Iskanje svojih prednikov

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Poskušaj čimveč izvedet sam. Potem pa počasi do župnišč, kamor te popeljejo podatki. Na koncu boš moral pa verjetno na škofijo v arhiv.
Meni se zdi, da bi moral biti na škofiji popolna kopija župnijskih "knjig". Še dandanašnji prepisujejo na roko s črnilom, ki ga nekdo odobri, da se shrani v škofijski arhiv.

Kaj bi vi brez Cerkve, ane?
zmaga.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
26.153
-8.774
113
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Citat:
Poskušaj čimveč izvedet sam. Potem pa počasi do župnišč, kamor te popeljejo podatki. Na koncu boš moral pa verjetno na škofijo v arhiv.
Meni se zdi, da bi moral biti na škofiji popolna kopija župnijskih "knjig". Še dandanašnji prepisujejo na roko s črnilom, ki ga nekdo odobri, da se shrani v škofijski arhiv.

zmaga.gif
Hja, kaj čmo, če ima nekdo monopol nad vsem preko lepega kosa naše zgodovine, rajo pa namenoma pušča neumno
smirk-1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
26.153
-8.774
113
Ravnokar se že
hysterical-1.gif

Sicer pa, a se motim? Boš dokazal?
Razen tistih nekaj prebliskov protestantov, je cerkev hranila znanje zase, saj je neumno rajo lažje farbati. Torej kdo drug bi lahko karkoli pisal, če jih nihče ni učil pisati?

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Nekako mi je padlo na pamet, da bi raziskal izvor svojih prednikov, korenin, oziroma svojega priimka,. Zanima me, če kdo ve kako bi se te zadeve lotil temeljito? Vem, da moji predniki izvirajo iz Dolenjske,iz okolice Šentruperta. Želim pa zadevo raziskati čim globje. Kje , kako bi lahko pridobil največ informacij? Verjetno v kakšnih župnjiščih in preko krstnih knjig...? Se priporočam za nasvete in pomoč.

Točno tako, v župnijo bo potrebno prečekirati krstne knjige. Pa še kakšni arhivi, kjer bi se dalo zaslediti imena, če so kdaj sklepali kakšne pogodbe in podobno.

To je kar zahtevno delo.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Citat:

zmaga.gif
Itak.
Isto kot ti brez komunizma.

Komunistična država ti je naredila rojstni list. Pa nared kaj uradnega brez njega.

p.s. če še nisi opazil, bi bila tale tema res dobra, če bi se ti s svojimi komentarji odstranil.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.580
5.153
113
Dvomim, da ni bilo državnih rojstnih listov že v stari Jugi in vsaj proti koncu avstroogrske.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Nisi razumel.

Ko je bil rojen ggg, je njegove papirje urejala komunistična država.
Ko so se rodili njegovi predniki, je njihove papirje urejala RKC.

Hvalit en ali drug režim zaradi tega je pa nesmisel, ki ga očitno razume samo ggg.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Sem malo brskal za rojstnimi listi in si želim, da topica na med.over.net ne bi prebral.
cry12bpy.gif

En primerek iz leta 1903:

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Nimam pojma.
grin1.gif

A v Ameriki še vedno vpisujejo raso na rojstni list?

Hussein Obama ima nekam nenavadno kombinacijo:

longform.jpg

dentex

Guru
20. sep 2007
2.764
663
113
Dragi moj prjatu glijiva sej tud vsak osu rojen u lipici ni lipicanc tko da raj ne rapatej. Drgač pa jest sm pr seb prlezu ke do 1800 naša in njena žlahta pa do 1670. Problemi so ker tud v NUK - u nauš najdu kej več, zelo dobro majo to razdelano zunaj, pa tudi vzhodi del evrope je kar dobro pokrit. Pri nas smo pa to al tko vsi Jugoslovenski Lipicanci , saj tako je želeo marshal