Iščem dobro in poceni računovodjo

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik Mare2 pravi:
Če se prav spomnim, je priporočilo Zveze računovodij in finančnikov, da naj bi bil v "računovodski firmi" vsaj en, ki ima vsaj višjo ali visoko šolo, zaradi možnosti "komuniciranja na nivoju" v primeru davčnih kontrol in razčiščevanju ne - pravilnosti.

Kakšen je pa zakonsko določen pogoj? Kakšno stopnjo izobrazbe morš met da imaš lahko računovodstvo?

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
Potem pa nam, nevednim laikom, utemelji debilnost te pripombe. Pa ne pozabi omenit kakšen program uporabljaš, da tega ne dobiš avtomatsko ven.

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.285
811
113
kokr jst vem če maš vse račune in inveturo narejeno, je končna bilanca narejena zelo hitro.

seveda pa če vse delaš samo konec leta je pa drug problem.

lp

teccna

Pripravnik
3. avg 2007
46
0
6
Citat:
Uporabnik Patsy pravi:
Potem pa nam, nevednim laikom, utemelji debilnost te pripombe. Pa ne pozabi omenit kakšen program uporabljaš, da tega ne dobiš avtomatsko ven.

ok, mogoče je bilo mal harsh tole

da zaključiš bilanco, moraš najprej u iber nagnjavit stranko, da prinese še vse manjkajoče dokumente (ga ni junaka, ki bi imel vse sproti poštimano), naredit/uredit popise npr. osnovnih sredstev, zalog, da so usklajeni z glavno knjigo, obračunat tečajne, če posluješ s tujino, obračunat obresti za kredite (ker se med letom ne da nobenemu pogodb pisat), po možnosti še mal poštimat rezultat (ponavadi se vsi čudijo in zanimajo za to šele konec leta), ipd, ipd
nebroj variant
cry12bpy.gif

ko imaš vse to zaključeno, se lotiš pa še davčne bilance - če si seveda prej naštudiral spet vse spremembe zakonov (olajšave, delno priznani stroški/prihodki, posli s povezanimi osebami, v tujini plačani davki)...

aja, pa še poročanje za pokojnino, dohodnino, poslovanje s tujino....

na koncu pa naštudirat še kaj so s letos novega spomnili na Ajpesu in/ali Dursu (nove sheme, nova pojasnila)

ps v 12 letih še nisem doživela, da bi imela stranka vse dokumente sproti in korektno prinešene/urejene
priden.gif

teccna

Pripravnik
3. avg 2007
46
0
6
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:
Citat:
Uporabnik Mare2 pravi:
Če se prav spomnim, je priporočilo Zveze računovodij in finančnikov, da naj bi bil v "računovodski firmi" vsaj en, ki ima vsaj višjo ali visoko šolo, zaradi možnosti "komuniciranja na nivoju" v primeru davčnih kontrol in razčiščevanju ne - pravilnosti.

Kakšen je pa zakonsko določen pogoj? Kakšno stopnjo izobrazbe morš met da imaš lahko računovodstvo?

ga ni!
zato pa je tako kot je - vsaka teta, ki ima 5 minut cajta se gre računovodstvo
dejansko pa potrebuješ poznat (seveda tudi razumet) en kup zakonodaje s področja računovodstva, financ, davkov, delovnega prava, gospodarskega prava, upravnega postopka,....
najboljš pa je, če si zraven še mal It ekspert...

aja, pa psiholog (psihiater) za tapametne stranke
wink-1.gif

teccna

Pripravnik
3. avg 2007
46
0
6
glej, verjetno je razlika med firmami, ki imajo 2 izdana računa (storitve), 20 prejetih računov pa eno plačo na mesec od firm, ki imajo več različnih dejavnosti, pri DDV-ju odbitne deleže, več zaposlenih, po možnosti dosti terenskega dela (dnevnice, dodatki, ločeno življenje), različne vrste sodelovanja s fizičnimi osebami (plače - tujci, podjemne pogodbe, avtorske, poslovodne pogodbe, ipd), uvoz/izvoz blaga, dodelave v tujini (zaloge), poslujejo s tujino (ddv, witholding tax), ...

lahko imaš stranko, ki je zavezana vodit knjige v skladu z IFRS, lahko je podružnica tuje multinacionalke, kjer imajo svoje interne reportinge (letna/kvartalna/mesečna poročila) v tujem jeziku... morda so zavezanci za letno poročilo, zunano revizijo,...

ni vse isto
roza.gif

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
Ok, point taken.
Ti v bistvu opisuješ nekoga, ki ima kar precej kompleksen posel in je še povrh vsega čisto neorganiziran. Ampak tega sigurno nima vsaka stranka.

Jaz sem govorila iz svojega stališča - simpl s.p., ki se ukvarja s storitvami pisarniškega poslovanja.
... Potem pa zgleda, da bom jaz letos enemu računovodju taka stranka, ki ima vse urejeno sproti, definitivno pa vse do zadnje oddaje dokumentacije do konca leta.
smile-1.gif

Čau.

teccna

Pripravnik
3. avg 2007
46
0
6
zmaga.gif
za vse, ki imate urejene papirje in sproti oddane v rač servis (to pomeni najkasneje do 20.v naslednjem mesecu, tudi konec leta najkasneje do 20.01.)

za take obstajajo pa popusti na cenik
wink-1.gif

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Prjatu zakaj pa mene ne prašaš? Pa še blizu službe je tale moja...

Pozanimej se, mogoče ti bo kul. Poceni že je, zanič pa tudi baje ni.

Addwise

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Pises, da ni vse isto, v prvi sapi pa trdis, da ga ni junaka. Make up your mind!
smile-1.gif

Sicer pa jaz imam z mojo racunovodkinjo zaenkrat vse BP porihtano. Po mailu mi poslje vse kar rabim vedeti in placati, jaz ji ponavadi prvi teden v mesecu ali pa v prvih 10 dneh naslednjega meseca dostavim vse kar potrebuje od mene. Izstavi mi zelo spodoben racun in to je to. Je pa res, da se poznava ze odprej, ampak biznis je biznis. Kaj ces lepsga?
smile-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.177
7.021
113
Jaz mam addwise, ker mi je skoraj soseda, inko je videla da ni veliko racunov,je dala se dodaten popust na oglasevano ceno.Ne morem pa komentirat storitev ker je to moje prvo leto ko mam s.p. in tudi prva racunovodkinja...