Iz Italije

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
zanimivo....sem kupil Laguno 2006 letnik uvoženo iz italije....kupljeno v medvodah pri petrolu....kaj naj rečem, dela 5 let in 150000...

po mojem je bolj važno od kako velikega goljufa kupiš pri nas
evil.gif

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Citat:
Uporabnik mdragan pravi:[/mocno odsvetujem nabavo vozila v Italiji

Daj malo utemelji ta tvoj plavomodri nasvet .zakaj ga je bolje kupit drugje razlike, prihranek garancije...skratka nasvet takim nevednezem kot smo ostali ne modri ??

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
ne vem v čem je fora

jaz sem prodal avto švercerju iz Srbije, pa je sam rekel, da laških avtov ne marajo, ker so zjahani. imajo raje slovenske.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
Citat:
Uporabnik shift pravi:
ker slovenski so pa ful redno in korektno servisirani,pa nekarmbolirani
rolleyes-1.gif

med intimno navezanostjo slovencljev na avto in laško brezbrižnostjo je vmes par vesolij razlike

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
Citat:
Uporabnik shift pravi:
ker slovenski so pa ful redno in korektno servisirani,pa nekarmbolirani
rolleyes-1.gif

med intimno navezanostjo slovencljev na avto in laško brezbrižnostjo je vmes par vesolij razlike

navezani so samo ob prodaji ko nastavljajo cene,drugače se špara kjer se lahko

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
bo že res

ker lahi so znani po rednem servisiranju in glancanju njihovih voz, ki so vsi po vrsti v enem kosu

kje spite da vas ne ukradejo :D

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
res je v italiji sploh nimajo avtomehaničnih delavnic
rolleyes-1.gif

ukinili so celo šolanje za avtomehanika
uf-1.gif

glede na to da je tam 60mio prebivalcev je tudi avtov ki so obšlesani in neredno servisirani 30x več,ampak važno da mi še vedno veljamo za bolj dosleden narod kar se tiče servisiranja avtov

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
a v Rimu al pa Neaplju si že bil

ker okrog Palmanove je še vse dpkaj zgledno

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Po mojih izkušnjah imajo italjani avto za vozit. Torej avto se ne špara, je zbuškan, je pa tudi poservisiran ker ga rabi lastnik vsak dan delujočega.

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
bil,najslabši avti so v apuliji in kalabriji in kot sem rekel jih je 30x več kot nas in tudi avtov napram našimje 30x več slabih.
in slabše ohranjeni avti so vsi stari 10+ let,novi avti so vsi porihtani tako kot se zagre

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Servisirani ravno niso nekaj top...

To vidijo valeji v HIT kazinoju npr. ko dobiš Maseratija z rdečo service lučko, po km že konkretno čez ipd. Bol njih patak kaj sveti na armaturki. Slovenci bi že prej vsi hitro k mehankarju.

pep

Pripravnik
21. avg 2007
393
24
18
Nemarni ljudje so tu in tam.
Sem pa bil enkrat prisoten, ko je potencialni kupec prišel preverjat stanje servisov za Mazdo iz Italije, ki je kao imela potrjeno servisno knjigo do 150000. Ob preverbi v sistemu se je izkazalo, da ima avto izključno prvi servis zaveden v sistemu...
Ali je tak avto varno kupiti ali ne, je pač odločitev posameznika.
Sem pa s svojim avtom prišel cel tako iz Palerma kot iz Rima. Kot kaže sem pravi srečko.
smile-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.585
339
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik poldo pravi:
Citat:
Uporabnik mdragan pravi:[/mocno odsvetujem nabavo vozila v Italiji

Daj malo utemelji ta tvoj plavomodri nasvet .zakaj ga je bolje kupit drugje razlike, prihranek garancije...skratka nasvet takim nevednezem kot smo ostali ne modri ??

Verjetno zato, ker bolj rjavijo, ker v Italiji full posipajo s soljo
evil.gif
.

Ok, sedaj pa resno. Problem italijanskih avtomobilov pri nas je v tem, da velika večina italijanskih avtomobilov , ki jih pri nas prodajajo preprodajalci, ni videla v treh/štirih letih niti enkrat pooblaščenega servisa, precej med njimi pa je bilo karamboliranih. Kaj to pomeni, si lahko vsak sam predstavlja.
Imam kar nekaj lastnih (poslovnih) izkušenj na to temo, ki 90% kažejo na to, da so bili kilometri prevrteni, ampak ni to za javno objavo.

PS: Preden bo kdo sedaj doživel živčni zlom, prosim, da si temeljito pogleda, kaj je odebeljeno. Ker to je KLJUČNO za pravilno razumevanje zapisanega.
PS2: Recimo, da si dovolim nekaj povedat na to temo, saj je doma avto, ki je bil kupljen 11 let star v Italiji in je še vedno top. Ampak sem šel sam po njega, tako da naši ''pravljičarji'' niso imeli nič pri tem
wink-1.gif
.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.538
2.924
113
v lokalni ostariji
povsod se najdejo pravljičarji. v Nemčiji, Italiji, Franciji... in tudi lastni nakup NI garancija za uspeh.

italiani nimajo baš najboljšega pleha (sprasan, pobuškan...)

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.585
339
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
povsod se najdejo pravljičarji. v Nemčiji, Italiji, Franciji... in tudi lastni nakup NI garancija za uspeh.
Se v celoti strinjam. Ampak je verjetnost, da boš nategnjen bistveno manjša, kot če je vmes še naš ''pravljičar''.
grin1.gif
Vsaj po mojih izkušnjah.
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
italiani nimajo baš najboljšega pleha (sprasan, pobuškan...)
To je še najmanjši problem pri rabljenem avtomobilu. Večji problem je, če je bil karamboliran, skupaj sestavljen in pobarvan pa tako, da bi ga še moj ta mali s tempera barvicami bolje zrihtal.
grin1.gif
Da ne govorimo, kaj to naredi, ko pride enkrat v stik z našo zimo in soljo.
giphy.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.538
2.924
113
v lokalni ostariji
verjetnost da te nategne naš pravljičar ali pravljičar v nemčiji italiji... je enaka... mimgrede, imaš v eni temi opisano kako je bil "preverjen" traktor pri dekri... je takoj vrglo iz brzine. kaj porečeš na to? pa ni "ibro" iz celja ampak preverjena "zaupanja vredna" firma...

kar se pa cvetenja tiče pa ja... samo tega tudi pri slovensem avtu ne boš vedel...