Iščem laptop 17'' 600-700€

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Kot pove že naslov, kupujem laptop med 600-700€:

17'' ekran
grafična s vsaj 256 MB lastnega rama
dobro bi bilo, če bi bila vgrajena pre-n wireless kartica, ker imam doma pre-n.

Drugih zahtev nekih nimam, RAM se da dokupit, večji disk tudi... Pa rad bi garancijo vsaj leto dni, torej razne ponudbe ''iz tovornjaka'' odpadejo.

Našel sem sicer enega zanimivega, samo nima pre-n: http://www.aperio.si/article.aspx?articleid=182916

Hvala vam že vnaprej za pomoč
cool-1.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
tale trenutek najbrz se kje ulovis poslavljajocega se hp 6820 po akcijskih cenah, meni sluzi odlicno. sem ga pa upgrade-al na xp win. in deluje 24/7 dobre pol leta...

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Najcenejši kar sem ga našel je 600€, kar mi je enako kot tisti, ki sem ga dal iz Aperio, pa ima 1GB manj rama, slabša grafična (?) in 2x manjši disk.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Aja - kolega, ki dela v eni izmed računalniških trgovin je rekel, da bodo šli prenosniki gor za pribl. 20% zaradi svetovne finančne krize. Če je res bomo videli, jaz sem raje pohitel z nakupom.

shootek

Fizikalc
3. sep 2007
916
102
43
select 1 from dual;
Zakaj bi šli gor?? Ljudje in podjetja imajo zaradi finančne krize že tako manj denarja, tako da bo prodaja prenosnikov padla (oz. bo rasla manj kot je), proizvajalci pa naj bi še za 20% dvignili cene. Skregano z logiko, tako da ne verjemi vse kar slišiš.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ja ne vem, meni tudi ni bilo jasno zakaj, pa tudi marsikatera takšna napoved v preteklosti ni bila res (recimo da bodo prazni CD/DVD 2x dražji).

tomi

Guru
1. sep 2007
18.691
9.904
113
40
MB
na hitro si se ti to odločo, acer huh kaj pa vem, men so grozni odkrito povedano
tongue-1.gif

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Grozni glede česa? Kvalitete? Oblike?

Našel sem tale test: http://www.bench-market.com/modules.php?name=BenchmarkNews&file=article&sid=16709

Laptop so zelo hvalili, not je vgrajen nov procesor, pohvalili so kvaliteto ekrana, design se mi zdi precej všečen (ni tisti cheap TravelMate videz). Best buy oznake pa niso dali samo zato, ker ni priloženih Winsov (so pa priloženi gonilniki za Visto, za XP pa so na Intelovi strani).

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
wtf
confused-1.gif

edit; oops, sem zamešal dual core z core duo, se opravičujem. Morda niti ni tako napačen ta acer, sem imel leto in pol acerjev laptop z amd sempron-om (mislim da še ni bila mobile verzija procesorja), pa razen tega da se je zelo grel nimam nekih pripomb. Vsekakor boljše kot hp ki sem ga imel prej v enem letu 3x na servisu.
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Not je Intel T3200 45nm na 667 MHz, (nižji) modeli imajo praviloma 65nm 533 MHz. Zanimivo pa, da procesor sploh ''ne obstaja'', niti serije T3xx ni nikjer najt.

Na tistem testu piše, da se ne greje (ravno zaradi 45nm).

Sam sem imel Acerja ene 6 let nazaj, sicer osnovni Celeron TravelMate. Delal je čisto v redu, pač počasen je bil Celeronu primerno (mislim, da je bila desktop varianta celo not).

oskar

Pripravnik
5. jan 2008
68
0
6
Cene bodo šle gor zaradi tečaja dolarja. Vse svetovne firme poslujejo v dolarjih, tečaj pa se je spremenil za skoraj 15% glede na Evro. Mora se prej al slej poznat...

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.237
25
48
Upam da ti bo dobr služu, ker ko sm jst kupoval mi je kolega k je takrat delu na servisu in obenem edini rihtu laptope priporoču izključno HP za nižji cenovni razred, Acer-ja mi je odsvetoval ker se "baje" med tistimi ki se več kvarijo napram drugim in imajo dražje rezervne dele.

Upam da ti bo delu in ne bo treba na servise hodit.

LP