risi aktivni lahek plen (opotekajoče hodijo po vseh 4h).

Glede offtopica pa tako, vsi rezidenti ljubljane so ljubljančani (za razliko od nekaterih mest kjer ločijo priseljence od domorodcev po specialnih izrazih, recimo jest5 ti lahko pove kaj na to temo).

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.569
5.131
113
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:Kaj pa če si naciljata za plen žensko manjše rasti? Boš rekel, da ju je gams tudi stisnil v kot?
Se bo pač pokazalo, komu je evolucija namenila, da preživi (malo sarkazma ne škodi - vsekakor pa naj tudi manjše osebe izdatno jedo, da bodo videti bolj masivne).
Če bosta risa zapustila območje živalskega vrta, bi jima privoščil, da preživita. Realno gledano pa nimata nekih hudih možnosti. Kot jih ne bi imeli mi, če bi nas kdo sedaj odpeljal v Kočevski Rog in tam pustil brez hladilnika in trgovine.
Ali lahko v prihodnjih dneh pričakujemo nekaj divjadi na avtocesti? Kolikor vidim, je drevje marsikje podrlo ograje. Tega ne bodo mogli popraviti kar na horuk.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.176
16.442
113
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Saj sploh nista pobegnila od doma, temveč se potikata po dvorišču.

Zaenkrat. Počakaj, da še kakšno drevo pade
grims-1.gif

Pol bo pa res panika kot takrat s tistim medvedom, res ni bilo druge opcije kot da se ga ustreli. Kao.
crazy1.gif

@Keber aja zatooooo
tongue-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.176
16.442
113
grin1.gif

Kakor za koga...za čefurje niti ne, ker so večinoma v večjih grupah, risa sta pa samo 2
evil.gif