Iščem taka sončna očala

nepot

Pripravnik
2. sep 2007
646
0
16
Beer City/Knežje mesto
Točno ta očala imam doma,stare pa natanko 25 let -priceless

31gt3JfpjpL._AA280_.jpg

coolijo

Pripravnik
19. nov 2007
47
0
6
Ola!

Jaz sem tud narocil tele: Ray Banke

Mam pa sedaj vprasanje. Nikjer ne pisejo, da so original, vendar imajo nalepko in knjizico Ray Ban. Se pravi so ponaredek. Okej, to sem vedel ko sem kupoval. Vprasanje pa je, kako bodo na carini reagirali, ko bodo videli da sem kupil ponaredek? Namrec v Italiji dobis zajetno kazen, ce kupis na trznici ponaredek in te policaj vidi.

Lp

Nazadnje urejeno:

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Ampak tole je pa hudičevo dober ponaredek. Tako dober, da še sam dvomim, če sem sploh kupil original
grin1.gif
Takole se ne dobi na tržnici. Tisto iz tržnice je res čipšit roba.

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Pomojem da glede na to koliko folka jih je že samo tu na forumu naročilo, se ni kaj za bat. Itak piše ray ban pa vse, kako naj bi ti vedel da to niso original ray ban? Še fotka je gor, z nalepkami in ray ban napisom. Niti nikjer ne piše da so fejk oz. neoriginalne.

Nazadnje urejeno:

coolijo

Pripravnik
19. nov 2007
47
0
6
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Ampak tole je pa hudičevo dober ponaredek. Tako dober, da še sam dvomim, če sem sploh kupil original
grin1.gif
Takole se ne dobi na tržnici. Tisto iz tržnice je res čipšit roba.

Hehe, mas prav. Na fotki izgledajo super - kot original. Me pa res zanima kaj mi bo postar prinesel. Lahko da bodo slabse kot pa s trznice... ne zaupam prevec internetnim stacunam, se posebej kitajskim ne. To ni bil prevec velik znesek pa sem se odlocil da reskiram...

lp

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
No, tiste s tržnice so res čip. Lahke, šipce se takoj zdrajsajo, nima vtisnjene serijske številke v okvirju in v kompletu ne dobiš knjižice in krpice
smile-1.gif
Pa tiste iz tržnice niso v "špegu" varianti.

coolijo

Pripravnik
19. nov 2007
47
0
6
Takole, očala sem dobil in jih že preizkusil
smile-1.gif
Naročil sem jih pred 11 dnevi. Poslane so bile z navadno pošto. Od carine nisem dobil nobene pošte oz. zahtevka za račun.

Na prvi uč izgledajo original. Zraven dobiš vse - etui, krpico, nalepko na šipci, navodila... Ray Ban logotip je pravi, in je na obeh šipcah. So lahke in lepo narejene - nobenih prask ali kaj podobnega. Kasneje sem le videl, zakaj niso original. Na etuiju piše "Luxott ca" in še dve zvezdici. Pravilno je "Luxottica" in dva sončka ( to sem kasneje videl pri optiku). Kakorkoli že, ko jih imaš na sebi izgledajo kot original.

Seveda sem bil skeptičen glede UV filtra. Zato sem se odpravil k optiku na testiranje. Optik jih je vzel, sprva je malce čudno pogledal, ker so bile Ray Ban, ampak jih je vseeno stestiral. Pride nazaj in reče, da niso čisto OK. In me praša, če so original. Sem mu rekel, da sem jih dobil za darilo in da verjetno res niso, saj kolega nima velik kesha
cool-1.gif
Pa ga prašam glede rezultatov. Je rekel, da filitrira UVA 100% in UVB 96%. Dodal je, da so vseeno OK za nosit in da si ne bom poškodoval oči. Priporočal mi je, da naslednje obvezno kupim pri optiku, ker imajo tam vsa očala 100% UVB zaščito.

Kasneje bom sigurno probal original aviatorke z mirror stekli. Me zanima razlika v temnenju. Te kar veliko zatemnijo.

Brat bo nesel čez par dni na testiranje Julbo očala s polariziranimi šipcami. So original. Me zanima kakšni bodo rezultati
smile-1.gif

Lp

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
sj, nekateri optiki pa tut namerno, za velke dnare, prodajajo ponaredke,

kaki dve leti nazaj je kolegica kupla v optiki Police spegle, cena 120€,
placa, dobi racun, prodajalec zacne brskat po predalu polnem raznoraznih etuijev,
brska, brska in izbrska nek ray ban etuji in prasa, ce je lahk kr ta,

kolegica se je strinjala, vzela in zadovoljno zapustila optiko z, najverjetneje, ponaredkom na nosu

gs1422

ekonomist
13. okt 2007
1.158
0
36
44
Dobova
Daj, daj. Ti si samo optiku zavisten in nevoščljiv. Le kaj bi imel optik od tega, da prodaja ponaredke? A si res tako naiven, da verjameš vsem vaškim tračem? Sem bil že sam večrat pri optiku pa je imel samo originale. Ta optik je prodal že veliko Police očal, to je dosežek! Tvoj edini življenski dosežek pa je kup skrapucanih, neberljivh objav na enem izmed slovenskh forumov. Zadnji čas, da zavežeš culo in odpeketaš na tržnico.
evil.gif

medak

Pripravnik
18. jul 2007
730
0
16
www.potopisnik.si
A zato ker slučajno ni imel police etuija, je ponaredek?

Verjetno veš da je v optikah malo morje raznih okvirjev in da ima skoraj vsak svoj etui. Včasih je zato ker tažko najti pravega. Sploh pa ni odvisno od etuija, če so očala original ali ne.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
348
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik medak pravi:
A zato ker slučajno ni imel police etuija, je ponaredek?

Verjetno veš da je v optikah malo morje raznih okvirjev in da ima skoraj vsak svoj etui. Včasih je zato ker tažko najti pravega. Sploh pa ni odvisno od etuija, če so očala original ali ne.
No, verjetno se lahko strinjaš, da če plačaš za očala 150+ EUR lahko pričakuješ vsaj pravilen pripadajoč etui zraven? Kaj praviš?