Išče se voznik sivega passata z reg. LJ DZ 834

Klemen_Savli

Pripravnik
6. apr 2010
38
0
6
Včeraj je namreč povzročil prometno nesrečo v Ljubljani in pobegnil.

Je pa to vozilo sedaj karambolirano spredaj levo. Za info vozil je z manjšo prikolico.

Če ima kdo kak nasvet kaj v takem primeru se priporočam, policisti niso kaj dosti angažirani. Včeraj celo niso mogli preveriti registrske, ker jim informacijski sistem ni deloval.

Zanima me tudi ali imam točno registrsko. Na srečo je nekdo od očividcev bil pripravljen počakati in deliti podatek.

Kaj moram paziti z zavarovalnico. Imam ao in ao+.

Mimogrede, iščem dobrega kleparja za Toyoto Prius
smile-1.gif

Hvala.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Čim več ga opili, ko ga dobijo.....Pa prijavo takoj itd....pa kakšne poškodbe odigraj :p

Joke: v glavnem, ko ga dobijo naj ga dobro opilijo. Sovražim pobege, to bi moralo biti KD.

shift

Guru
20. jul 2007
9.928
2.341
113
za šankom
čakej a jst prav zastopim da veš vse podrobnosti vozila in celo registersko naši bananapolicaji pa nič
bonk.gif

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
V takem primeru je vedno dobro imet kasko. Če je škoda dovolj velika, je motivacija s strani zavarovalnice, da bi dobila vsaj del denarja nazaj, že dokaj velika, če se že palicajem ne da opravljati svojega dela.

V tujini se palicaji potrudijo do te mere, da vzamejo tudi sledi barve in podobne malenkosti, ki bi dokazovale krivca, recimo blagovno znamko avtomobila in podobno. Pri nas pa nič.

Klemen_Savli

Pripravnik
6. apr 2010
38
0
6
Si predstavljam, da pač za tako majhne škode (po moji grobi laični oceni nekaj k€) ne delajo kake resne preiskave.

Na spletni strani https://raz.zav-zdruzenje.si/infocenter/Search.aspx dobim naslednje

Zavarovalnica Triglav
Številka police 02226848
Proizvajalec vozila VOLKSWAGEN
Model PASSAT / 1.8 T
Registrska številka LJDZ-834

Kot kaže je registrska ok
smile-1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Če jim sistem nagaja, kaj naj naredijo? Sej ga bodo poiskali ko bo sistem deloval,pa še kazen bo fasal za pobeg s kraja nesreče in zavarovalnica bo vse regresirala od njega.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Kak boš od kresalčkov kaj pričakoval na sončen petek pred prazniki?

Tut oni so ljudje :D

Bemti, mi je žal, da nisem včeraj oropal banko, ne bi se jim dalo nič naredit, pa še sistem jim ni delal in tudi če bi v banki osebno pustil me nebi mogli najt
grin1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.312
7.318
113
Škode so še vedno delale, tko da sicer ne bi vedli amaš pristne dokumente ampak tudi ti ne bi odsel bogatejsi iz banke
wink-1.gif

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Jaz pa ne razumem sploh tvojega posta. Se pojavis z neko registrsko in sprasujes kaj narest. Ce si podal uradno prijavo si naredil prakticno kar si moral, od tu pa se na zavarovalnico, druge ni.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Meni vse skupaj zgleda tako, kot da mu je dekl dvignilo in hoče sam na lastno pest nekaj obračunavati.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Vsi pobegi se jemljejo resno!

ne-ne-1.gif

ni res.

Dve leti nazaj me je en frajer z velikim terencem butnil od zadaj v odbijač in mi ga ferderbal in mirno odpeljal naprej po celovški. Hotel sem ga ulovit pa mi ni ratalo, ker je bla obupna gužva in smola s semaforji. Šel sem direkt na policijo v Kosezah, prijavil, podal barvo avta registrsko številko (znamke nisem dojel ker mi je pokrovko odneslo z glave zaradi take predrznosti).

