Takšnega predsednika je želel IVAN in ga na vsepretege podpiral pred volitvami -
"Povedal vam bom zgodbo. Ko je bil Pahor predsednik odbora za mednarodne odnose, je imel v pisarni poster Sharon Stone v nadnaravni velikosti. In to čeprav je imel lepo tajnico. Zato sem ga rad zafrkaval, češ pa kaj ti rabiš ta poster. Čisto resno mi je odgovoril, da je zaljubljen v Sharon Stone. Ergo. Veste, da je Sharon Stone naredila Pahorju velik kažin?! Simona Dimic je bila vendar surogat zanjo. To je čista resnica. Hotel je imeti blondinko v pisarni. Sicer pa sem Pahorja dokončno odpisal, ko se je lani vrnil iz Libije. Da se razumemo, on je poštenjak, on ne bo ukradel nič, ampak je grozno naiven. Ker sem bil v službi pri libijski vladi in pri italijansko-švicarski korporaciji, ki je imela tam posle, dobro vem, kako tam zadeve tečejo. On pa pride nazaj in reče, da je dobil milijardni posel za SCT. V Libijo je šel samo zato, da bi se SCT sploh lahko udeležil licitacije, da bi se sploh lahko potegoval za posel. Od tod do posla je še presneto daleč, ker tam tekmujejo vsi največji. Pahor pa je mislil, da je dobil milijardni posel. Tisti dan sem čez njega naredil še zadnji križ."