Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Meni se zdi, da bi moral biti na škofiji popolna kopija župnijskih "knjig". Še dandanašnji prepisujejo na roko s črnilom, ki ga nekdo odobri, da se shrani v škofijski arhiv.Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Poskušaj čimveč izvedet sam. Potem pa počasi do župnišč, kamor te popeljejo podatki. Na koncu boš moral pa verjetno na škofijo v arhiv.
Hja, kaj čmo, če ima nekdo monopol nad vsem preko lepega kosa naše zgodovine, rajo pa namenoma pušča neumnoCitat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Meni se zdi, da bi moral biti na škofiji popolna kopija župnijskih "knjig". Še dandanašnji prepisujejo na roko s črnilom, ki ga nekdo odobri, da se shrani v škofijski arhiv.Citat:
Poskušaj čimveč izvedet sam. Potem pa počasi do župnišč, kamor te popeljejo podatki. Na koncu boš moral pa verjetno na škofijo v arhiv.
Kaj bi vi brez Cerkve, ane?![]()
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Nekako mi je padlo na pamet, da bi raziskal izvor svojih prednikov, korenin, oziroma svojega priimka,. Zanima me, če kdo ve kako bi se te zadeve lotil temeljito? Vem, da moji predniki izvirajo iz Dolenjske,iz okolice Šentruperta. Želim pa zadevo raziskati čim globje. Kje , kako bi lahko pridobil največ informacij? Verjetno v kakšnih župnjiščih in preko krstnih knjig...? Se priporočam za nasvete in pomoč.
Itak.Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Kaj bi vi brez Cerkve, ane?![]()
V DZ-ju jih imaš kolkr češ...Citat:
Uporabnik stein pravi:
Vau, govoreča opica! V Sloveniji?Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Meni je foter rekel, da sem potomec opice.