Skratka dovolj informacij, da bi policisti poiskali lastnika in si njegov avto pogledali recimo še isti večer ali pa v naslednjih dneh. Čez en teden sem poklical na policijsko postajo, policistka ki je vzela prijavo je bila v drugi izmeni, rekli so mi da me bo poklicala.

Konec zgodbe: do danes me niso niti enkrat poklicali, takrat sem šel na zavarovalnico in prijavil trk z neznanim vozilom na parkingu... na srečo sem imel urejen delni kasko za P.

Kar se tiče mene mi je skoraj vseeno, če policije sploh nimamo. Ker poznam še dve podobni zgodbi, v eni je bil celo pretep sredi celovške pa so policisti mirno vse spregledali (mimo so se odpeljali).

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Se strinjam, Policija vedno manj dela prokleti prasci jedni, plačani iz davkov !!!!

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Policija je zato da se skrije v grm in v par urah nakasira placo za celo postajo.
A mislite da se bodo cel teden jebali z enim ki je podrsal en blatnik ???
Nekoc bila je drzava...sedaj je pa ....

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.376
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:

ne-ne-1.gif

ni res.

Dve leti nazaj me je en frajer z velikim terencem butnil od zadaj v odbijač in mi ga ferderbal in mirno odpeljal naprej po celovški. Hotel sem ga ulovit pa mi ni ratalo, ker je bla obupna gužva in smola s semaforji. Šel sem direkt na policijo v Kosezah, prijavil, podal barvo avta registrsko številko (znamke nisem dojel ker mi je pokrovko odneslo z glave zaradi take predrznosti).

Skratka dovolj informacij, da bi policisti poiskali lastnika in si njegov avto pogledali recimo še isti večer ali pa v naslednjih dneh. Čez en teden sem poklical na policijsko postajo, policistka ki je vzela prijavo je bila v drugi izmeni, rekli so mi da me bo poklicala.

Konec zgodbe: do danes me niso niti enkrat poklicali, takrat sem šel na zavarovalnico in prijavil trk z neznanim vozilom na parkingu... na srečo sem imel urejen delni kasko za P.

Kar se tiče mene mi je skoraj vseeno, če policije sploh nimamo. Ker poznam še dve podobni zgodbi, v eni je bil celo pretep sredi celovške pa so policisti mirno vse spregledali (mimo so se odpeljali).

Naslednjič ustavi na kraju trka, pokliči 113, vse skupaj prijavi in za zraven razloži, da te ful boli vrat (in zahtevaj rešilca). Boš videl, kako hitro se bo vse premaknilo. Bedak, ki po trku odpelje si pa itak zasluži, da ga nasrka zaradi povzročitve PN s poškodbami. Če bi s eustavil opravičil in priznal krivdo, bi prišel skozi mnogo, mnogo ceneje.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.312
7.318
113
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:

ne-ne-1.gif

ni res.

Sicer je cudno da te niso poklicali, ti pa lahko povem kaj se je zgodilo.

Če vse v tvoji zgodbi drzi in si res podal registrsko stevilko, so poiskali voznika in mu stisnili predlog zaradi povzrocitve PN + placilca zaradi pobega. In o tem ne da te niso dolzni, ampak te zaradi varovanja osebnih podatkov tudi ne smejo obvescat. kar lahko naredijo (in kar bi naredil sam), je da te poklicejo in recejo: lej smo dobili modela, če rabis podatke za zavarovalnico poslji zahtevek. Ampak ti si moral na zavarovalnici dat podatke kdo je to obravnaval (sploh pri kasku). in guess what - vsak dan pride na postajo cel pok zahtevkov s strani zavarovalnic ki zahtevajo podatke o povzrociteljih. In nato zavarovalnica refundira.

Zdaj to da ti ocenjujes potrebo po policiji na podlagi ene prometne nesrece pa pove dosti o tvojem dojemanju sveta, tako da glede tega ne bi izgubljal besed.